Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio pojechałem w trase i uzywałem AutoMapy. Po jakichś 20 minutach od rozpoczęcia wywaliło mi aplikacje, bez żadnego komunikatu, w procesach w tle była widoczna, ale po nacisnieciu na nią, aplikacja właczyła sie na nowo ze zresetowanymi ustawieniami. Potem właczyłem Mapy od Google działały przez jakieś dwie godziny po czym stało sie z nimi dokładnie to samo. Zdarzyło się też to również przy używaniu innych aplikacji. Co może być powodem? Jak rozwiązać ten problem?

Opublikowano

Czasem wywala chwilę po odpaleniu czasem po kilku minutach, pewnego rozwiązania nie ma musisz improwizować może zmiana romu coś da. Ale to też nie jest pewne bo zdarza się sporej części osób na różnych wersjach MIUI głównie są to aplikacje (google maps, google earth) no i potwierdzona przez ciebie Automapa do kolekcji. Spróbuj zainstalować najnowszy rom może już to naprawili.

Opublikowano

Niestety problem jest irytujacy do kolekcji mogę dodać aplikacje

Adioteka ,MixRadio , I parę innych

Mam wersję Roku prawie najnowszą problem się ciągnie od paru aktualizacji 5.11.19

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam podobny problem. Szczególnie Google Maps i Sklep Play. Ze sklepem play jest dodatkowo taki problem że ani do autostartu, ani kłódki założyć na nim nie mogę, bo go na liście na ma. Jako że telefon mam od niedawna, to wszystkie 3 ostatnie ROMy które testowałem miały ten błąd :/

Opublikowano

Ja również mam problem z wyłączaniem apek. Nie ma powtarzalności, jakby losowo co jakiś czas któraś z uruchomionych się wyłączała. 

Ciekawy przypadek.

Opublikowano

Tak was czytam... Nikt z was nie założył ani kłódki, ani nie dodał do autostartu, tak jak pisałem. Może by tak to zrobić? 

Kłodka: Odpalamy aplikację, wracamy do pulpitu, klikamy 3kreseki, przeciągamy aplikację w dół.

Autostart: Panel Sterowania->Uprawnienia->Autostart.

Każda aplikacja, która nie jest zaznaczona kłódką, ma prawo się wyłączyć, bo jej na to pozwalacie.

Opublikowano
2 godziny temu, Nezumi napisał:

Tak was czytam... Nikt z was nie założył ani kłódki, ani nie dodał do autostartu, tak jak pisałem. Może by tak to zrobić? 

Kłodka: Odpalamy aplikację, wracamy do pulpitu, klikamy 3kreseki, przeciągamy aplikację w dół.

Autostart: Panel Sterowania->Uprawnienia->Autostart.

Każda aplikacja, która nie jest zaznaczona kłódką, ma prawo się wyłączyć, bo jej na to pozwalacie.

Testowalem to dzisiaj i dalej dzieje sie to samo. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejna apka którą ubija to LocusMapPro. Włączona jest też opcja "usługi" Aby jej nie ubijało a ubija. Wkurzające bo myślisz, że ślad się piszę a tu zonk apka w ogóle zamknięta.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mi nic nie ubija. Ja czytam tu o tych wszystkich Waszych problemach i jak na razie to się tylko dziwię czemu mi wszystko działa. Oby mi szło tak dalej i tego też Wam wszystkim życzę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podczepiam się z pewnym objawem który zauważyłem.

Np. odnośnie programu BlueMail:

- Jeśli nie ma kłódki, killer zabija apkę

- Jeśli jest kłódka, killer zabija wszystkie ale BlueMail z kłódką zostaje
   I wystarczy złapać palcem ikonę BlueMail z kłódką i przesunąć w górę ekranu żeby ją zabić.

Czyli jest sytuacja w które mimo kłódki udało się ubić.. tyle że ręcznie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam!

To mój pierwszy post na forum, mimo że czytałem go od dłuższego czasu ze względu na problem jak w temacie, nigdy nie brałem udziału w dyskusji <hejo>

Więc tak, u mnie na Redmi Note 2 występuje dokładnie ten sam problem, najbardziej odczuwalny na aplikacjach takich jak Spotify, Endomondo oraz Nawigacji od Google. Próbowałem wielu romów, (obecnie 7.2.3.0 stable) i na każdym taka sama sytuacja - około tydzień wszystko działa bez problemu, później apki zaczyna crashować, czasem po kilku sekundach czasem po kilkunastu minutach.

Dodałem wybrane aplikacje do autostartu - nie pomogło.

Założyłem kłódkę - nie pomogło.

W ustawieniach oszczędzania energii dałem im pozwolenie na korzystanie z GPS oraz pakietu danych w tle - nie pomogło.

Dałem im wszelkie możliwe uprawnienia i przywileje - nie pomogło.

Natomiast dziś, jadąc rowerem po tym jak po 3 minutach zarówno muzyka ze spotify jak i endomondo padły, pomyślałem o wyłączeniu wifi oraz pakietu danych (w Spotify mam pobrane playlisty) i o dziwo przez prawie 2 godziny obie aplikacje działały razem bez zarzutu.

Wiem, że nie jest to rozwiązanie problemu, ale nigdzie w internecie nie znalazłem żadnego działającego sposobu, więc to może być punkt wyjściowy do jego rozwiązania, lub chociaż tymczasowe "radzenie" sobie z problemem.

Pozdrawiam,

Maciej

Edit: Potestowane, jednak nie pomogło, dziś znowu po kilku minutach wyłącza apki.

Edytowane przez maccek
  • Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...