memberofhs Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Próbowałem wgrać TWRP przez flashify. Wybierając plik recovery wyskakiwał jakiś błąd, że nie da się wczytać pliku bodajże. Pod explorerem systemowym (żółty folder) wogóle nie jest widoczny, przez root explorer (niebieski folder) dopiero jest widoczny. Wrzuciłem ten plik wszędzie, i na SD i do telefonu.
galakty Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 http://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Metoda 2: Flashify Musisz dać ROOT, wrzucać wszystko DO KATALOGU GŁÓWNEGO, czyli na kompie wchodzisz w Redmi Note, pamięć wewnętrzna i tu upuszczasz. No i musisz zachować odpowiednie nazwy plików. Przechodzisz od razu do punktu 5 (nie wiem czemu piszą o chińskim dev, ja tego nie robiłem). Jeśli ten sposób Ci nie działa, to ja już nie wiem. Niech inni pomogą.
memberofhs Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Nie wiem, jak, nie wiem kiedy ale przecisłem to:-)! Podczas instalacji wyskoczył mi "no MD5 file", powisiał ze 3 min i potem "done". Działa! Sam nie wierzę, męczyłem się z tym od wczoraj. Aktualizacja softu wychodzi ponoć co tydzień. Jeśli teraz będę aktualizował soft, to wystarczy pobrać paczkę na komputer (te około 700 mb, tak?) i updaterem w telefonie wrzucić? Będzie działać teraz? Czy znów jest szansa, że wywali błąd i niezgodność pliku zip, jak poprzednio?
memberofhs Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Dziękuję moderatorowi za przeniesienie w odpowiedni dział. Poprosiłbym jeszcze tylko o schemat łopatologiczny w sprawie roota, oraz o odpowiedź speców z postu powyżej.
Rekomendowane odpowiedzi