Paździoch Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Witam.Dzisiaj doszedł mój Redmi Note 2 TD z chin.Po uruchomienie tel nie można go odblokować.Jak trzymam przycisk wyłącz wyskakuje ekran że można go wyłączyć zrestartować itp.Ale jak naciskam np restart to nic nie reaguje.Tel wyjęty 5 minut temu z kartonika.Masakra.Proszę o pomoc.
Cichq Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Trzymaj dłużej może żeby go zresetować, mimo to instalacja MIUIPL.
Paździoch Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Telefon posiada MIUI 7 PL.Wyciągałem baterie nic ine pomaga nie wiem co jest grane.Masakra
steev Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) mam niejasne przeczucie, że fon CI wchodzi od razu w MiRecovery... Edytowane 21 Października 2015 przez steev
Paździoch Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Tzn????Jest normalnie ekran blokady ale nie reaguje na palce .Czasami jak by ruszył sie w góre ale tylko troche.Nie rozumiem tego można coś z tym zrobić???Czy tel kaput?
steev Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 A to przepraszam. To prędzej uszkodzony digitizer...
ZduneX25 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Spróbuj będąc na ekranie blokady jednocześnie VOL+ i Back, albo VOL- i Back zawsze zapominam.
Paździoch Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Kolego próbowałem nie reaguje.
ZduneX25 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 No to nie digitizer tylko cały telefon jest do bani.
makovic Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Gdzie kupione? Paczka była cała? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Paździoch Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Kupiony Chiny.Sprzedawca Goldway.Paczka cała pożądnie zapakowana.przed chwila przesówałem palcem szybko do odblokowania to zaskoczył.I wyskoczyło że mam pin wpisać swojej kart.Ale nie idzie wpisać bo mróga do wpisywania pinu/połączenie alarmowe i nic nie idzie wpisać bo ekran skacze.
Paździoch Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Udało mi się doszedłem do wyboru konta google wpisywałem e-mail ale tel zaczoł wariować litery same się zaczeły pisać i nic nie mogłem zrobić i dalej nic nie reaguje ekran .Mam nadzieję że nie bede musiał odsyłać go do chin napisałem do gościa ale jeszcze nic nie odpisał.
Paździoch Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Hmm nic nie wgrywałem.Włączyłem tylko fona.Myślałem że fon ma wgrane Miui PL .Doszłem tylko do wpisania konta google i zaczeło wariować i d*pa na tym staneło.Zawiecha i ekran nie reaguje .Gdy wyjme baterie tel się włącza i odpala się w tym samym momencie przy wpisywaniu konta google ale nic nie idzie wpisać. raczje będziesz musial bo to na uszkodzony dotyk wyglada ale co ci sie udalo ? zrobiles juz mi flash ? Ogólnie jestem słaby w tych sprawach nawet za bardzo nie wiem co to ten Mi flash kolego.
Paździoch Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 Dzięki kolego może to ogarne po pracy.
Paździoch Opublikowano 23 Października 2015 Autor Opublikowano 23 Października 2015 Witam.Wczoraj wróćiłem po pracy i telefon normalnie się odblokował i do wieczora normalnie śmigał cały czas się nim bawiłem.Na noc podłączyłem do ładowarki .Rano chciałem go odblokować i już nie dało rady.Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy bede musiał robić miflasha.????????Dzisiaj cały dzień leżał i po 15 minutach machania palcem ekran raz zaskoczył i normalnie działał.Jednak jak sie zablokował to nie szło już go odblokować.
Nezumi Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Witam.Wczoraj wróćiłem po pracy i telefon normalnie się odblokował i do wieczora normalnie śmigał cały czas się nim bawiłem.Na noc podłączyłem do ładowarki .Rano chciałem go odblokować i już nie dało rady.Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy bede musiał robić miflasha.????????Dzisiaj cały dzień leżał i po 15 minutach machania palcem ekran raz zaskoczył i normalnie działał.Jednak jak sie zablokował to nie szło już go odblokować. Zainstalowałeś MIUIPolska tak?
Nezumi Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Tak.Miui 7 Jeżeli po wipe+Instalacja MIUIPolska nadal występuje problem z dotykiem to pozostaje miflash, jeżeli po nim dalej będzie takie coś to reklamacja.
Paździoch Opublikowano 25 Października 2015 Autor Opublikowano 25 Października 2015 Dzisiaj wreszcie udało mi się ogarnąć mi flasha.Po tym wgrałem miui 7PL.I zrobiłem wipe.Gdyby nie kolega Lamcza to bym tego nie ogarnoł.Niestety telefon dalej ma zawieche.Raz działa raz nie.To raczej nie wina ekranu.Bo jeśli zatrybi i działa dobrze to moge odblokowywać ekran backiem/vol+.A jak ekran ma zawieche to nie idzie nic zrobić przyciskami.Wrzucam film szybko nagrany co się dzieje.Chyba bede musiał go odesłać.Narazie gość chciał film .Zobaczymy co z tego bedzie.Jutro zamówie drugi telefon.http://www.mediafire.com/watch/tm92xxaxuiu2rqg/DSCN3266.MOV
djseba3 Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Dziś miałem podobną sytuację jak autor wątku a telefon mam od czterech dni Nagle dotyk zwariował. Potem raz działał dobrze, a innym nie reagował wogóle. Ale z racji, że zajmuje się naprawą telefonów szybko rozwiązałem kłopot. Przyczyną okazała się wilgoć. Niby nic na to nie wskazywało. Ale psikając sprężonym powietrzem w złącze, gniazdo jack, głośniczek rozmów.....i ot tu z głośnika wypłynęła kropla wody (na 100% nie ze sprężonego powietrza). Odkręciłem więc wszystkie śrubki pozostawiając tylko te, które mają plomby, odjąłem korpus i możliwie jak najbardziej podgiąłem. Po czym przez 10 minut suszyłem [opalarką z regulacją temperatury (100 stopni)].Dotyk działa dobrze Być może twój telefon też wymaga tzw. wysuszenia. Możesz śmiało wykonać tą czynność przy użyciu suszarki ([tylko bez baterii!], około 20 cm od telefonu, nawiew na maxa i nie grzej w jedno miejsce a po całym telefonie. Po 7-10 min suszenia skręć telefon i pozostaw na kolejne 10 żeby się schłodził. Dopiero potem włóż baterie i włącz. Fakt że już po kilku minutach będzie parzył ale może jak mój zacznie działać ?
Paździoch Opublikowano 31 Października 2015 Autor Opublikowano 31 Października 2015 O 29.10.2015, 21:21:05, djseba3 napisał: Dziś miałem podobną sytuację jak autor wątku a telefon mam od czterech dni Nagle dotyk zwariował. Potem raz działał dobrze, a innym nie reagował wogóle. Ale z racji, że zajmuje się naprawą telefonów szybko rozwiązałem kłopot. Przyczyną okazała się wilgoć. Niby nic na to nie wskazywało. Ale psikając sprężonym powietrzem w złącze, gniazdo jack, głośniczek rozmów.....i ot tu z głośnika wypłynęła kropla wody (na 100% nie ze sprężonego powietrza). Odkręciłem więc wszystkie śrubki pozostawiając tylko te, które mają plomby, odjąłem korpus i możliwie jak najbardziej podgiąłem. Po czym przez 10 minut suszyłem [opalarką z regulacją temperatury (100 stopni)]. Dotyk działa dobrze Być może twój telefon też wymaga tzw. wysuszenia. Możesz śmiało wykonać tą czynność przy użyciu suszarki ([tylko bez baterii!], około 20 cm od telefonu, nawiew na maxa i nie grzej w jedno miejsce a po całym telefonie. Po 7-10 min suszenia skręć telefon i pozostaw na kolejne 10 żeby się schłodził. Dopiero potem włóż baterie i włącz. Fakt że już po kilku minutach będzie parzył ale może jak mój zacznie działać ? Niestety telefon odesłałem do chin.Mój telefon odrazu po wyjęciu z kartonika zaczoł wariować.Zobaczymy co z tego będzie.Napewno napisze co było z tel jak mi dadzą znać.narazie jest w drodze.
Paździoch Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam.Tak jak pisałem odesłałem telefon do Chin.Udało się doszedł.Trafił do serwisu Xiaomi.Serwis stwierdził że telefon nie do naprawienia.Nowy jet już w drodze do mnie myślę że za dnia powinien być.Mam nadzieje że bedzie ok .Jeśli chodzi o gwarancję jak widać wszystko można załatwić ale najgorszy jest ten czas.Ale po tym incydencie z trafionym Redmin Note 2 dalej jestem tego zdania że warto samemu zamówić sobie telefon z Chin.Jak nowy dojdzie dam znać .
d3tr0 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 napisz jak przyjdzie czy wszystko gra tak jak tego oczekiwałeś
makovic Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam.Tak jak pisałem odesłałem telefon do Chin.Udało się doszedł.Trafił do serwisu Xiaomi.Serwis stwierdził że telefon nie do naprawienia.Nowy jet już w drodze do mnie myślę że za dnia powinien być.Mam nadzieje że bedzie ok .Jeśli chodzi o gwarancję jak widać wszystko można załatwić ale najgorszy jest ten czas.Ale po tym incydencie z trafionym Redmin Note 2 dalej jestem tego zdania że warto samemu zamówić sobie telefon z Chin.Jak nowy dojdzie dam znać . Gdzie kupowałeś sprzęt? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Paździoch Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2015 Aliexpress sprzedawca Goldway.Spoko sprzedawca chciał pomóc wgrać od nowa system ale dzięki Lamczy z tego forum wszystko już z fonem zrobiłem co mogłem. 1
Nezumi Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi