Skocz do zawartości

POCO F7 / REDMI Turbo 4 Pro - HyperOS 3.1 by Xiaomi.eu - OS3.0.302.0.WOLCNXM - Android 16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.302.0.WOLCNXM dla telefonu POCO F7 / REDMI Turbo 4 Pro (nazwa kodowa onyx).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_ONYX_OS3.0.302.0.WOLCNXM_16.zip/download

https://miuipolska.pl/hyperos-3-0-300-co-wnosi-nowa-beta-systemu-xiaomi/

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Master napisał(a):

oby nie było takiej biedy jak na f8 ultra ... 🙃

a co tam się działo, bo gdzieś mi migło, że z aparatek problemy są pisałeś?

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.04.2026 o 10:32, Kacper Skrzypek napisał(a):

Niestety trzeba na czysto. Mi też się to nie podoba, Igor z xiaomi.eu najwyraźniej nie zwrócił na to uwagi przed publikacją.

Pytanie, czy tu już mogło być to sprawdzone, żeby nie było szopki, czy jest szansa, żeby coś było nie tak?

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano
5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

POCO F7, z tego co wiemy, nie miał problemów tego typu. Te problemy są tylko na Snapie 8 Elite Gen 5.

no to wrzucam

Opublikowano (edytowane)

po instalacji w info jest wersja 3.0.11.0 Stabilna, ale nagle zaczeło wyskakiwac powiadomienie o aktualizacji, które wczesniej nie pojawiało się, mimo nowej wersji. W aktualizacji jest info, że jest nowa wersja do pobrania 3.0.302.0, ale kliknięcie Pobierz konczy ie informacji, że wszystkie mirrory są zajęte, czy chcesz recznie. Po kliknieciu recznie, wyszukuje model, klikam F7 i pokazuje do pobrania 3.0.11.0.

Coś jest nie tak, ale co? Nie wiem?

magia, pobrało mi plik 3.0.11.0, wiec ten sam pod adresem 3.0.302.0

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Na stronie jest kwestia cache, trzyma jeszcze starą wersję. Ściągnij z forum, nie ze strony.

no  to godzina  w plecy :) Dzięki za pomoc, pobieram raz jeszcze

Update

Niestety póki co nie da się pobrać. Żaden mirror nie działa

Update 2

Po ręcznym wyborze serwera, udało sie z Australii u kangura i idzie całkiem szybko. Na serwerach w Europie 17 godzin pobierania

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano
Godzinę temu, QbaPL napisał(a):

no  to godzina  w plecy :) Dzięki za pomoc, pobieram raz jeszcze

Update

Niestety póki co nie da się pobrać. Żaden mirror nie działa

Update 2

Po ręcznym wyborze serwera, udało sie z Australii u kangura i idzie całkiem szybko. Na serwerach w Europie 17 godzin pobierania

jakby tam Ci szalał updater to zawsze możesz wyczyścić dane i cache apki 🙃 a co do pobierania przez updater to ja już nie pamiętam kiedy udało się przez to pobrać rom ... zawsze jest ten komunikat i kończy się ostatecznie pobieraniem z serwera ... choć też przyznam że ostatnio całkiem szybko to idzie ...