sajdor Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 No i stało się ... Kiedy szturchnąłem gitarę, ona szturchnęła piwo i szyjka piwa trzasła o komórkę ^^ (super domino!) voila :< tak o to stałem się prawdopodobnie pierwszym posiadaczem Redmi Note 2 z pękniętą szybką ;\ Na szczęście digitizer działa. No dobra koniec lamentów. Jest to moja pierwsza komórka z rodziny Xiaomi, i niestety nie jestem obeznany w częściach wymiennych tak jak wy bracia MIUIPolska Pomóżcie mi odnaleźć zastępczą szybkę, i doradźcie jak ową szybkę wymienić Chyba że kupie szkło hartowane i na razie darować sobie wymianę szybki ? Razi trochę w oczy ale aż tak nie jest źle ;P
Nezumi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Jeżeli jest to uciążliwe to może warto napisać w dziale "serwis" z zapytaniem czy Acid to naprawi? Z tego co widzę na MiCenter to jeszcze w spisie modeli nie ma Redmi Note 2, ale zapytać zawsze warto . Szkło hartowane "po fakcie", nie wiem czy nie uwydatni ew. pęknięć . Chociaż jeżeli wszystko działa to dałbym sobie spokój z ew. wymianami, chyba że jest to na prawdę upierdliwe . PS: Biedny Redmi Note 2 ;< Kolejna ofiara alkoholu i muzyki! :< 3
ddr Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Szkło hartowane zacznie się odklejać już przy minimalnej nierówności.
sajdor Opublikowano 4 Października 2015 Autor Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Jak mocno naciskam na ekran to żadnych anomalii graficznych przy pęknięciach nie widzę. Wydaje mi się, że ekran jest dobry, samo szkiełko z digitizerem pękło. Może warto sam digitizer wymienić ? Jak myślicie digitizer jest przyklejony bardzo mocnym klejem jak to było w nexus'ach ? P.S Oczywiście, że samemu bym tego nie wymieniał ^^ Edytowane 4 Października 2015 przez sajdor
Acid Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Usunąłem post @homman bo aż włos się jeży na głowie jak to przeczytałem. Co za bzdury. Jeszcze ktoś pójdzie tym co on napisał i sobie uwali telefon gorzej niż jest. To jest ekran OGS więc wymieniasz cały LCD. Digitizer jest w inny sposób łączony z LCD niż normalnie. Domowymi sposobami robienie tego to głupota. Tak jak podano z dragon tt: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6209# Jest to odpowiedni LCD i jest oryginalny. Do tego trzeba jednak mieć specjalne naklejki (żaden klej UV...;/), których nie widzę na dragon. Może na ali są. Najwyżej zapytam po świętach w dragon czy mają lub spodziewają się takich.
homman Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Mówisz o taśmach 2 stronnych 3m. Do kupienia na allegro. Klej UV jest między digitizerem a ekranem. I jw wycinanie tego nie uważam za głupotę.
Acid Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 Tak i co chcesz wycinać szkło z ekranu OGS tak? Powodzenia. Taśmy dwustronne tak. Ale takie pod konkretne modele a nie wycinane.
Rekomendowane odpowiedzi