Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i stało się ...

Kiedy szturchnąłem gitarę, ona szturchnęła piwo i szyjka piwa trzasła o komórkę ^^ (super domino!) voila :< tak o to stałem się prawdopodobnie pierwszym posiadaczem Redmi Note 2 z pękniętą szybką ;\ Na szczęście digitizer działa.

No dobra koniec lamentów. 

Jest to moja pierwsza komórka z rodziny Xiaomi, i niestety nie jestem obeznany w częściach wymiennych tak jak wy bracia MIUIPolska ;) Pomóżcie mi odnaleźć zastępczą szybkę, i doradźcie jak ową szybkę wymienić ;)

Chyba że kupie szkło hartowane i na razie darować sobie wymianę szybki ? Razi trochę w oczy ale aż tak nie jest źle ;P

post-7481-0-82454400-1443952039_thumb.jp

Opublikowano

Jeżeli jest to uciążliwe to może warto napisać w dziale "serwis" z zapytaniem czy Acid to naprawi? Z tego co widzę na MiCenter to jeszcze w spisie modeli nie ma Redmi Note 2, ale zapytać zawsze warto :P. Szkło hartowane "po fakcie", nie wiem czy nie uwydatni ew. pęknięć :P. Chociaż jeżeli wszystko działa to dałbym sobie spokój z ew. wymianami, chyba że jest to na prawdę upierdliwe :P.

PS: Biedny Redmi Note 2 ;< Kolejna ofiara alkoholu i muzyki! :<

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Jak mocno naciskam na ekran to żadnych anomalii graficznych przy pęknięciach nie widzę. Wydaje mi się, że ekran jest dobry, samo szkiełko z digitizerem pękło. Może warto sam digitizer wymienić ?

Jak myślicie digitizer jest przyklejony bardzo mocnym klejem jak to było w nexus'ach ?

P.S Oczywiście, że samemu bym tego nie wymieniał ^^ 

Edytowane przez sajdor
Opublikowano

Usunąłem post @homman bo aż włos się jeży na głowie jak to przeczytałem. Co za bzdury. Jeszcze ktoś pójdzie tym co on napisał i sobie uwali telefon gorzej niż jest.

To jest ekran OGS więc wymieniasz cały LCD. Digitizer jest w inny sposób łączony z LCD niż normalnie. Domowymi sposobami robienie tego to głupota. 

Tak jak podano z dragon tt: http://www.dragon-tt.com/xx.aspx?id=6209#

Jest to odpowiedni LCD i jest oryginalny.

Do tego trzeba jednak mieć specjalne naklejki (żaden klej UV...;/), których nie widzę na dragon. Może na ali są. 

Najwyżej zapytam po świętach w dragon czy mają lub spodziewają się takich.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...