sunkist Opublikowano 6 Grudnia 2025 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Witam. Niestety muszę zablokować bootloader, bo żona musi mieć płatności i revoluta, bardzo bym prosił o jakieś podpowiedzi jak to bezpiecznie zrobić aby nie uceglić telefonu. Telefon to poco x6 5g z Xiaomi Hyper OS 2.0.6.0 Stabilna by xiaomi.eu. Jest może gdzieś jakiś poradnik którego nie mogę znaleźć albo znajdzie się ktoś kto pomoże. Pozdrawiam.
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2025 Opublikowano 6 Grudnia 2025 Wgranie odpowiedniego ROM-u Global przez MiFlash z opcją clean all and lock:
sunkist Opublikowano 6 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2025 Dzięki za tego linka, pisać pytania tu czy raczej w linku co podałeś ?? Trochę to skomplikowane. Napisane tam jest " Wybieramy interesujący nas obraz" problem w tym że nie wiem który obraz jest dla mnie interesujący ... hmm
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2025 Opublikowano 6 Grudnia 2025 https://xmfirmwareupdater.com/hyperos/garnet Jaki konkretnie ROM - to już zależy od Ciebie. Jeśli ma być możliwie jak najbliżej stanu oryginalnego, no to EEA.
sunkist Opublikowano 6 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2025 Dzięki, chciałbym aby miał najmniej śmieci i reklam. Dobrze się domyślam że to będzie ten co podałeś ??
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2025 Opublikowano 6 Grudnia 2025 W linku jest wiele różnych ROM-ów, musisz wybrać konkretnie ten, który jest oznaczony jako EEA.
Rafal1983 Ra Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Witam Dołączę do pytania - na jaki ROM powinienem wrócić ( Xiaomi 14 Pro - wersja Chińska ) - tak żeby nie uceglić telefonu ? Obecnie jestem na OS3.0.4.0.WNBCNXM
kris68 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Nawet xiaomi.eu jeżeli jest wersja na twój telefon , pod warunkiem że masz odblokowany bootloader, tylko w żadnym wypadku nie blokuj bootloadera, bo zrobisz z telefonu cegłę na zawsze. A jak nie masz odblokowanego bootloadera to tylko co ci przyjdzie w aktualizacji.
Rafal1983 Ra Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 To nici z korzystania z Revoluta póki co - bo zablokować się nie da. A bez tego Revolut nie ruszy.
kris68 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 (edytowane) Czy naprawdę Revolut jest tak potrzebny ? Nie wiem czemu akurat na to się wszyscy napalają, zawsze czytałem, że dlatego ludzie tam przelewają kasę, bo mają problemy z komornikami, a dopóki Revolut nie wejdzie do Polski na stałe, komornicy nie mają tam dostępu. Nie wiem, czy połowa użytkowników forum to alimenciarze, czy jak. Nie raz czytałem, że ta firma wcale nie jest taka pewna, bo ludzie pisali, że mają potem problemy z przelewami. Ale co ja tam wiem.... Edit/ miałem owszem problemy z komornikami, ale nie alimenty, kasa wolna, żeby komornik nie ruszył z konta to obecnie około 3200 zł, wiec skąd ta fascynacja Revolutem Edytowane 8 Grudnia 2025 przez kris68
Netoper Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Witam Dołączę do pytania - na jaki ROM powinienem wrócić ( Xiaomi 14 Pro - wersja Chińska ) - tak żeby nie uceglić telefonu ? Obecnie jestem na OS3.0.4.0.WNBCNXMDla słuchawek z rynku CN romem na którym można zablokować BL jest tylko oryginalny ROM CN, ma on jedynie język chiński i angielski, ma nagrywanie rozmów, Tylko że obecnie są tęgie problemy żeby odblokować BL w urządzeniach z rynku CN więc żeby później nie było problemów gdyby się chciało ponownie odblokować.Bez blokowania BLa można wgrać każdy global czy XiaomiEu.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Rafal1983 Ra Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Bez obrazy Kris68 - Revolut jest nie tylko dla alimenciarzy i komorników - ale dla zwykłych ludzi, którzy korzystali z początku tylko do płacenia za transakcje zagraniczne w walucie ( bez prowizji ) , a później z biegiem czasu rozszerzyli portfolio produktów Revoluta z których korzystają - tak jak ja. Akcje , Krypto , surowce. Trochę źle patrzysz na użytkowników Revoluta. Musiałem zaktualizować apkę i niestety zdechło - a tak jak Ty - zaczynam sobie cenić stabilizację - a na ten moment ją straciłem - mając roota i odblokowany bootloader. Na Chiński rom nie mam zamiaru się przesiadać - za dużo ograniczeń. Więc zostaje czekać - aż coś się zmieni z dostępem.
kris68 Opublikowano 8 Grudnia 2025 Opublikowano 8 Grudnia 2025 (edytowane) Raczej wątpię, sądząc po rozwoju sytuacji czy się doczekamy. No cóż, ja akurat nie patrze na prowizje i place np. z mojego walutowego konta ING. Wszystko zależy od kwoty, nie szaleje w granicach 5-10k wiec prowizja mnie nie boli. I nie mam się, o co obrażać tylko nikt poza tobą tego nie wyjaśnił. Dzięki. Wiesz kupując jak wyszedł Xiaomi 14 Ultra kupiłem go w PL, wiem przepłaciłem, ale nie mam problemów. Na Ali to kupuje drobiazgi 100 - 300 zl wiec jakby coś mała strata. Raz tylko odważyłem się kupić jeden z pierwszych Kindle za chyba 1.1k . Edytowane 8 Grudnia 2025 przez kris68
sunkist Opublikowano 12 Grudnia 2025 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2025 W dniu 8.12.2025 o 14:52, Rafal1983 Ra napisał(a): Bez obrazy Kris68 - Revolut jest nie tylko dla alimenciarzy i komorników - ale dla zwykłych ludzi, którzy korzystali z początku tylko do płacenia za transakcje zagraniczne w walucie ( bez prowizji ) , a później z biegiem czasu rozszerzyli portfolio produktów Revoluta z których korzystają - tak jak ja. Akcje , Krypto , surowce. Trochę źle patrzysz na użytkowników Revoluta. Musiałem zaktualizować apkę i niestety zdechło - a tak jak Ty - zaczynam sobie cenić stabilizację - a na ten moment ją straciłem - mając roota i odblokowany bootloader. Na Chiński rom nie mam zamiaru się przesiadać - za dużo ograniczeń. Więc zostaje czekać - aż coś się zmieni z dostępem. Idealnie to podsumowałeś, dodał bym jeszcze że, Revolut używam przy wyjazdach zagranicznych, np w zeszłym roku jako jedyny bank pozwolił mi bez prowizji wypłacić walutę w bankomacie. Nie tylko o Revoluta chodzi, małżonka dostaje w pracy karty podarunkowe, które nie mają chipa tylko pasek magnetyczny, a płacić paskiem to jakaś tragedia, połowa terminali nie ma tej opcji, w drugiej połowie nie działa, natomiast dodając do portfela google działa w każdym terminalu. Przy okazji, powiem że proces blokowania bl przeszedł bez większego problemu, choć była chwila grozy, na szczęście teraz wszystko działa.
Master Opublikowano 15 Grudnia 2025 Opublikowano 15 Grudnia 2025 W dniu 12.12.2025 o 18:14, sunkist napisał(a): Idealnie to podsumowałeś, dodał bym jeszcze że, Revolut używam przy wyjazdach zagranicznych, np w zeszłym roku jako jedyny bank pozwolił mi bez prowizji wypłacić walutę w bankomacie. Nie tylko o Revoluta chodzi, małżonka dostaje w pracy karty podarunkowe, które nie mają chipa tylko pasek magnetyczny, a płacić paskiem to jakaś tragedia, połowa terminali nie ma tej opcji, w drugiej połowie nie działa, natomiast dodając do portfela google działa w każdym terminalu. Przy okazji, powiem że proces blokowania bl przeszedł bez większego problemu, choć była chwila grozy, na szczęście teraz wszystko działa. ja z niecierpliwoscia czekam az dobiora sie do tego komornicy ... im szybciej tym lepiej ... a mozesz napisac cos wiecej o tej "chwili grozy" 🙃
kris68 Opublikowano 16 Grudnia 2025 Opublikowano 16 Grudnia 2025 @Master i tak będzie, niektórzy korzystają z Revoluta tak jak opisał kolega, ale mnóstwo ludzi tam uciekało przed komornikami, alimenciarze przede wszystkim, i osoby mające problemy z komornikami, ale na początku roku firma wkracza do Polski a komornicy będą mieli dostęp do kont przez system OGNIVO Krajowej Izby Rozliczeniowej (KIR), to wyczyszczą konta wszystkich jak leci, jak ktoś nie zdąży wycofać kasy. Alimenciarzom wygolą konta w 100%, a reszta ma tylko kwotę wolną od zajęcia 3200 zł, jak ktoś trzyma tam więcej kasy i się nie kapnie, to pewnego dnia się obudzą z ręką w nocniku i dobrze. Znam sprawę, ludzie tam masowo uciekali z zarobkami, ale to się skończy, a używający normalnie nie mają się czego bać. Ja z Revoluta nie korzystałem, bo mam konto walutowe w ING, tam jest korzystny kantor, wiec za bardzo nie przejmowałem się prowizja, w końcu z konta nie kupuje nowych aut.
marcin_poco Opublikowano 16 Grudnia 2025 Opublikowano 16 Grudnia 2025 @kris68 W necie piszą: "Mimo braku dostępu przez OGNIVO, Revolut może udostępnić informacje o rachunku i zablokować środki na wniosek komornika (tzw. europejski tytuł wykonawczy - ETE)"
kris68 Opublikowano 17 Grudnia 2025 Opublikowano 17 Grudnia 2025 @marcin_poco, tak jest, dopóki nie wejdą do PL - zablokować środki na wniosek komornika tzw. europejski tytuł wykonawczy - ETE - z chwilą wejścia firmy do PL z automatu wpadają w OGNIVO, twoja wersja była trudna do zrealizowania — teraz tylko włączy laptopa i ma podane na tacy.
Rekomendowane odpowiedzi