Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, od paru dni mam telefon Redmi Note 2 i ładuje się od 5 procent do stu w trzy godziny A powinien raczej szybciej. Jak długo Wam ładuje? Mam najnowsze miuipolska, a ładowarka oryginalna, na zdjęciu to ona. Gdzie jest problem? W gnieździe USB, w baterii, w ładowarce? Jutro się wymienie i sprawdze jak pójdzie 2a od Lumii. Bateria trzyma normalnie, kilka godzin przy Wi-Fi. 224560e6511082e816d5b85f2138e3bb.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Osoby mówiące, że szybkie ładowanie działa - jaką macie wersję telefonu? 16 GB czy 32 GB? TD czy FDD?

Ja mam 16 GB FDD i załadowało do pełna w 2:20 ładowarką od Nokii. Niektórzy w różnych miejscach mówili, że załadowali w póltorej godziny. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Na ładowarce od Nokii ładowałem około 2:20 od 5% do 100% a dzisiaj od zera do pełna (dziwnym trafem z 5% magicznie spadło do 0% po sekundzie) ładowałem 2:15

Także ktoś mnie widocznie zrobił w konia mówiąc, że naładował ten telefon w półtorej godziny czy mniej (na przykład na telchina jest kilka osób, które tak twierdzą) ;) 

Opublikowano (edytowane)

W ciągu 1,5h ładowało by się gdyby soft udostępniał QC 2.0 czyli 9V 1,67A, a niestety redmi ma tą opcję obciętą softowo. Może na prime i na oryginalnym sofcie... Ale wątpię. Tel powinien ładować się 2,2h przy 1,38A, czyli na dowolnej ładowarce 2A (nie mylić z podróbkami i chińczykami niskiej jakości gdzie pisze 2A, a daje 1A max) oraz kablu 2A (oryginały np najpopularniejsza nokia, nylonowe, tronsmart i kilka innych).

//Widzę, że mimo "nagród" dalej nie masz zamiaru pisać czytelnie i poprawnie gramatycznie... No cóż, nie mój problem. @Nezumi

Edytowane przez homman
Opublikowano (edytowane)

Ładowarki QC2.0 są zgodne zaówno z asusami czy intelem jak i z MTK(7 9 i 12 V). Kwestia tylko nazwy by unikać patentu konkurencji, dlatego każdy producent wymyśla swoją. Standard napięciowy i prądowy jest ten sam. Jest tylko jeden producent używający swoich standardów i swoich specjalnych kabli, a jeśli ktoś szuka ładowarki wpisuje QC2.0 i ma. W treści masz wyraźnie napisane że działa również z innymi systemami. Robiłem epopeje o ładowarkach i dalej nic nie dotarło... PROBLEM JEST W TYM ŻE XIAOMI UCIĘŁO TAKĄ MOŻLIWOŚĆ W REDMI NOTE 2. Czyli max jest tam 1,38A 5V. Mimo że procek obsługuje 1,67A 9V.

WIĘC NASZ TEL NIE OBSŁUGUJE SZYBKIEGO ŁADOWANIA. 

Oczywiście na chinach znajdziesz że szybkie ładowanie, natomiast nie znajdziesz info o pomp 2.0 w tym modelu.

Dla innych modeli z tym prockiem np m9+ jest taka obsługa. Pozostaje pytanie czy producent zaoszczędził na ścieżkach i układzie 9V czy też zapomniał i bug programowy.

Proponuje doczytać a potem się wypowiadać.

Skrót masz np tutaj:

http://miuipolska.pl/forum/topic/6447-potwierdzam-redmi-note-2-nie-wspiera-szybkiego-%C5%82%C4%85dowania/

//Kilka "enterów" mniej i nagle mam 3/4 ekranu mniej zawalone... Magia czyż nie? @Nezumi

Edytowane przez Nezumi
Nieszczęsne wolne pola...
Opublikowano

Mam i używam Tronsmart TS-WC3PC Quick Charge 2.0, owszem jest zgodny z HTC M9 (Qualcomm) i całą masą innych telefonów na snapdragonie ale o zgodności z HTC M9 plus (MTK) brak jakiegokolwiek info.

Bądź tak miły i podaj w którym miejscu producent chwali się wsparciem na porcie QC 2.0 jakiegoś telefonu na procesorze mediateka.

Opublikowano (edytowane)

ech.... popatrz na test jeszcze raz i przyjmij do wiadomości że pum express nie ma w redmi note 2. MASZ TAM ładowarkę która jest niby do pump express i mimo to nie ładuje szybciej, a zgodność QC2.0 z innymi urządzeniami wynika z tych samych napięć np. asus nie ma Qualcomm'a, a intela. Teraz przejrzyj instrukcję i powiedz mi po co w twojej ładowarce 12V? Takie napięcie nie jest w Qualcolmm'ie używane, a jest w śród innych producentów. RÓŻNICA dlaczego producenci nie podają zgodności oficjalnie jest cena za patent.

//Ostrzegałem, a widzę nic sobie nie robisz z regulaminu, czy nawet kwestii zrozumienia Twoich postów przez innych, o zasadach interpunkcji, czy ortografii nie wspominając. Tak ciężko przeczytać własne wypociny zanim się je wstawi na forum? @Nezumi

Edytowane przez Nezumi
Regulamin pkt 22.
Opublikowano

Ale ja wyraźnie pytam się o mediateka, bo procesory intela przez Tronsmart są oficjalnie wspierane i testowane mimo że nie są certyfikowane.

12V jest wymagana przez QC 2.0, poczytaj sobie specyfikację np.: CHY100.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...