Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W ponniedziałek przyszedł do mnie Xiaomi Redmi Note 2 wersja TD, początkowo wydawał mi się ekran bardziej żółty od mojego S5, no ale S5 to Amoled wiec dałam sobie spokój :)

Dziś przyszedł do mnie ten sam model FDD i ekran jest.... biały :D W porównaniu do tamtej wersji na ustawieniu 40% obudwu TD jest bardziej żółty, miał ktoś tak może ? Nie przeszkadza mi to szczególnie, ale zastanawiam sie czemu tak jest :)

EDIT: Nawet przy zmiane kolorów i kontrastu na np chłodne obydwu jest różnica :D

post-7300-0-31305400-1443705579_thumb.jp

Edytowane przez Veronique228
Opublikowano

No tak bo w poniedziałek pobrałam ja na komputer,wgrałam na pierwszy tel, dzis ta sama z kompa (nie pobieralam) wgralam na drugi;) tel różnią się tylko tym, że jedna to wersja TD a druga FDD ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wygląda to jak Tryb Czytania, ale jeżeli to nie jest on, to pewnie jeden tel ma wyświetlacz od AUO, a drugi Sharp. Na necie można znaleźć info o żółtym ekranie i z tego co piszą to jest to AUO. No i... nie jest to "wada fabryczna", AUO tak po prostu mają... (Prawie jak Samsung i AMOLED :D).

Opublikowano

Czy może ktoś potwierdzić kto ma wersje TD czy również ma taki żółty ekran?

To nie jest zależne od wersji. To jest totalny random. Jedne tel będą mieć AUO, inne Sharpa. Taką loterię sobie Xiaomi zrobiło :D

Opublikowano

To nie jest zależne od wersji. To jest totalny random. Jedne tel będą mieć AUO, inne Sharpa. Taką loterię sobie Xiaomi zrobiło :D

A ze tak sie zapytam który jest gorszy ? :D (chodzi mi o jakieś inne rożnice oprócz tej "żółtej" bieli)

Opublikowano

A ze tak sie zapytam który jest gorszy ? :D (chodzi mi o jakieś inne rożnice oprócz tej "żółtej" bieli)

Na razie wiem tylko tyle z opinii na różnych stronach, że to jedyna ich różnica. AUO są żółtawe, a Sharpy mają świetną biel. Reszta różnic wyjdzie pewnie w przyszłości, ale wiem 1. Sharp jest dużo lepszy.

Opublikowano

zaden nie ma sharpa chyba :P  jest auo i tianma wstukaj *#*#6484*#*# w dialer wybierz zakladke softweare i LCM na czarno to bedzie producent ekranu 

Nie. Jest Sharp lub AUO. 

Opublikowano (edytowane)

Czyli zdarzyła mi sie ciekawa loteria :D Niby dwa te same telefony a jedna to wersja FDD a druga TD (gdzie większość ludzi zastanawia sie, którą wybrać), dodatkowo dwa różne ekrany :D Ciekawie :D

Opublikowano (edytowane)

yep zle wpisalem sorry moja wina :D ma byc *#*#6484#*#*

A idź ty :P

Wersja z białym ekranem to tianma :)

EDIT: Wersja z żółtym to jednak AUO :D A myślałam że tianma :D

post-7300-0-13169200-1443711654_thumb.pn

post-7300-0-66194800-1443711887_thumb.pn

Opublikowano (edytowane)

To teraz się zacznie. Już widzę pytania do sprzedawców przed zakupem - jaki wyświetlacz jest w danym modelu na aukcji.

A potem w każdej aukcji w opisach będą dopiski: don't worry we have better screen tanma i zdjęcie :)

PS. jak to sprawdzić w Note LTE?

Edytowane przez fake4r
Opublikowano (edytowane)

Wiem już widze, z tego wszytskiego na pierwsze tylko popatrzyłam :D

Co do energii to juz widze różnice, Tianma 15 min i 8 -9 % zeszło, a auo 15 min tylko 5% przy włączonym WIFI w obydwu, ale nic na nich nie robiłam, ekran był cały czas włączony tylko, ogólnie szybciej schodzi mi bateria na tianma, przynajmniej teraz to zauważyłam, jak bedzie potem to napisze :) Obydwa tel mają profil wydajności normalny :)

Opublikowano (edytowane)

na oko to nie ma co :/ nie wiemy czy nie masz krzywego oka albo cos :P  zrob porzadny test jak bedziesz miec chwile :DD

Jestem troche za leniwa i za niecierpliwa na to No i czas też robi swoje :P Moge na załadowanych na 100% dwóch telefonów włączyć jakąś 10-12 minutową recenzję na youtube i zrobić screeny przed i po jak chcecie :P i screeny zużycia energi czy jak to tam sie nazywa

Opublikowano (edytowane)

wytargujemy naladowane do 100 % 30 minut filmu w trybie samolotowym ? albo po 15 ze zmina baterii powtórzeniem

Tyle czasu to ja nie mam kochany;-P ciagle gdzies łaże z jednym tel a drugi w domu;p moze w weekend bede miala wiecej czasu to potestuje, ewentualnie dzis jak mi sie znow goscie nie zwala;/

Mam naładowac na 100% 15 min filmu, zmienic baterie i dalej 15 min filmu, czy znow naładowac na 100% ?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Po zamianie baterii naładuj znowu do 100% i najlepiej tak 30min w FHD jeśli możesz :-P

Przykro mi, tyle czasu nie mam, bo mam swoje obowiązki, mam wgrany filmik HD, prawie 15 minutowy, wieczorem potestuje jeśli nikt mi nie przeszkodzi i wkleje screeny :)

Opublikowano

Chociaż tyle :smile: dzięki :smile:

Pamiętaj, włącz tryb samolotowy i ekran jasność na maksa :smile:

Okey :) Mam nadzieję, ze potwierdzi się to co zauważyłam wczoraj, ze bateria trzyma dłuzej niż na Galaxy S5, wczoraj rano ładowałam na 100%, dzis po 17 podłaczyłam do ładowania bo było 18 %, a zawsze poniżej 15 nie schodze :)

Po 20stej wkleje wyniki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...