Skocz do zawartości

POCO F7 / REDMI Turbo 4 Pro - HyperOS 2.2 by Xiaomi.eu - OS2.0.214.0.VOLCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS2.0.214.0.VOLCNXM dla telefonu POCO F7 / REDMI Turbo 4 Pro (nazwa kodowa onyx).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_ONYX_OS2.0.214.0.VOLCNXM_15.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/.

ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

Soft wrzucony. Testuje się. :) Dalej mnie ciekawi dlaczego, żona na swoim F7 ma problem z voWiFi i voLTE. Zrywa ją itd, ale mnie też ponoć. Tak jak gdyby nie wspierał połączeń przez WiFi?

Opublikowano

Chyba udało się zaktualizować mi music i mi browser, ale teraz mi fitness się wysypało z aktualizacji. 🤣

A na globalu np. TVN player chodzi, a na EU już w sklepie info, że ta aplikacja nie będzie działał u Ciebie. ???

Opublikowano
W dniu 22.09.2025 o 12:02, Kacper Skrzypek napisał(a):

A na Globalu był odblokowywany bootloader?

Nie, na globalu był zablokowany. W sklepie jest info, jak w załączniku.

Jest na pokładzie ktoś kto ma F7 w Play, żeby powiedzieć czy ma takie same problemy z voWiFi i voLTE???

Jednak chyba na globalu i na EU jest dramat. Coś może być nie tak z bebechami, czy może Play coś nie ogarnia na Androidzie 15???

Tak jak z RCE?

Screenshot_2025-09-29-20-54-07-355_com.android.vending-edit.jpg

Opublikowano

Na odblokowanymi F7 ROM Indonezja taki komunikat jeśli chodzi o playera.
Volte i wifi na razie nie mam jak sprawdzić bo siedzi tylko karta (Play) internetowa bez możliwości połączeń głosowych :(
57a1ccad325bf59fb012325f10280070.jpg

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

bo jest wywalony certyfikat Play protect w sklepie Play ... niestety tak Google nas uszczęśliwiło 🙃 i mnie też jest ten komunikat jeśli chodzi o tą apke ... ciekawe czy da się to zainstalować pobranym plikiem z poza sklepa ...

Opublikowano

Ja na swoim F7 mam jaja, bo mam kilka apek z po za sklepu (pobrane ze strony producenta, w sklepie ich nie ma) np do obsługi taśm ledowych,, panela reklamowego LED, miernika elektroniki, i za wacka nie idzie zainstalować, komunikat że na tym systemie nie można, Próbowałem na GlobalMi ( na nim był jeszcze zablokowany Bl) , XiaomiEu i Indonezji, jeszcze Tajwana będę testował.
A np apka do endoskopu mimo że też z po za sklepu nie ma problemu
Na 99.99% w tych przypadkach jest to jakieś zabezpieczenie w samym Androidzie bo na F5 z odblokowanym BLem idzie

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

to dla Twojego szeroko pojętego dobra ... bo oni lepiej wiedzą co dla Ciebie lepsze i dbają tak jak Ty sam nie zadbasz ... a tu zamiast wdzięczności jeszcze pretensje do nich składają 🙃 co to się porobiło ... że użytkownik śmie przeciw panu swemu i dobroczyńcy  wystepywac ... btw. ciekawe jakie ograniczenia przyniesie nowy andek ...

Opublikowano

Przypomniała mi się akcja z jogurtami danona, na pytanie dlaczego w polskich jogurtach jest mniej owoców niż w niemieckich firma odpowiedziała, że przeprowadzili szereg badań z których wyszło że polscy klienci narzekali że jest za dużo owoców.
Google też zapewne twierdzi, że to sami użytkownicy się domagają większych restrykcji, większej ilości apek kontrolujących działania userów w telefonie, i braku możliwości instalowania aplikacji z po za sklepu.
A tak było fajnie w latach 60, żadnych androidów, zablokowanych bootloaderów, chemtrail, jedynym problemem było żeby po pijaku nie spaść z ziemi jak się do jej krawędzi dojdzie.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak masz rom Xiaomi eu to nie zawsze zaktualizujesz apki Xiaomi ... są tam modyfikacje i jest konflikt sygnatur ... apki będą zupdatowane jak wrzucisz nowy rom ...

Opublikowano
11 godzin temu, Master napisał(a):

jak masz rom Xiaomi eu to nie zawsze zaktualizujesz apki Xiaomi ... są tam modyfikacje i jest konflikt sygnatur ... apki będą zupdatowane jak wrzucisz nowy rom ...

I właśnie chwilę temu wyskoczyła wersja 216

• Haha 1