Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS2.0.214.0.VOLCNXM dla telefonu POCO F7 / REDMI Turbo 4 Pro (nazwa kodowa onyx). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_ONYX_OS2.0.214.0.VOLCNXM_15.zip/download Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/. ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
QbaPL Opublikowano 21 Września 2025 Opublikowano 21 Września 2025 Soft wrzucony. Testuje się. Dalej mnie ciekawi dlaczego, żona na swoim F7 ma problem z voWiFi i voLTE. Zrywa ją itd, ale mnie też ponoć. Tak jak gdyby nie wspierał połączeń przez WiFi?
QbaPL Opublikowano 22 Września 2025 Opublikowano 22 Września 2025 Chyba udało się zaktualizować mi music i mi browser, ale teraz mi fitness się wysypało z aktualizacji. 🤣 A na globalu np. TVN player chodzi, a na EU już w sklepie info, że ta aplikacja nie będzie działał u Ciebie. ???
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Września 2025 Autor Opublikowano 22 Września 2025 A na Globalu był odblokowywany bootloader?
QbaPL Opublikowano 29 Września 2025 Opublikowano 29 Września 2025 W dniu 22.09.2025 o 12:02, Kacper Skrzypek napisał(a): A na Globalu był odblokowywany bootloader? Nie, na globalu był zablokowany. W sklepie jest info, jak w załączniku. Jest na pokładzie ktoś kto ma F7 w Play, żeby powiedzieć czy ma takie same problemy z voWiFi i voLTE??? Jednak chyba na globalu i na EU jest dramat. Coś może być nie tak z bebechami, czy może Play coś nie ogarnia na Androidzie 15??? Tak jak z RCE?
Netoper Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 Na odblokowanymi F7 ROM Indonezja taki komunikat jeśli chodzi o playera.Volte i wifi na razie nie mam jak sprawdzić bo siedzi tylko karta (Play) internetowa bez możliwości połączeń głosowych Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 bo jest wywalony certyfikat Play protect w sklepie Play ... niestety tak Google nas uszczęśliwiło 🙃 i mnie też jest ten komunikat jeśli chodzi o tą apke ... ciekawe czy da się to zainstalować pobranym plikiem z poza sklepa ...
Netoper Opublikowano 30 Września 2025 Opublikowano 30 Września 2025 Ja na swoim F7 mam jaja, bo mam kilka apek z po za sklepu (pobrane ze strony producenta, w sklepie ich nie ma) np do obsługi taśm ledowych,, panela reklamowego LED, miernika elektroniki, i za wacka nie idzie zainstalować, komunikat że na tym systemie nie można, Próbowałem na GlobalMi ( na nim był jeszcze zablokowany Bl) , XiaomiEu i Indonezji, jeszcze Tajwana będę testował.A np apka do endoskopu mimo że też z po za sklepu nie ma problemu Na 99.99% w tych przypadkach jest to jakieś zabezpieczenie w samym Androidzie bo na F5 z odblokowanym BLem idzieWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
QbaPL Opublikowano 2 Października 2025 Opublikowano 2 Października 2025 Coraz wiekszy cyrk nam tu fundują obrońcy naszego bezpieczeństwa.
Master Opublikowano 2 Października 2025 Opublikowano 2 Października 2025 to dla Twojego szeroko pojętego dobra ... bo oni lepiej wiedzą co dla Ciebie lepsze i dbają tak jak Ty sam nie zadbasz ... a tu zamiast wdzięczności jeszcze pretensje do nich składają 🙃 co to się porobiło ... że użytkownik śmie przeciw panu swemu i dobroczyńcy wystepywac ... btw. ciekawe jakie ograniczenia przyniesie nowy andek ...
Netoper Opublikowano 2 Października 2025 Opublikowano 2 Października 2025 Przypomniała mi się akcja z jogurtami danona, na pytanie dlaczego w polskich jogurtach jest mniej owoców niż w niemieckich firma odpowiedziała, że przeprowadzili szereg badań z których wyszło że polscy klienci narzekali że jest za dużo owoców.Google też zapewne twierdzi, że to sami użytkownicy się domagają większych restrykcji, większej ilości apek kontrolujących działania userów w telefonie, i braku możliwości instalowania aplikacji z po za sklepu.A tak było fajnie w latach 60, żadnych androidów, zablokowanych bootloaderów, chemtrail, jedynym problemem było żeby po pijaku nie spaść z ziemi jak się do jej krawędzi dojdzie. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
QbaPL Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 Dalej coś się krzyczy w aktualizacjach.
Master Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 jak masz rom Xiaomi eu to nie zawsze zaktualizujesz apki Xiaomi ... są tam modyfikacje i jest konflikt sygnatur ... apki będą zupdatowane jak wrzucisz nowy rom ...
QbaPL Opublikowano 16 Października 2025 Opublikowano 16 Października 2025 11 godzin temu, Master napisał(a): jak masz rom Xiaomi eu to nie zawsze zaktualizujesz apki Xiaomi ... są tam modyfikacje i jest konflikt sygnatur ... apki będą zupdatowane jak wrzucisz nowy rom ... I właśnie chwilę temu wyskoczyła wersja 216 1
Rekomendowane odpowiedzi