Skocz do zawartości
  • 0

VoLTE i VoWiFi - problem z działaniem

Pytanie

Opublikowano

Mam w domu dwa Poco F7 na oryginalnym sofcie z polskiej dystrybucji. na jednym wszystko działa poprawnie (srebrny) przy uruchomionych funkcjach VoLTE i VoWiFi, a na drugim (biały) jest bełkot, rozmowa ze studni, tragedia. tak jak by coś nie współgrało. Zastanawiam sie czy na sofcie EU będzie to samo, czy zostało to poprawione, czy najzwyczajniej jeden z telefonów ma feler?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
W dniu 6.09.2025 o 14:17, Kacper Skrzypek napisał(a):

A na obu telefonach masz tego samego operatora?

tak i to jest dziwne, oba sa tak samo ustawione, oba maja nowe karty sim i dzina sytuacja. dzis wrzuce soft do siebie i sprawdze działanie, a jak bedzie git to zonie tez wrzuce, bo global to jednak wynalazek

• 0
Opublikowano (edytowane)

pytanie, czy da sie odblokwac BL, wrzucic soft EU i zablokowac BL na tym sofcie? wtedy google nie ma problemu z odblokowanym BL, a ja sie ciesze fajnym softem? kolega który odezwał sie z 15 do zdjecia blokady BL pisze, ze wrzuca tajwan i blokuje spowrotem BL i działaja płatności. Czy może mnie ktos bardziej oświecic?

Edytowane przez QbaPL
  • 0
Opublikowano
1 minutę temu, QbaPL napisał(a):

pytanie, czy da sie odblokwac BL, wrzucic soft EU i zablokowac BL na tym sofcie?

Nie. Taka operacja na custom romie kończy się najczęściej ucegleniem

• 0
Opublikowano

Dalej i mnie na srebrnym działa vowifi i volte, a i żony na białym krzaki nie da się rozmawiać. Dramat. Zastanawiam się czy telefon nie ma defektu??

• 0
Opublikowano

U mnie też jakoś chyba źle słychać albo na volte albo vowifi, więc może być jakiś problem sportowy, bo u żony global, a u mnie najnowsze EU, więc nie wiem gdzie jest problem. Tak jak gdyby telefon nie wpierał tych dwóch funkcji??

• 0
Opublikowano

Smartfony mają, co najmniej dwa mikrofony. Główny mikrofon (czasami nawet dwa, bo stereo) służy do przekazywania mowy do procesora, który porównuje dźwięki napływające z innych mikrofonów, aby wyczyścić dźwięki otoczenia i sprawić, aby głos rozmówcy był czysty. Jeśli w telefonie jest przytkany kanał mikrofonów, to dzieją się dziwne rzeczy.