Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Opublikowano 22 Sierpnia 2025 Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS2.0.212.0.VOLCNXM dla telefonu POCO F7 / REDMI Turbo 4 Pro (nazwa kodowa onyx). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_ONYX_OS2.0.212.0.VOLCNXM_15.zip/download Co się zmieniło w HyperOS 2.2? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-2-2-oficjalnie/. ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
QbaPL Opublikowano 6 Września 2025 Opublikowano 6 Września 2025 Strasznie mnie korci wrzucenie softu, ale pominę fakt zgrania wszystkiego, potem uruchomienia wszystkiego na nowo, banki i cała reszta, ale najbardziej wkurzać będzie mnie to, że część rzeczy mi nie zadziała, bo aplikacje bankowe albo coś utną, labo jak Revolut nie dadzą się włączyć dbając o moje bezpieczeństwo. Oj Cieżki wybór
QbaPL Opublikowano 8 Września 2025 Opublikowano 8 Września 2025 Ogólnie jest duża poprawa względem globala. jest normalny cywilizowany dialer, a nie jakiś wynalazek z wielkimi ikonami jak dla starszych ludzi. Dialer nie grupuje jakoś magicznie telefonów/rozmów, są małe zgrabne ikony. Sa sms-y, a nie jakies centrum logistyki korespondencji elektronicznej od Google. Ja nie wiem kto tam siedzi i wymysla te smieci, żeby nas tym umęczyć? Soft EU to mega poprawa. Bateria też jak by mniej znikała. Ogólnie wielki plus. Niestety to millenium nie pozwala logować palcem, to ING pisze ze mam niepełnosprawny telefon i coś tam nie bedzie mi działało w aplikacji, mBank to samo, że ma kulawy telefon i najlepiej kupić oryginalny, ale oni tylko mówią póki co, a taki Revolut nie działa, bo chce byc super. Miałem nadzieje, że uda mi sie wrzucic starsza wersje aplikacji, ale zablokowali kilka dni temu mozliwosc aktywacji konta na nowej aplikacji, na starszej wersji. Będę musiał pochylić się nad rootem ktory ukrywa sie przed Revolutem. Znalazłem SikuSi czy jakoś tak, ale nie potrafię znależź prostej instrukcji, bo to tego nie ma to tamto nie jesne. Może to ogarnę. Póki co mam blika zblizeniowego i Revoluta na innym telefonie, więc jest ok. Ilość opcji w różnych miejscach mnie przeraża w porównaniu do Globala. WOW! Nie ma niestety róży bez kolców. Czasami Launcher potrafi płatac figle i zamierac, trzeba zablokować ekran i odblokować, ale to było tez na globalu. Póki co jest mega poprawa, będe dalej obserował i dawał znać. 1
QbaPL Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 Na tą chwilę Mi browar chce aktualizować ale się wysypuje, tak było na f5 z mi music. Chyba canta i trzeba wyciąć chwasta? Czy jakiś inny sposób. Dziś znów blokuje się launcher przy jakiejś operacji, pulpit zamiera, nie da się wyjść, przeciągnąć, po chwili zaczyna działać możliwość usunięcia aplikacji z pamięci, ale nie zawsze a jak się uda to nic nie daje Trzeba zablokować, a czasami kilka razy, żeby pulpit zaczął działać. Reszta na plus Szkoda że Xiaomi nie chce korzystać z waszej pracy, tylko qrzuca śmieciowe oprogramowanie. Obie strony były by zadowolone, a nawet 3, bo oni, Wy i my, bo ten kto nie chce nie odblokowuje BL i wszystko mu działa
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Września 2025 Autor Opublikowano 9 Września 2025 Co do oczekujących aktualizacji trzeba czekać na kolejną aktualizację, tak. Ręcznie się nie uda.
QbaPL Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 Pogoda na ekranie blokady się nie wyświetla. Jest data godzina a na dole brak pogody. Reszta fajna, mała kompaktowa, jak wezmę żony telefon do ręki i widzę ten dialer od Googla to aż mnie telepie
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Września 2025 Autor Opublikowano 9 Września 2025 5 godzin temu, QbaPL napisał(a): Pogoda na ekranie blokady się nie wyświetla. Jest data godzina a na dole brak pogody. Reszta fajna, mała kompaktowa, jak wezmę żony telefon do ręki i widzę ten dialer od Googla to aż mnie telepie W jakim sensie się nie wyświetla? To zależy od stylu jaki sobie ustawisz na ekranie.
QbaPL Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): W jakim sensie się nie wyświetla? To zależy od stylu jaki sobie ustawisz na ekranie. u mnie tak to wygląda
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Września 2025 Autor Opublikowano 9 Września 2025 Próbowałeś może wejść w aplikację Pogoda? Czasem może tak być, że bez wejścia się dane nie przeładują czy coś. Używasz automatycznej lokalizacji czy masz jakąś lokalizację w apce Pogoda ustawioną na sztywno?
QbaPL Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 2 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Próbowałeś może wejść w aplikację Pogoda? Czasem może tak być, że bez wejścia się dane nie przeładują czy coś. Używasz automatycznej lokalizacji czy masz jakąś lokalizację w apce Pogoda ustawioną na sztywno? ale tu nie ma apikacji pogoda, nawet widzeta nie ma, chyba ze mam zaćmieni?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Września 2025 Autor Opublikowano 9 Września 2025 Jest aplikacja Pogoda. Jeśli nie ma jej na głównym ekranie, to jest w folderze Więcej aplikacji na drugim ekranie, albo możesz ją też wywołać po dotknięciu ikony chmurki obok zegara (chyba że zastąpiłeś go jakimś innym).
QbaPL Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 Uzywam Nova launchera i sense od pogody v2 flip itd. Zerkne z oryginalny launcher, moze to cos da?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Września 2025 Autor Opublikowano 9 Września 2025 Może i tak. Pogoda na Ekranie blokady działa tylko z oryginalną aplikacją Pogoda, z innymi nie.
QbaPL Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 no i juz jest pogoda. dzięki Dziwne, że na Global TVN player działał, a na tym nie da sie go zainstalowac ze sklepu, bo nie zadziała i już
nemed Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Działa Wam deszyfrowanie w TWRP?Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Deszyfrowanie dziala tylko wtedy kiedy twrp jest zrobione pod ta sama wersje andka na ktorej masz system ... choc pod nowe fony bywa ze jest wydawane twrp zgodne z andkiem a i tak bez deszyfrowania ... tak bylo np. w przypadku Xiaomi 14tek ... niby bylo twrp ... niby pod ta sama wersje andka - a nie dzialalo z tego co widze w repozytorium to dla Onyxa jest chyba dla wersji 14 ... a ten rom z tego tematu to juz z oznaczeniem V czyli na andku 15 ...
nemed Opublikowano 11 Września 2025 Opublikowano 11 Września 2025 No i wszystko jasne, dzięki Wysłane z F7
QbaPL Opublikowano 11 Września 2025 Opublikowano 11 Września 2025 9 godzin temu, nemed napisał(a): No i wszystko jasne, dzięki Wysłane z F7 Czyli tak jak Ci wczoraj pisałem, ze to TWRP nie ma tego. Nie sprawdziłem u siebie bo zapomniałem, ale własnie jakos m tak switalo, ze nie ma
QbaPL Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 Wyskoczyła mi aktualizacja do wersji 214. Da się normalnie to zaktualizować przez Aktualizacje?
Netoper Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 Przez aktualizacje to tylko fabryczne romy idą, XiaomiEu albo przez TWRP (o ile jest na obecną wersję androida) albo przez kompa przez fastboot.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
QbaPL Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 Już jadę przez fastboot-a. Nie wiem dlaczego jak wejde w TWRP to widzę jakiś zbiór katalogow, ale nie tak jak zawsze? Nie mogę znależć katalogu gdzie wrzuciłem obrac softu?
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Września 2025 Autor Opublikowano 20 Września 2025 Bo każde urządzenie to inny katalog. Dla F7 to Onyx.
nemed Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 Trzeba czekać na TWRP, które będzie deszyfrować pliki. To, które jest obecnie, niestety nie będzie widzieć prawidłowo katalogów więc, na chwilę obecną, update tylko przez fastboot.Wysłane z F7 1
Rekomendowane odpowiedzi