Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Posiadam Xiaomi 13 pro I po ostatnich updateach Google Play moduł play integrity fix przestał działać. Czy jest jakaś apka (bez rootowania telefonu) ukrywająca odblokowanego bootloadera( TWRP zainstalowany a system operacyjny to Hyberos 2)? Konkretnie szukam obejścia zablokowanego Revoluta. 

Pozdrawiam Uprzejmie i każda pomoc będzie wdzięczna.

Edytowane przez Kal
Opublikowano

Czyli rozumiem bez zabawy z Magisk i rootowaniem telefou na chwile obecna nie ma innego wyjscia?

Opublikowano

Na obecną chwilę jedynie root i magisk, i też ciężko wyczuć czy google i za to się nie weźmie za jakiś czas.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A jest możliwość wgrania oficjalnego romu? Będą tam działać płatności, revoluty itp? Dodam że kupiłem telefon na trandingshenzen z wgranym xiaomi.eu. Czy nie ucegle telefonu gdy wgram rom EEA?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dafit87 napisał(a):

A jest możliwość wgrania oficjalnego romu? Będą tam działać płatności, revoluty itp? Dodam że kupiłem telefon na trandingshenzen z wgranym xiaomi.eu. Czy nie ucegle telefonu gdy wgram rom EEA?

jak kupiłeś z tradinga to pewnie masz chińczyka ... zobacz oznaczenie modelu na pudełku - końcówka C to chińczyk ... jeśli jest G to wersja globalna ... jeśli masz chińczyka i chcesz wygrać oryginalny rom i zrobić locka to tylko na oryginalnym chińskim systemie - oznaczenie w kodzie literowym CN ... a jak masz globala - litera G na końcu to możesz wgrać EEA i zrobić locka ... inaczej nie kombinuj bo będziesz miał biedę z tego ...

ps. kupiłeś odblokowany bo kiedyś tak sprzedawali ... teraz już nie odblokowują Chińczyków ... a dokładnie od pojawienia się 15tek ... 14tki i 13tki jeszcze odblokowywali i wrzucali rom Xiaomi eu ... oczywiście na romie Xiaomi eu nie można robić locka - ani na wersji C ani G ...

Edytowane przez Master
  • Thanks 1
Opublikowano

Mam chińczyka. Niestety. A za wgranie xiaomi.eu dopłaciłem żeby wgrali. Dzięki za uświadomienie. Wolałem się upewnić bo coś mi się kiedyś obiło o uszy żeby nie wgrywać EEA na chińczyka. Chciało się zaoszczędzić na telefonie to teraz trzeba cierpieć ;)

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, dafit87 napisał(a):

Mam chińczyka. Niestety. A za wgranie xiaomi.eu dopłaciłem żeby wgrali. Dzięki za uświadomienie. Wolałem się upewnić bo coś mi się kiedyś obiło o uszy żeby nie wgrywać EEA na chińczyka. Chciało się zaoszczędzić na telefonie to teraz trzeba cierpieć ;)

tzn wgrać możesz ... tyle że bez zrobienia locka ... w miflash po prostu zaznaczasz opcje wgrania bez locka i tyle ... ale jeśli system ma pracować bez locka to już lepiej siedzieć na Xiaomi eu ... albo bawić się w roota + magisk+ moduły na wersji globalnej ... po to żeby jakoś ukryć brak locka przed apkami ... w sumie jeśli nie przeszkadza Ci język angielski to wrzucaj wersję CN i rób locka ... poza tym jest specjalny soft który powoduje że apki ze sklepa Play będziesz mieć wszystko po naszemu ... na trading shenzen jest poradnik nawet do tego - o ile pamiętam to się nazywa more locale ... czyli w sumie po angielsku zostaną tylko ustawienia systemowe ... a tak ze wszystkiego co będziesz korzystał będziesz mieć po naszemu 🙃 tu już sporo osób pisało o wrażeniach z chińskiego / angielskiego systemu - jest o tym sporo w tematach dotyczących 15tek ...

ps. znalazłem info jakby co ...

https://tradingshenzhen.com/en/content/change-android-language-for-multi-google-apps-without-root

Edytowane przez Master
Opublikowano
9 minut temu, Master napisał(a):

tzn wgrać możesz ... tyle że bez zrobienia locka ... w miflash po prostu zaznaczasz opcje wgrania bez locka i tyle ... ale jeśli system ma pracować bez locka to już lepiej siedzieć na Xiaomi eu ... albo bawić się w roota + magisk+ moduły na wersji globalnej ... po to żeby jakoś ukryć brak locka przed apkami ... w sumie jeśli nie przeszkadza Ci język angielski to wrzucaj wersję CN i rób locka ... poza tym jest specjalny soft który powoduje że apki ze sklepa Play będziesz mieć wszystko po naszemu ... na trading shenzen jest poradnik nawet do tego - o ile pamiętam to się nazywa more locale ... czyli w sumie po angielsku zostaną tylko ustawienia systemowe ... a tak ze wszystkiego co będziesz korzystał będziesz mieć po naszemu 🙃 tu już sporo osób pisało o wrażeniach z chińskiego / angielskiego systemu - jest o tym sporo w tematach dotyczących 15tek ...

ps. znalazłem info jakby co ...

https://tradingshenzhen.com/en/content/change-android-language-for-multi-google-apps-without-root

Ciekawe ale na razie zostanę przy xiaomi.eu. Mi głównie rozchodzi się o płatności zbliżeniowe ale na razie znalazłem rozwiązanie z blikiem zbliżeniowym który działa. Dobrze że są alternatywy. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dafit87 napisał(a):

Ciekawe ale na razie zostanę przy xiaomi.eu. Mi głównie rozchodzi się o płatności zbliżeniowe ale na razie znalazłem rozwiązanie z blikiem zbliżeniowym który działa. Dobrze że są alternatywy. 

dokładnie ... pisaliśmy o tym dużo w innych tematach / wątkach ... jeśli nie musisz koniecznie przechodzić na inny system i robić locka korzystaj z tego co masz - a takie przejście zawsze można zrobić jeśli będzie już konieczność ... póki co myślę że nie ma ... 🙃

jak masz czas i chęci i interesuje Cię temat to zerknij no tutaj

https://miuipolska.pl/forum/topic/65623-google-pay-fix-nowa-metoda-po-zmianach-w-play-integrity-od-20052025r/page/2/#comments

Edytowane przez Master
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja co prawda dalej na miui od xiaomi.eu, BL odblokowany, mam magiska + kilka modułów i mam strong integrity, TrickyStore + addon + keybox.xml i apki mysla ze BL jest zablokowany, wsio smiga, sklep pokazuje ze mam certyfikat :)

Opublikowano
11 godzin temu, BlacK MagiC napisał(a):

O co chodzi z tym keyboxemoji782.pngemoji28.png

ładuje recznie plik w tricky store z aktualnym keyboxem :) Tricky store ma opcje automatycznego pobierania ale u mnie nie dziala

Opublikowano
W dniu 31.07.2025 o 14:47, BlacK MagiC napisał(a):

Skąd wziąć aktualny keybox emoji780.png emoji848.png

a nie pobiera ci przez TrickyStore ? niektorym działa a niektorym wali na czerwono błąd pobierania, nie wiem od czego to zalezy, wtedy trzeba keyboxa manualnie zaimportować,

keyboxa mozesz szukac na telegramie, sa boty, mialem tez stronke ktora generowała ale nie moge znalesc gdzie ją zapisałem