Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pod ręką taki telefon na sofcie oryginalnym i myślę o zmianie z f6. Pytanie : o co chodzi do wafla z głośnością tego f7? Przecież czy to głośniki czy bt zwłaszcza to minimum 30 procent mniej db? To nie dla mnie ....

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Piotr W napisał(a):

Mam pod ręką taki telefon na sofcie oryginalnym i myślę o zmianie z f6. Pytanie : o co chodzi do wafla z głośnością tego f7? Przecież czy to głośniki czy bt zwłaszcza to minimum 30 procent mniej db? To nie dla mnie ....

region na indie? dobrze pamiętam? oni nie dbają o słuch

podziekuj UE

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano
1 minutę temu, Piotr W napisał(a):

Spróbuję choć mi to nigdy nigdzie nie pomogło 

ale w momencie wybierania numeru jest cicho, ale rozmówca już jest głośny

Opublikowano (edytowane)

Jeden mały problem z nagrywaniem. Nie ma żadnej reakcji na próbę wyboru kontaktu. Zarówno gdy kliknę w aplikacji tel jak i w aplikacji kontakty. Chyba jakiś bug, momentami działa zwłaszcza gdy zainstalowałem kontakty Google 

Edytowane przez Piotr W
Opublikowano (edytowane)

Screenshot_2025-11-24-20-24-36-008_com.android.updater.jpg

Czy w aparacie zawsze był tryb nocny ?

Mam wrażenie że kolory wyświetlacza się istotnie zmieniły. Wszystko jest takie ,,nalane ,, kolorami, dziwne wrażenie 

Edit 2: mam nadzieję że bateria się faktycznie unormuje tak jak piszą 

Edytowane przez Piotr W
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zastanawiam się nad zakupem tego telefonu, ale w internecie piszą, że się przegrzewa, to prawda?
A konkretnie ile wpisów i na jakim portalu?
Ja u siebie nie zauważyłem przegrzewania, F5 bardziej mi się nagrzewał jak np podczas ładowania pracowałem intensywnie na telefonie.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Edit. X5 na F5

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Netoper napisał(a):

A konkretnie ile wpisów i na jakim portalu?
Ja u siebie nie zauważyłem przegrzewania, X5 bardziej mi się nagrzewał jak np podczas ładowania pracowałem intensywnie na telefonie.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Np. na Reddicie

Opublikowano

Mi się tam wcale nie grzeje. Delikatnie ciepły ale to czasami. Nawet wczoraj na discordzie robiliśmy ze znajomymi z ciekawości "wyścigi" smartfonów w benchmarkach itp to się nie grzał. Mowa o F7 5G

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jest to normalnie działający smartfon mowa o POCO F7 pewnie jak każdy samrtfon przy jakiś wymagających grach /  przy opcji tzw szybkiego ładowania baterii   ciut się nagrzewa i pokaż mi taki model który nie ma takiego zachowania :-)  ale przy tzw normalnym użytkowaniu NIE ...to jakaś bzdura

Edytowane przez Kris Kinski
  • Thanks 1
Opublikowano

Miałem f7 i porównując z pro wg mnie grzeje się ale w granicach rozsądku. Nie ma się co oszukiwać że komory chłodzące są takie same w 7 pro i ultra. Choć oczywiście są też inne procesory co ma wpływ na grzanie się. Tego porównać nie potrafię bo nie wiem 

Opublikowano

Dziś będę wgrywał xiaomi.eu i pytanie jest takie, czy TWRP działa normalnie czy nie? Bo doszły mnie słuchy że niby nie działa? Wolał bym mieć TWRP, ale jak nie to będę instalował przez fastboot. Dzięki

Opublikowano
50 minut temu, Breyger napisał(a):

Dziś będę wgrywał xiaomi.eu i pytanie jest takie, czy TWRP działa normalnie czy nie? Bo doszły mnie słuchy że niby nie działa? Wolał bym mieć TWRP, ale jak nie to będę instalował przez fastboot. Dzięki

na razie nie przejmuj się twrp - wrzucaj przez fastboota a twrp - o ile jest działające - to dograsz sobie później ... tu jakby co masz repozytorium

https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/

trzeba tylko pamiętać żeby wersja twrp była zgodna z wersja andka w systemie ...

Opublikowano

OK dzięki. To wrzucę raczej przez fastboota. TWRP jest twrp-3.7.1_16-onyx-Byben czyli pod 16 tak? Bo mam 16 najnowszego globala HyperOS 3 teraz.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Swift Poland napisał(a):

Np. na Reddicie

Bardzo wiarygodne źródło. Noł nejmy, którym coś się wydaje, ale nie wiesz jak używają telefonu i w jakim klimacie przebywają. Zmiennych jest tyle, że u każdego telefon działa inaczej.  Kup telefon, przetestuj, to będziesz wiedzieć na 100%. Jak ja bym wierzył internetowi, to bym poco x7 pro nie miał. Ludzie jak widzą nazwę Mediatek, to od razu, piszą, że to syf totalny i grzać się będzie od samego patrzenia. A tym czasem u mnie tel zimny cały czas i bateria długo trzyma. Nic co piszą w internetach się nie sprawdziło, nic. A ja wiedziałem, że to nieprawda, bo patrzyłem na specyfikacje i z niej wynikało, co innego.

Edytowane przez marcin_poco
  • Thanks 1
Opublikowano

Ehhhh. Co mogę z tym zrobić? Już 2 razy przywracałem telefon do fabrycznych i logowałem się na konto xiaomi, numer niby powiązany z telefonem.

Mineło już te 72 godziny więc chciałem odblokować i zainstalować xiaomi.eu ale już tracę nadzieje...

obraz_2026-01-03_183136491.png

Opublikowano
3 godziny temu, Breyger napisał(a):

Ehhhh. Co mogę z tym zrobić? Już 2 razy przywracałem telefon do fabrycznych i logowałem się na konto xiaomi, numer niby powiązany z telefonem.

Mineło już te 72 godziny więc chciałem odblokować i zainstalować xiaomi.eu ale już tracę nadzieje...

obraz_2026-01-03_183136491.png

Telefon był w serwisie? Brzmi jak komunikat po wymianie płyty głównej.

Opublikowano
44 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Telefon był w serwisie? Brzmi jak komunikat po wymianie płyty głównej.

Tak miał zgodę, odblokował, ale głośnik zabrudził opiłkami i poszedł na serwis. Zrobili, ale wrócił zablokowany. Zrobiłem zgodę na drugie konto, ale jak widać ma problem. Płyta raczej nie była wymieniana.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, QbaPL napisał(a):

Tak miał zgodę, odblokował, ale głośnik zabrudził opiłkami i poszedł na serwis. Zrobili, ale wrócił zablokowany. Zrobiłem zgodę na drugie konto, ale jak widać ma problem. Płyta raczej nie była wymieniana.

Tak był w serwisie. Czyli wymieniali płytę? Najciekawsze to że nie dostałem protokołu z media expert więc nie wiem co było grzebane, ale nawet jeśli by zmienili płytę główną to na jaką oni zmieniają że potem takie cyrki są? 

QbaPL zdjął mi blokadę na drugim koncie. Za co bardzo dziękuję.

obraz_2026-01-04_081100699.png

Edytowane przez Breyger
Opublikowano
50 minut temu, Breyger napisał(a):

Najciekawsze to że nie dostałem protokołu z media expert więc nie wiem co było grzebane, ale nawet jeśli by zmienili płytę główną to na jaką oni zmieniają że potem takie cyrki są? 

Nie wiem, ale nie jest to pierwszy przypadek takiego błędu po wymianie płyty, a raczej norma...

Opublikowano
56 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie wiem, ale nie jest to pierwszy przypadek takiego błędu po wymianie płyty, a raczej norma...

Też tak czytałem ale mi to nie pasowało. Ciekawa sprawa. co oni wkładają za płytę że potem nie da się jej odblokować. Dziwne.

Opublikowano

To pewnie nie jest wina płyty głównej a specjalnych interwencji specjalistów (elektroników / informatyków) poczytaj co "wypluł" AI :

Cytat

Jeśli po wizycie w serwisie nie możesz odblokować bootloadera, najczęstsze przyczyny to zablokowanie przez serwis (np. z powodów gwarancyjnych/bezpieczeństwa), błąd oprogramowania/firmware (wgrane niepoprawne sterowniki, starsza wersja Androida), uszkodzenie sprzętowe (np. przycisku głośności/zasilania) lub błędny kod odblokowujący, a serwis mógł celowo uniemożliwić odblokowanie, aby zachować bezpieczeństwo/gwarancję, wymagając np. ponownego wgrania oprogramowania. 

Możliwe Przyczyny:

Celowe zablokowanie przez serwis:

Unieważnienie gwarancji: Niektóre serwisy blokują tę opcję, aby uniemożliwić użytkownikowi modyfikacje i zachować gwarancję producenta.

Bezpieczeństwo: Zablokowany bootloader zwiększa bezpieczeństwo urządzenia, a serwis mógł przywrócić ustawienia fabryczne z zablokowanym bootloaderem.

Wymóg ponownego wgrania oprogramowania: Czasami potrzebne jest specyficzne oprogramowanie do odblokowania, które serwisy stosują.

Problemy z oprogramowaniem:

Błąd w aktualizacji: Wgranie niepoprawnego firmware lub wersji systemu, która uniemożliwia odblokowanie.

Sterowniki/Opcja deweloperskie: Brak włączonej opcji „Odblokowywanie OEM” w ustawieniach deweloperskich lub problemy ze sterownikami fastboot.

Problemy ze sprzętem:

Uszkodzenie przycisków: Zacięty przycisk głośności/zasilania uniemożliwia poprawne wejście w tryb fastboot lub bootloader. 

Co zrobić?

Skontaktuj się z serwisem: Zapytaj, czy celowo zablokowali bootloader i jakie kroki należy podjąć.

Sprawdź opcje deweloperskie: W ustawieniach telefonu (Informacje o telefonie -> Wersja oprogramowania -> stuknij 7x w numer kompilacji) włącz „Opcje programistyczne” i upewnij się, że jest zaznaczone „Odblokowywanie OEM”.

Użyj poprawnej komendy: Upewnij się, że używasz właściwej komendy (np. fastboot flashing unlock) po wejściu w tryb fastboot (często Power + Vol Down). 

Problemy z odblokowaniem często wynikają z polityki producenta lub błędu w procesie naprawy/flashowania przez serwis, który może wymagać ponownej interwencji

Opublikowano
16 minut temu, Kris Kinski napisał(a):

To pewnie nie jest wina płyty głównej a specjalnych interwencji specjalistów (elektroników / informatyków) poczytaj co "wypluł" AI :

No to mnie załatwili. Pół roku (od premiery) się bujam z gó*nami. Jak bym wiedział że to takie trudne to bym sobie spokojnie używał już tego globala, instalował co potrzebuje, utrzymywał porządek itp. a tak to tylko używałem byle używać aż odblokuje i wgram xiaomi.eu. I tak się tułam od tego 24 czerwca czy jakoś tak. Masakra. 

Opublikowano
52 minuty temu, Breyger napisał(a):

No to mnie załatwili. Pół roku (od premiery) się bujam z gó*nami. Jak bym wiedział że to takie trudne to bym sobie spokojnie używał już tego globala, instalował co potrzebuje, utrzymywał porządek itp. a tak to tylko używałem byle używać aż odblokuje i wgram xiaomi.eu. I tak się tułam od tego 24 czerwca czy jakoś tak. Masakra. 

Napisz do serwisu Xiaomi,.podaj detale naprawy i opisz sytuację. Masz prawo zdjąć blokadę, a teraz masz niesprawny telefon i media expert powinien wymienić Ci na sprawny z możliwością zdjęcia blokady. Jeden e-mail z opisem sytuacji do serwisu Xiaomi, a drugi do media expert. Napisane że odblokowywujesz na swoje ryzyko i musisz mieć zgodę, która dostałeś, więc nie można Ci tego zabronić.

Opublikowano

To prawda jeśli nie możesz odblokować BL po tzw. naprawach serwisowych to znaczy że smartfon jest niesprawny !  ...tylko czy nie będzie to potem zabawa w kotka i myszkę bo np. serwis może powiedzieć że z ich strony jest wszystko OK :-) ....a nie będąc specem jak i im udowodnisz specjalne działanie blokujące ? ... 

Opublikowano

Ja bym pisał wezwanie o wymianę na tel sprawny umożliwiający odblokowanie bootloadera zgodnie z polityką producenta albo o zapłatę jakiejś kwoty jako obniżenie wartości. Oczywiście wszystko kosztuje gdyby trzeba było swoje racje udowadniać. Można iść do powiatowego rzecznika praw konsumenta i on coś skrobnie.