Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.5.0.VMRCNXM dla telefonu Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 (nazwa kodowa marble). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.nehttps://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_MARBLE_OS2.0.5.0.VMRCNXM_15.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/
Netoper Opublikowano 28 Marca Opublikowano 28 Marca HOS2 i andek 15, gdyby ktoś zaktualizował to prośba o info czy jakieś upierdliwości się pojawiły, Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Mariusz anonimowy Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca Brak siatki 4x5 brak klasycznego rozwijania belki, tylko powiadomienia z lewej a przełączniki z prawej 1
IMF Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca (edytowane) Potwierdzam: brak klasycznego Centrum Powiadomień. Dodatkowo: Root - wyleciał w kosmos (Magisk 28.1 - nie działa; custom recovery - nie ma dostępu do pamięci i plików)... Edytka: Root został całkowicie przywrócony dzięki pracy @Ctapchuk z jego github'a https://github.com/Ctapchuk/android_device_xiaomi_marble-OFRP/releases . Edytowane 29 Marca przez IMF 1
Netoper Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Brak siatki 4x5 brak klasycznego rozwijania belki, tylko powiadomienia z lewej a przełączniki z prawejSiatkę na HoS2 to i inne modele też mają przyciętą, u mnie to jeszcze nie ból bo korzystam z innego launchera niż fabryczny i tam jest spory wybór siatek.A co do belki/powiadomień mógłbyś screena zapodać jak to wygląda?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
lee Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/marble/ Jest jeszcze recovery od skkk do A15.
kulig007 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia Ja na pewno jak wjadę w HOS2.0, to tylko po full wipe. Tym bardziej, że zmieniamy bazę na A15.Aczkolwiek, jeszcze poczekam z update, bo nie chciałbym się czymś zirytować A skoro też wspominacie, że ucięta siatka launchera, to poczekam, może wróci stary rozmiar. Mam na tyle intuicyjnie i pamięciowo już dopracowany pulpit na 5x7, że nie zbytnio chciałbym zmieniać. --edit--Doczytałem o jaki rozmiar chodzi Czyli siatka 5x7 jest zachowana po staremu? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
kulig007 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia @Master, a ilość ikon w docku bez zmian? Upchamy te dotychczasowe pięć sztuk? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia Autor Opublikowano 1 Kwietnia W docku na pewno bez zmian. 5 wejdzie. 1
kulig007 Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia @Kacper Skrzypek , a przewidujecie rozszerzenie wyboru siatki launchera? Czy to już zbyt grube zmiany weszły w sam HOS 2.0 i nie da się tego zaimplementować? Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia Autor Opublikowano 1 Kwietnia To już zależy od Xiaomi niestety. 1
Kowalns Opublikowano 1 Kwietnia Opublikowano 1 Kwietnia U mnie po aktualizacji nie ma reakcji na przycisk zasilania. Dopiero dłuższe przytrzymanie powoduje restart telefonu. Czytnik linii papilarnych działa normalnie.
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Kwietnia Autor Opublikowano 1 Kwietnia Wejdź w Ustawienia > Dodatkowe ustawienia > Skróty gestów i tam powinieneś móc przełączyć opcję (z vol+ i power na samo power). W normalnej sytuacji powinien się wyświetlić dialog o możliwości uruchomienia Asystenta Google/Gemini, ale było to popsute. W kolejnych wydaniach będzie OK. 1
lee Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia W końcu działa ING na klonie apki. W A14 niestety wywalało. Teraz działa. Dalej nie ma limitera baterii do 80% no chyba że przy okazji update'u do hyperos2 Xiaomi coś zmieniło.
kulig007 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia A ogólnie @lee zauważyłeś jakieś zmiany na minus? Pomijając już samą siatkę aplikacji, bo to jest czysto personalne.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
lee Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Jak dla mnie same minusy. A to menu rodem z iOS to dla mnie lipa. Nie podoba mi się i tyle. Zużycie pamięci ram też wydaje się być sporo większe. Osobiście to wolę czystą wersję systemu lub lineageos. Tu jest za bardzo namieszane. Cały czas używam miui 14 na redmi note 10 pro i jakoś bardziej mi podchodzi niż ten system hyperos pomimo iż to prawie to samo to "prawie" robi dużą różnicę. Jak obecnie wygląda sprawa odblokowania boot loadera? Można raz na rok odblokować jedno urządzenie bo tak zdaje się było czy już całkiem zablokowali? Następny telefon to chyba nie będzie w moim przypadku chyba żadne Xiaomi/redmi/poco coś mi się wydaję ale żeby móc odblokować boot to opcji raczej zbyt wiele nie ma. A Xiaomi zaczyna totalne entry level wypuszczać pokroju redmi A5 4G z androidem go i rebrandem unisoc t615 pod inną nazwą. Taki cud techniki też nie jest zły ale obiecują 4 lata aktualizacji i dwie duże aktualizacje. No ciekawe bo raczej tak sobie im wyszło aktualizowanie poprzednich telefonów z serii redmi Ax. 1
Rekomendowane odpowiedzi