preston2009 Posted March 27 Posted March 27 Pomimo kilku aktualizacji telefonu do 2.0.106.0 brak dźwięku podczas połączeń telefonicznych na zegarku CMF Watch 2 Pro oraz radiu Toyoty Proace City. Podczas używania Google Pixel 8 nie miałem żadnych problemów w obu przypadkach. Dodatkowo pomimo widocznego wybrania wyjścia dźwięku w dialerze na zegarek to dźwięk wydobywa się z telefonu. Z toyotą to już w ogóle cyrk bo wybieram wyjście na auto, a dialer nie zmienia i zostaje na telefon oraz oczywiście dźwięk wydobywa się z niego. Tylko za pierwszym połączeniem auta z telefonem widziałem, że pisze wyjście audio BT_TOYOTA. Podłączałem telefon również do słuchawek Creative Outelier Pro i przy pierwszym połączeniu miałem dźwięk w słuchawkach jednakże podczas połączenia zmieniłem wyjście na zegarek oraz potem na telefon i po tym już nie mogłem zmienić z powrotem na słuchawki. Po wybraniu menu znika, ale nie przełącza na słuchawki. Każde następne połączenie na słuchawkach jest niemożliwe bo dźwięk wydobywa się z telefonu. Dźwięk z YT czy radia internetowego jest odtwarzany na słuchawkach bez problemu. Ktoś ma możliwości rzucenia kijem w programistów Xiaomi, aby to naprawili? Czy może pluć na Google za ujowy dialer? Gdzie się podział dialer Xiaomi?????????????
Master Posted March 27 Posted March 27 na globalu europejskim nie ma dialera Xiaomi ... z tego co pamiętam jest na wersji global ID - Indonezja i TW - Tajwan ... z innymi tematami moja głupi i moja się nie znać 🙃 nie korzystam z takich gadżetów ... na Xiaomi jako takie masz wpływ mniej więcej taki jak na zeszłoroczny śnieg ... czyli żaden 🙃 możesz próbować przez ich oficjalne community ... tu już kilka osób pisało że równie dobrze można sobie odpuścić ... a wylanie pretensji do Googla pewnie będzie równie skuteczne ...
preston2009 Posted March 27 Author Posted March 27 Niestety Google nawet Pixela nie potrafi zrobić jak należy. Cały czas miałem problem z niedziałającą szufladą aplikacji. Na tę chwilę odbieram połączenia przez telefon i liczę na naprawę problemu na Xiaomi. Resetu do fabrycznych wolałbym omijać z powodu korzystania z apki Authenticator od microsoftu i problemów z podpinaniem stron pod weryfikacją dwuetapową wymaganą w pracy.
preston2009 Posted March 29 Author Posted March 29 (edited) Tak. Dalej tak samo. Wyłączyłem również jak zwykle w innych telefonach Asystenta Google i Gemini. Niestety dalej tak samo. ps. Po ponownej instalacji aktualizacji jako pełna problem się rozwiązał. Edited May 7 by preston2009
Recommended Posts