Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pomimo kilku aktualizacji telefonu do 2.0.106.0 brak dźwięku podczas połączeń telefonicznych na zegarku CMF Watch 2 Pro oraz radiu Toyoty Proace City. Podczas używania Google Pixel 8 nie miałem żadnych problemów w obu przypadkach. Dodatkowo pomimo widocznego wybrania wyjścia dźwięku w dialerze na zegarek to dźwięk wydobywa się z telefonu. Z toyotą to już w ogóle cyrk bo wybieram wyjście na auto, a dialer nie zmienia i zostaje na telefon oraz oczywiście dźwięk wydobywa się z niego. Tylko za pierwszym połączeniem auta z telefonem widziałem, że pisze wyjście audio BT_TOYOTA.

Podłączałem telefon również do słuchawek Creative Outelier Pro i przy pierwszym połączeniu miałem dźwięk w słuchawkach jednakże podczas połączenia zmieniłem wyjście na zegarek oraz potem na telefon i po tym już nie mogłem zmienić z powrotem na słuchawki. Po wybraniu menu znika, ale nie przełącza na słuchawki. Każde następne połączenie na słuchawkach jest niemożliwe bo dźwięk wydobywa się z telefonu.

Dźwięk z YT czy radia internetowego jest odtwarzany na słuchawkach bez problemu.

Ktoś ma możliwości rzucenia kijem w programistów Xiaomi, aby to naprawili? Czy może pluć na Google za ujowy dialer?
Gdzie się podział dialer Xiaomi?????????????

Posted

na globalu europejskim nie ma dialera Xiaomi ... z tego co pamiętam jest na wersji global ID - Indonezja i TW - Tajwan ... z innymi tematami moja głupi i moja się nie znać 🙃 nie korzystam z takich gadżetów ... na Xiaomi jako takie masz wpływ mniej więcej taki jak na zeszłoroczny śnieg ... czyli żaden 🙃 możesz próbować przez ich oficjalne  community ... tu już kilka osób pisało że równie dobrze można sobie odpuścić ... a wylanie pretensji do Googla pewnie będzie równie skuteczne ...

Posted

Niestety Google nawet Pixela nie potrafi zrobić jak należy. Cały czas miałem problem z niedziałającą szufladą aplikacji.

Na tę chwilę odbieram połączenia przez telefon i liczę na naprawę problemu na Xiaomi.

Resetu do fabrycznych wolałbym omijać z powodu korzystania z apki Authenticator od microsoftu i problemów z podpinaniem stron pod weryfikacją dwuetapową wymaganą w pracy.

Posted (edited)

Tak. Dalej tak samo.

Wyłączyłem również jak zwykle w innych telefonach Asystenta Google i Gemini. Niestety dalej tak samo.

ps.

Po ponownej instalacji aktualizacji jako pełna problem się rozwiązał.

Edited by preston2009