Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów6 odpowiedzi
-
0 głosów1 odpowiedź
-
0 głosów4 odpowiedzi
-
0 głosów5 odpowiedzi
-
0 głosów88 odpowiedzi
21 pytań w tym forum
-
Mobywatel brak mozliwości logowania biometrią.
Pacjent: Xiaomi 15 (BL unlocked+root) Android - wersja 15 Problem dotyczy możliwości logowania sie do ww. aplikacji biometrią. (Zaznaczam że np w Xiaomi 12x na Androidzie 13 problem nie istnieje). Włączenie możliwości logowania się biometrią po ponownym uruchomieniu aplikacji Mobywatel wyświetla błąd. Logowanie jest znów możliwe tylko za pomocą hasła.
0 głosów88 odpowiedzi -
-
Jak wyłączyć powiadomienia w trybie "Nie przeszkadzać"
Od niedawna przesiadłem się na Xiaomi 15 i mam problem z powiadomieniami w trybie "Nie przeszkadzać". Telefon nie ma możliwości konfiguracji powiadomień żeby nie "pikały" w trybie "Nie przeszkadzać". Tryb wyłącza wibracje, wyłącza dzwonki, ale powiadomienia słychać. Całkowicie wyłączyć powiadomienia można tylko wyciszając głośność / przechodząc w tryb "Cichy" lub usuwając przypisany dzwonek. Irytują mnie dźwięki schodzących się z rana bezwartościowych SMS-ów z alertami RCB, czy jakimiś informacjami od kurierów o dostawie przesyłki, a harmonogram działania w określonych godzinach można ustawić tylko dla trybu nie przeszkadzać - zamienne korzystanie z "cichego" więc odpada.…
0 głosów6 odpowiedzi -
Wgranie TWRP na 15 Ultra
Moi drodzy szukam sprawdzonego sposobu na wrzucenie TWRP na 15 Ultra z odblokowanym BL oczywiście. TWRP mam ściągnięte ale nie chce się wrzucić przez fastboot, boot TWRP przez fastboot wrzuca obraz na tel ale po reboot tkwi w Fastboot i trzeba na nowo wgrywać xiaomi.eu... Pomożecie?
0 głosów1 odpowiedź -
Refleksy światła na głównym aparacie
Od 2 dni posiadam telefon xiaomi 15. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z jego działania, ale wczoraj odkryłem wadę, która w mojej ocenie, dyskredytuje główny aparat. Chodzi o refleksy światła widoczne przy zdjęciach nocnych. Są one widoczne jako punkty powielające obecne na zdjęciu źródła światła (załączam przykłady). Oczywiście obiektyw jest całkowicie czysty, więc problem prawdopodobnie leży w optyce. Co byście zrobili w takiej sytuacji? Chciałbym uniknąć zwracania produktu w okienku 14-dniowym, z uwagi na cashback promocyjny. Czy macie doświadczenie z reklamacjami produktów xiaomi? Jest szansa że przy zgłoszeniu reklamacji wymienią mi urządzenie na nowy model bez w…
0 głosów19 odpowiedzi -
Biometria
Witam, mam problem z biometrią w X15U. Są aplikacje w których działa dobrze (odblokowuje aplikacje), a są w których działa ale nie prawidłowo. Do takich aplikacji można zaliczyć Play24 oraz mObywatel. Odczytuje skan palca ale "nie przepuszcza" dalej, natomiast wpisanie PINu działa bezproblemowo. Na wcześniejszym telefonie Realme 7 wszytko działało bezproblemowo, a tutaj mam zagwozdkę. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Dzięki za pomoc.
0 głosów21 odpowiedzi -
WiFi / sieć komórkowa
Dzień Dobry, telefon Xiaomi 15 Ultra. Gdy mam włączone WiFi i telefon połączy się z siecią, nikt nie może się do mnie dodzwonić i nie dostaje SMS-ów ("abonent jest chwilowo niedostępny"). Mam zasięg "full". Po wyłączeniu WiFi wszystko wraca do normy. Czy ktoś miał podobną przypadłość w telefonie? Dziękuję SW
0 głosów4 odpowiedzi -
Xiaomi 15 - inteligentne ładowanie / ochrona baterii
Od ponad miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi 15. Do tej pory ładowanie wyglądało tak że kładąc się spać ładowarka bezprzewodowa sobie leciała do 80% i ładowanie stawało - opcja Inteligentne ładowanie była włączona od samego początku. Wszystko działało tak jak powinno, ładowanie zatrzymywało się, a od 3 dni zaczęły się jakieś anomalie, w czw obudziłem się i było 85%, w pt 83%, a dziś śpiąc dłużej po obudzeniu się tel miał 100%. Co się mogło stać?
0 głosów2 odpowiedzi -
Xiaomi 15 - mocne, trzeszczące wibracje
Cześć. Od początku jak zakupiłem Xiaomi 15 (nie pro, nie ultra) mam wrażenie że wibracje podczas powiadomień i połączeń są zbyt mocne. Do tego stopnia że słychać tak jakby zgrzytanie, metaliczny dźwięk z okolicy dolnego i górnego głośnika. (Może wibracje wzbudzają ois w aparacie?). Niestety kiedyś była taka możliwość a teraz już nie, i nie można zmienić mocy wibracji. Jest to na tyle irytujące że zamówiłem nawet drugi nowy tel, żeby sprawdzić czy to wina w moim egzemplarzu czy ogólnie "tak ma być". Jak się okazuje w nowym, drugim egzemplarzu jest podobnie. Wychodzi na to że to taki "urok". Zauważyłem, że podczas testu silniczka wibracji apka vibrationtest test i zejściu d…
0 głosów5 odpowiedzi -
Łączność i działanie aplikacji
Pod wpływem "recenzji" w internecie nabyłem "najlepszy smartfon na rynku", Xiaomi 15 Ultra! Zamiast cieszyć się tym fotograficznym cudem walczę z tym telefonem od kilku dni, i jestem co raz bliżej decyzji aby się tego badziewia pozbyć, korzystając z możliwości zwrotu po zakupie przez internet. Z poprzednikiem Sony Xperia 1 V nie miałem najmniejszych problemów. Od momentu zakupu, gdy przesłałem wszystkie dane z poprzednika i ponownie zalogowałem się do niektórych aplikacji wszystko działało bez żadnych problemów. W Xiaomi niektóre aplikacje w ogóle nie dają się uruchomić (przypadek z Audio Technika Conect opisałem w innym wątku) a inne jak na przykład mObywatel wymaga pono…
0 głosów9 odpowiedzi -
Xiaomi 15 - Przegrzewanie telefonu
Witam, Zakupiłem kilka dni temu xiaomi 15 wersja 12/512, na stronie mi.com, czyli wersja global i mam pytanie odnośnie przegrzewania i łapania temperatur. Pierwszego dnia przy zgrywaniu danych ze starego telefonu przez apke mi mover telefon cały czas był ciepły, ale to normalne i zawsze tak miałem przy zgrywaniu danych, zdjęcia itp.wiec to rozumiem. Do ładowania używam oryginalnej ładowarki xiaomi 67w lub 120w. Pierwszego dnia, wiadomo zgrywanie danych ustawienia pod siebie telefonu wiec to, że telefon się grzeje uważam za normalne ale zauważyłem, ze po 2/3 dniach telefon w ciągu dnia dość mocno się grzeje w okolicach aparatu, przy normalnych randomowych apkach, tzn.…
0 głosów3 odpowiedzi -
Xiaomi 15 - brak funkcji SI w edytorze galerii
cześć W edytorze galerii brakuje mi funkcji SI takich jak: rozszerzanie obrazu SI AI Erase Pro likwidacja odbić - refleksów szyb itp z funkcji SI jest tylko: Wymaż oraz Niebo. Jestem zalogowany na koncie w Xiaomi, Próbowałem na nowszej aplikacji Gallery editor global też nie było więc wróciłem do systemowej 1.10.0.5 Czy macie jakieś pomysły co dalej? Xiaomi 15 /256 GB (zielony, jeśli to coś znaczy)
0 głosów20 odpowiedzi -
Problem z płatnościami Xiaomi 15
Hej, od poniedziałku mam Xiaomi 15 i nie da rady płacić zbliżeniowo - na terminalu pojawia się komunikat 'użyj innej karty'. Próbowałem na innych kartach z portfela google, jest to samo, ale gdy przyłożę zegarek z tą samą kartą to już wszystko jest okej. Nie mam pojęcia cóż począć 🤷🏻
0 głosów22 odpowiedzi -
Xiaomi 15 Ultra - nie wiadomo, kto dzwoni
Jestem użytkownikiem Xiaomi 15 ultra. Zauważyłem niepokojące zjawisko. Co kilka dni telefon dzwoni ale nie można odebrać połaczenia i nie wiadomo kto dzwoni. Nie wyświetla sie info o rozmowie przychodzącej. Telefon potrafi dzwonić w nieskończoność. Pomaga tylko fizyczne wyłączenie telefonu przyciskiem wyłączania. Czy ktoś może mi wyjaśnić jaka jest tego przyczyna? Telefon kupiony w kraju . Wersja 16/512 GB. Xiaomi HyperOS 2.0.104.0VAOEUXM Wersja Android 15 AQ3A.240912.001
0 głosów2 odpowiedzi -
dźwięk stabilizacji obrazu
Mam xiaomi 15 ultra. wiem, ze podczas trzesienia telefonem może być slyszalny dźwięk latajacej luźno stabilizacji obrazu. wiem, ze tak moze być kiedy aparat jest wyłączony. Niestety podczas nagrywania filmów i dynamicznego ruszania telefonem ten dźwięk nadal jest słyszalny, nawet na nagranych filmach. wydaje mi się, że wcześniej tak nie było. czy to normalne?
0 głosów1 odpowiedź -
xiaomi 15 z micenter i problem z nagrywaniem
Witam. Zadzwoniłbym i rozwiązałbym problem szybciej ale są święta także nikt nie odbierze a pewnie ktoś zna rozwiązanie. Nowy xiaomi 15 z nagrywaniem rozmów z micenter.pl . W środku miałem karteczkę że nie trzeba przywracać ustawień fabrycznych. Ale przywróciłem i nie mam opcji nagrywania połączeń. Z tego co widzę dialer jest od google, nie ma od xiaomi. wersja os 2.0.109.0.VOCMIXM. Kolejne przywracanie ustawień fabrycznych bez karty i połączenia z internetem nic nie dają mimo ustawionego regionu na Indonezję
0 głosów1 odpowiedź -
Problem z bluetooth
Witam. od miesiaca mam 15Ultra i od poczatku ma problem z Bluetooth, non stop jest zawieszony , łaczy sie tylko po wył/wł , samoczynnie nie łaczy sie w ogóle z niczym za kazdym razem musze go wył/wł . Myslałem ze to kwestia softu ale nic z tym nie rozbia? Ktos ma ten sam problem?
0 głosów0 odpowiedzi -
Xiaomi 15 brak dźwięku po bluetooth na słuchawkach, zegarku CMF oraz radiu Toyoty
Pomimo kilku aktualizacji telefonu do 2.0.106.0 brak dźwięku podczas połączeń telefonicznych na zegarku CMF Watch 2 Pro oraz radiu Toyoty Proace City. Podczas używania Google Pixel 8 nie miałem żadnych problemów w obu przypadkach. Dodatkowo pomimo widocznego wybrania wyjścia dźwięku w dialerze na zegarek to dźwięk wydobywa się z telefonu. Z toyotą to już w ogóle cyrk bo wybieram wyjście na auto, a dialer nie zmienia i zostaje na telefon oraz oczywiście dźwięk wydobywa się z niego. Tylko za pierwszym połączeniem auta z telefonem widziałem, że pisze wyjście audio BT_TOYOTA. Podłączałem telefon również do słuchawek Creative Outelier Pro i przy pierwszym połączeniu miałe…
0 głosów4 odpowiedzi -
Roaming krajowy / międzynarodowy
Witam prosiłbym o wyjaśnienie tematu roamingu. w opcjach kat sim/telefonu jest możliwość włączenia roamingu krajowego - przesył danych na terenie kraju działa bez względu na to czy jest włączone czy nie. Brak opcji roamingu międzynarodowego (która jest tylko w mms i tam można przełączyć pobieranie mms w roamingu krajowym/międzynarodowym) Pytanie czy bedąc za granicą będę miał roaming od krajowego operatora (pomimo braku opcji włączenia/wyłączenia roamingu międzynarodowego, bo jest to tożsame z opcją roaming międzynarodowy)? Dziękuję.
0 głosów2 odpowiedzi -
Ładowanie 90W czas taki sam jak na 67W ładowarce
Dzień dobry, mam problem. Przetestowałem już 2 ładowarki 120w i w obu ten sam problem. Po podłączeniu pokazuje ładowanie 90W ale czas pokazuje 25min przy naładowaniu 50% jak podłączę 67W ładowarkę,to czas jest dokładnie taki sam. W opcjach mam ustawione ładowanie z maksymalną prędkością. Oco tutaj chodzi?
0 głosów1 odpowiedź -
Android Auto
Hej, główną funkcją dla mnie Android Auto jest wybieranie głosowe i nie działa. Tzn, rozumie co mówię, wybiera kontakt, po czym dialer? po 0,001s rozłącza połączenie. Czasem wogóle się nie łączy. Mam ten problem na oryginalnym romie i xiaomi.eu. Szukałem w uprawnieniach i nic pomogło. Wybranie połączenia ręcznie z poziomu android auto czasem działa, a czasem nie.
0 głosów0 odpowiedzi -
Czy będzie możliwe zainstalowanie miui polska na Xiaomi 15 ultra wersja chińska
Czy będzie możliwe zainstalowanie miui polska na Xiaomi 15 ultra wersja chińska?
0 głosów2 odpowiedzi