maciej2 Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Jako nowy użytkownik Witam się ze wszystkimi. Jeżeli temat w złym miejscu to proszę o przeniesienie Otóż od kilku miesięcy jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G i z każdym dniem próbuję się z nim zaprzyjaźnić coraz bardziej . W starym telefonie (motorola) nie miałem takich "problemów" aczkolwiek tutaj nie mam pojęcia jak to rozpracować. Do brzegu... próbuję ustawić powiadomienia na ekranie blokady tzn, w starym telefonie jak dostałem np smsa, wiadomość na messenger itd to na ekranie blokady pokazywała się odpowiednia ikonka danej aplikacji. W obecnym telefonie za cholerę nie wiem jak to ustawić, w ustawieniach mogę tylko ustawić wygląd ekranu blokady czyli albo podświetla się ekran jak przyjdzie wiadomość, albo podświetla się po bokach na niebiesko lub czerwono. Czy ktoś to rozpracował i wie jak ustawić aby ekran blokady podświetlał się z daną ikonką powiadomienia z danej aplikacji ? Z góry dziękuję za pomoc
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 16 minut temu, maciej2 napisał(a): Jako nowy użytkownik Witam się ze wszystkimi. Jeżeli temat w złym miejscu to proszę o przeniesienie Otóż od kilku miesięcy jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G i z każdym dniem próbuję się z nim zaprzyjaźnić coraz bardziej . W starym telefonie (motorola) nie miałem takich "problemów" aczkolwiek tutaj nie mam pojęcia jak to rozpracować. Do brzegu... próbuję ustawić powiadomienia na ekranie blokady tzn, w starym telefonie jak dostałem np smsa, wiadomość na messenger itd to na ekranie blokady pokazywała się odpowiednia ikonka danej aplikacji. W obecnym telefonie za cholerę nie wiem jak to ustawić, w ustawieniach mogę tylko ustawić wygląd ekranu blokady czyli albo podświetla się ekran jak przyjdzie wiadomość, albo podświetla się po bokach na niebiesko lub czerwono. Czy ktoś to rozpracował i wie jak ustawić aby ekran blokady podświetlał się z daną ikonką powiadomienia z danej aplikacji ? Z góry dziękuję za pomoc to musisz ustawić jakieś AOD - always on display ... które będzie to wyświetlało ... zakładam że masz tam jakieś do wyboru ... wtedy są te ikonki o których piszesz ... tam można też ustawiać co ma się wyświetlać ... AOD też są w motywach do pobrania jakby Ci nie podchodziły te systemowe ... wybór AOD jest w personalizacji dostępnej z głównego menu ustawień ps. też witamy nowego załoganta 👍 Edytowane 27 Marca przez Master
maciej2 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca 28 minut temu, Master napisał(a): to musisz ustawić jakieś AOD - always on display ... które będzie to wyświetlało ... zakładam że masz tam jakieś do wyboru ... wtedy są te ikonki o których piszesz ... tam można też ustawiać co ma się wyświetlać ... AOD też są w motywach do pobrania jakby Ci nie podchodziły te systemowe ... wybór AOD jest w personalizacji dostępnej z głównego menu ustawień ps. też witamy nowego załoganta 👍 Dzięki za odpowiedź ale przeszukiwałem wszystkie możliwe opcje w ustawieniach i nic nie znalazłem, mógłbyś napisać konkretnie pokolei ścieżkę w co mam wejść aby dojść do tych ustawień ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Ustawienia > Personalizacja > Ekran zawsze włączony? Albo Ustawienia > Ekran blokady > tam nie ma Ekranu zawsze włączonego?
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca no powinno być 🙃 może na globalu nie ma? zakładam że na takim systemie pocina załogant Maciej2 ... tzn w ustawieniach to raczej na 100 procent powinno być ... najszybciej to wpisać ten ekran w wyszukiwarkę i samo się znajdzie (chyba że jej nie ma na globalu ale to już byłoby przegięcie ...)
Marrik Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Ej ale o czym wy piszecie? AOD a ekran blokady to zupełnie inne rzeczy.Na AOD pojawia się tylko ikona aplikacji i nie ma możliwości odczytania powiadomienia. Na ekranie blokady można już podejrzeć powiadomienie, ale do tego trzeba nacisnąć przycisk wł./wył zasilania.
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca Pytanie brzmi: czy kolega chce mieć tylko ikonę, czy całe powiadomienie? Bo jeśli ikonę, no to raczej powinien użyć AOD (a z tego co zrozumiałem chodziło o ikonę).
Marrik Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca No właśnie kolega musi doprecyzować, bo raz pisze o powiadomieniu a raz o ikonie na ekranie blokady. Wy pisaliście o AOD dlatego też moje pytanie wcześniej.
maciej2 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca (edytowane) Dobra, jeszcze raz 😆 Przykład nr 1 Ktoś pisze do mnie SMS, podświetla się ekran blokady i pokazuje się ikonka wiadomości jako powiadomienie, że dostałem SMS. Przykład nr 2 Ktoś wysyła do mnie wiadomość na messenger, podświetla się ekran blokady i pokazuje się ikonka messengera, że mam wiadomość. Itd itd itd 😆 jako przykład spróbuję załączyć tutaj zdjęcie z Motoroli, gdzie wisi mi powiadomienie z Whatssappa Chodzi mi o ustawienie takich powiadomień i za cholerę nie mogę tego ustawić w tym Redmi Edytowane 27 Marca przez maciej2
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) no to czyli musisz włączyć jakieś always on display ... to AOD o którym piszemy cały czas ... to AOD musi mieć możliwość pokazywania powiadomień - wysyłałem przykładowego screena gdzie możemy to włączyć / wyłączyć ... u mnie to wygląda tak jak w załączeniu ... bardzo fajne AOD - jedno z ciekawszych fabrycznych do wyboru ... i tak jak pisałeś - ktoś do Ciebie pisze i podświetli się ekran blokady z włączonym AOD - będziesz mieć dokładnie to co chcesz czyli ikonki powiadomień z poszczególnych apek 🙃 @Marrik nam chodziło o to, że z ekranu blokady mamy na dole bezpośrednie przejście do AOD ... ja od początku zakładam że chodzi o włączenie właśnie AOD ale niedługo już też zglupieje 🙃 to przychodzi z czasem ... Edytowane 27 Marca przez Master
maciej2 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca 4 minuty temu, Master napisał(a): no to czyli musisz włączyć jakieś always on display ... to AOD o którym piszemy cały czas ... to AOD musi mieć możliwość pokazywania powiadomień - wysyłałem przykładowego screena gdzie możemy to włączyć / wyłączyć ... u mnie to wygląda tak jak w załączeniu ... bardzo fajne AOD - jedno z ciekawszych fabrycznych do wyboru ... Dobra ustawiłem jakiś z tych dostępnych. A większy wybór gdzieś znajdę czy tylko te kilka, które widzę ?
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 3 minuty temu, maciej2 napisał(a): Dobra ustawiłem jakiś z tych dostępnych. A większy wybór gdzieś znajdę czy tylko te kilka, które widzę ? a pisałem już o Tym ... zobacz w ustawienia - personalizacja - i tam są motywy ... na dole daj więcej i tam znajdź zakładkę "ekran zawsze włączony" ... jest z czego wybierać choć mi osobiście jakoś nie przypadły do gustu ... przestrzeń kosmiczna zdecydowanie the best 🙃 oczywiście o gustach się nie dyskutuje ... wybierz co Ci podejdzie tylko upewnij się że można tam włączyć powiadomienia bo inaczej jesteś z powrotem w punkcie wyjścia ... Edytowane 27 Marca przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 1 minutę temu, Master napisał(a): zobacz s personalizacja - i tam są motywy ... i w nich zakładka ekran zawsze włączony Tego nie sprawdzi na globalnej apce motywów
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tego nie sprawdzi na globalnej apce motywów a to sorki ... kurde ja z tym globalem to mam tyle doświadczenia co u siebie na 15tce widziałem przez chwilę 🙃 a i tu pisząc często się nie wie w sumie kto do ma ... to tam w ogóle tego nie ma? dobrze choć że są jakieś AOD ... 🙃 off top - filmik pewnie nic nie pomógł ... logi też ... w sumie nie szkodzi bo i specjalnie to nie przeszkadza 🙃 jestem w stanie z tym żyć ... Edytowane 27 Marca przez Master
maciej2 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca 20 minut temu, Master napisał(a): a pisałem już o Tym ... zobacz w ustawienia - personalizacja - i tam są motywy ... na dole daj więcej i tam znajdź zakładkę "ekran zawsze włączony" ... jest z czego wybierać choć mi osobiście jakoś nie przypadły do gustu ... przestrzeń kosmiczna zdecydowanie the best 🙃 oczywiście o gustach się nie dyskutuje ... wybierz co Ci podejdzie tylko upewnij się że można tam włączyć powiadomienia bo inaczej jesteś z powrotem w punkcie wyjścia ... Ustawiłem sobie tą przestrzeń kosmiczną, powiadomienia włączone i d*pa. Wysyłam sobie sms z drugiego telefonu i nic mi się nie pokazuje
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 16 minut temu, maciej2 napisał(a): Ustawiłem sobie tą przestrzeń kosmiczną, powiadomienia włączone i d*pa. Wysyłam sobie sms z drugiego telefonu i nic mi się nie pokazuje a w ustawieniach tego motywu masz w ogóle je włączone? ja u siebie nie miałem żadnych problemów z powiadomieniami na poprzednim fonie - 14 pro - ani nie mam na 15 ultra ... na 14 pro też korzystałem z tego AOD ... możliwe że niektóre nie wyświetlają w ogóle no ale to byłem pewny że ma i że to działa ...
maciej2 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca (edytowane) 14 minut temu, Master napisał(a): a w ustawieniach tego motywu masz w ogóle je włączone? ja u siebie nie miałem żadnych problemów z powiadomieniami na poprzednim fonie - 14 pro - ani nie mam na 15 ultra ... na 14 pro też korzystałem z tego AOD ... możliwe że niektóre nie wyświetlają w ogóle no ale to byłem pewny że ma i że to działa ... Po chwilowej walce udało mi się to ustawić, dostaje sms to mam powiadomienie na tej "przestrzeni kosmicznej". Telefon się podświetli, po chwili gaśnie i potem już tylko mogę go wzbudzić poprzez dwukrotne kliknięcie w ekran lub przciskiem blokady. Szkoda, że się nie podświetla ponownie jak podniosę go po prostu (tak mam w motoroli ) Edytowane 27 Marca przez maciej2
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 16 minut temu, maciej2 napisał(a): Po chwilowej walce udało mi się to ustawić, dostaje sms to mam powiadomienie na tej "przestrzeni kosmicznej". Telefon się podświetli, po chwili gaśnie i potem już tylko mogę go wzbudzić poprzez dwukrotne kliknięcie w ekran lub przciskiem blokady. Szkoda, że się nie podświetla ponownie jak podniosę go po prostu (tak mam w motoroli ) na romie Xiaomi eu byś to miał 🙃 tam u mnie są jeszcze dodatkowe ustawienia jeśli chodzi o AOD ... ja mam ustawione jako inteligentne ale są też inne ... drugi załącznik ...
maciej2 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca (edytowane) 20 minut temu, Master napisał(a): na romie Xiaomi eu byś to miał 🙃 tam u mnie są jeszcze dodatkowe ustawienia jeśli chodzi o AOD ... ja mam ustawione jako inteligentne ale są też inne ... drugi załącznik ... Nie mam takich opcji jak Ty. Dołączam swoje dostępne opcje. A jak ustawię tą opcję "podnieś aby wybudzić" to ekran od razu się podświetla do ekranu blokady a nie do tej "przestrzeni kosmicznej" 😄 Edytowane 27 Marca przez maciej2
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) bo ta przestrzeń - czy każde inne AOD to nie jest ekran blokady tylko taka jakby nakładka na niego ... 🙃 która funkcjonuje poza nim ... no dużo opcji w globalnym systemie nie ma - które mamy w naszym Xiaomi eu ... stąd czasami ciężko się pisze i różnych ustawieniach bo z jednej strony jest zawodnik z romem globalnym a z drugiej zawodnik z romem Xiaomi eu ... 🙃 ps. to wyświetlanie które ja wysłałem to nie jest to co Ty wysłałeś ... Ty wysłałeś opcje wyświetlacza a ja zrzut ekranu z trybu pracy AOD ... to w ogóle co innego 🙃 Edytowane 27 Marca przez Master
maciej2 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca 2 minuty temu, Master napisał(a): bo ta przestrzeń - czy każde inne AOD to nie jest ekran blokady tylko taka jakby nakładka na niego ... 🙃 która funkcjonuje poza nim ... no dużo opcji w globalnym systemie nie ma - które mamy w naszym Xiaomi eu ... stąd czasami ciężko się pisze i różnych ustawieniach bo z jednej strony jest zawodnik z romem globalnym a z drugiej zawodnik z romem Xiaomi eu ... 🙃 ps. to wyświetlanie które ja wysłałem to nie jest to co Ty wysłałeś ... Ty wysłałeś opcje wyświetlacza a ja zrzut ekranu z trybu pracy AOD ... to w ogóle co innego 🙃 a jak mam wejść w te ustawienia trybu pracy tego AOD ? Bo nie mam pojęcia i nigdzie nie widzę u siebie możliwości
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca (edytowane) 37 minut temu, maciej2 napisał(a): a jak mam wejść w te ustawienia trybu pracy tego AOD ? Bo nie mam pojęcia i nigdzie nie widzę u siebie możliwości no ja u siebie wbijam w ustawienia - potem personalizacja - potem AOD - no i to wtedy widać jak na screenie - klikam tam gdzie pisze wyświetlanie - inteligentnie i mogę sobie przestawiać zachowanie ... wysyłałem już zrzut jakie tam są opcje do wyboru ... Edytowane 27 Marca przez Master
maciej2 Opublikowano 27 Marca Autor Opublikowano 27 Marca 20 minut temu, Master napisał(a): no ja u siebie wbijam w ustawienia - potem personalizacja - potem AOD - no i to wtedy widać jak na screenie - klikam tam gdzie pisze wyświetlanie - inteligentnie i mogę sobie przestawiać zachowanie ... wysyłałem już zrzut jakie tam są opcje do wyboru ... No to ja nie mam tak dobrze ale chociaż tyle udało mi się ustawić i widzę w końcu jakieś powiadomienia 1
Master Opublikowano 27 Marca Opublikowano 27 Marca 4 minuty temu, maciej2 napisał(a): No to ja nie mam tak dobrze ale chociaż tyle udało mi się ustawić i widzę w końcu jakieś powiadomienia no i luks ... o to nam chodziło ... powoli wszystko ogarniesz ... nie świeci garnki lepią 🙃 ogólnie fajna sprawa to AOD tym bardziej że te aktualne fony nie mają diody powiadomień z przodu ... żeby nie te AOD to trzeba by kombinować ciągle z blokowaniem / odblokowywaniem ... powodzenia w dalszej customizacji fona panie Kolego 👍
Rekomendowane odpowiedzi