Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy prosba o podpowiedź co najprosciej zrobić wykluczając powrot do ustawiwn fabrycznych zalaczam zrzut problemu, dzieki 

Ps jestem laikiem wiec proszę łopatologicznie

Screenshot_2025-03-26-20-44-33-283_com.revolut.revolut.jpg

Opublikowano

Bo masz zablokowany BL skoro nie ma otwartej kłódki przy uruchamianiu telefonu, a bez tego nie zrobisz roota.

Opublikowano

Nie do konca wiem o jaka klodke chodzi. Ale napisze lopatologicznie. Telefon wylaczam. Włączam laduje wszystko i pojawia sie tablica z wpisanie kodu pin i tyle zadna klódkq sie nie wyświetla

Opublikowano

To przekaz te informacje Revolutowi, że soft oryginalny, bez roota i z
zablokowanym bootloaderem i z certyfikatem.

Chyba żeby spróbować jeszcze wcześniejszą wersję aplikacji i zobaczyć czy ona też będzie problem robić.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

15 ultra po aktualizacji do najnowszego romu ten sam problem, na poprzednim było ok. Fix z 22.03 nie działa. 

Z tego co widzę problem Revoluta u mnie i u mojej drugiej połowy na 14 Ultra to samo. 

Problem tylko z Revolutem. ING, Curve, Wise i Zen działają normalnie

Edytowane przez alonsoharris
Opublikowano
2 godziny temu, alonsoharris napisał(a):

15 ultra po aktualizacji do najnowszego romu ten sam problem, na poprzednim było ok. Fix z 22.03 nie działa. 

Z tego co widzę problem Revoluta u mnie i u mojej drugiej połowy na 14 Ultra to samo. 

Problem tylko z Revolutem. ING, Curve, Wise i Zen działają normalnie

Mam potwiwrdzenie z recoluta ze ro ich problem dzialają

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie jest dokładnie to samo xiaomi 12 HyperOS 2.0.2.0 stabilna by.eu odblokowany bootloader, ale do wczoraj wszystko działało pięknie jeszcze wczoraj robiłem przelew córce.

10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

No to jeśli tym bardziej nigdy nie grzebałeś w tym, a oprogramowanie z tego co widzę masz OK, to musisz napisać do Revoluta. To ich problem.

To jak to jest powinien działać na odblokowanym czy nie ??  bo do tej pory na wszystkich moich odblokowanych działał.

Pytanie pewnie z tych głupich..... czy w takim razie mogę "bezkarnie" zablokować bootloader aby revolut zaczął działać ?? 

Edytowane przez sunkist
Opublikowano
3 minuty temu, sunkist napisał(a):

To jak to jest powinien działać na odblokowanym czy nie ??  bo do tej pory na wszystkich moich odblokowanych działał.

Pytanie pewnie z tych głupich..... czy w takim razie mogę "bezkarnie" zablokować bootloader aby revolut zaczął działać ?? 

Revolut blokuje w teorii na wszystkich, które mają roota. Tylko że autor posta nie miał ani roota, ani tym bardziej odblokowanego bootloadera, tylko oficjalne oprogramowanie (Global EEA). Być może Revolut sprawdza teraz posiadanie xiaomi.eu, zwłaszcza że wcześniejsza wersja apki wciąż działa (sam ją mam), a ktoś nadgorliwie dodał do blokady też oficjalny ROM EU (bo EU w nazwie...).