Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj mi wleciał global przez OTA.
Jak na razie płynnie i zgrabnie.

Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka

7976011ae85a5d770dde8aa7156276df.jpg

• Kacper Skrzypek zmienił(a) tytuł na HyperOS 2.0 Global dla POCO F5 Pro
Opublikowano

Witam. Czy robiłeś jakieś zmiany w ustawieniach by otrzymać aktualizacje HyperOS 2.0 ? Jak sprawuje się telefon po aktualizacji, czy działa płynnie i ok ? Bo czytałem że są jakieś błędy po aktualizacji i zastanawiam się czy warto aktualizować F5 Pro. Daj znać. Pozdrawiam

Opublikowano

Nic specjalnego nie robiłem.
Po prostu control check, czy jest aktualizacja.

Stabilność ok, działanie ok.
Z rzeczy, do których się muszę przyzwyczaić (nie mogę znaleźć), to kwestia siatki ekranu. Jest gęściej, nieedytowalne.
Budzik o poranku fajnie pokazuje czas do ponownego budzenia...

Podeślij proszę linka z opisem błędów do PF5PRO

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

I jak się sprawuje telefon na HyperOS 2.0 ? Wszystko działa dobrze, jak bateria, jak telefon się sprawuje i jakie są Twoje odczucia ?

Opublikowano
I jak się sprawuje telefon na HyperOS 2.0 ? Wszystko działa dobrze, jak bateria, jak telefon się sprawuje i jakie są Twoje odczucia ?

Zero odczuć negatywnych.
Przed chwilą wjechała poprawka bezp.
Zero drenow, zero zwiech, normalne, bardzo płynne użytkowanie telefonu. 648b9ef8c6fe0c3594aa84088eacfb3f.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Na moim Poco F5 Pro nadal nie mam HyperOS 2.0. Niby miał być już dawno, a tu bida.

Edytowane przez akej
Opublikowano (edytowane)

. b97863050af616e0906790eded3338d2.jpg

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Używanie Tapatalka nie zwalnia z obowiązku zmniejszania obrazków. Na PC obrazek zajął całą stronę. Zedytowałem.
Opublikowano (edytowane)

Chyba nie wszyscy mają takiego fuksa jak "kagaw", że ma HuperOS 2.0. Też mam model taki sam 23013PC75G jak kolega, ale mój fon zatrzymał się na wersji OS 1.0.9.0....

Edytowane przez akej
Opublikowano
Chyba nie wszyscy mają takiego fuksa jak "kagaw", że maja HuperOS 2.0. Też mam model taki sam 23013PC75G jak kolega, ale mój fon zatrzymał się na wersji OS 1.0.9.0....
Nie używasz magicznych słów. Może być ciężko...

Opublikowano

Jedyny ratunek tej chorej polityki aktualizacji Xiaomi to zmieniać regiony i szukać.
Najlepsze jest to, że te regiony zmieniają się losowo. Żona ma POCO M6 pro i zawsze na Szwajcarii wpadało, więc tak zostawiłem jej ten region, lecz ostatnio to już nawet ja miałem na Indonezji aktualizację a ona na EEA jeszcze nie. Zaczęło się więc szukanie. Najlepsze jest to, że znalazło jej dopiero po ustawieniu regionu na Stany Zjednoczone. ROM na Europę a aktualizacja poszła dopiero po zmianie regionu na USA. Szkoda słów.

Opublikowano

no rom zawsze będzie pobrany dla wersji zgodnej z tym który jest zainstalowany w fonie ... niezależnie od wybranego regionu ... jak oni to ogarnęli że tak to działa jak działa to chyba tylko i oni wiedzą (a może też już nie ...) w każdym razie mnie wątpliwa przygoda z regionalizacja ominęła bo nie skalalem się jeszcze globalnym romem na Xiaomi które miałem 🙃 z drugiej strony można np że znajomymi przy kielichu czy browcu obstawiać zakłady na którym regionie zaskoczy ... czyli potraktować to w formie rozrywki i nieustającej przygody ... 🙃

Opublikowano (edytowane)

Cześć, jeśli chodzi o Poco F5 Pro to mam HyperOS 1.0.9.0  UMNEUXM, a wersja androida to 14. Może próbować zmieniać regiony by otrzymać aktualizację ? Chociaż gdzieś widziałem info, że ta aktualizacja ma trwać nawet do maja 2025. Tylko czekać. Pozdrawiam

Edytowane przez akej
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Sprawdziłem OTA, zmiana regionu na Czechy powinna pomóc. Najpierw pójdzie aktualizacja do 1.0.11.0, a potem do 2.0.4.0.

Dziękuję za podpowiedź, spróbujemy tego rozwiązania i zobaczymy czy to pójdzie. A tak z ciekawości pytam, czy warto aktualizować do wersji 1.0.11.0 a potem do 2.0.4.0 ? Czy ten HuperOS w wersji 2.... warty jest ??? Pozdrawiam

Edytowane przez akej
Opublikowano
Dziękuję za podpowiedź, spróbujemy tego rozwiązania i zobaczymy czy to pójdzie. A tak z ciekawości pytam, czy warto aktualizować do wersji 1.0.11.0 a potem do 2.0.4.0 ? Czy ten HuperOS w wersji 2.... warty jest ??? Pozdrawiam
Zrób, jak Ci kolega mówi.
Generalnie masz coś nie halo z aktualizacjami, bo jesteś kilka do tyłu.
Jak szukałem swojego H. OS 1, to mnie pokierował przez Hongkong i tam się pojawiły potrzebne aktualizacje i od tej pory ładnie OTA ściąga.
Jestem obecnie normalnie na regionie Polska

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://miuipolska.pl/forum/topic/63468-telefon-nie-widzi-aktualizacji-r%C4%99czna-aktualizacja-nie-dzia%C5%82a/&share_tid=63468&share_fid=74005&share_type=t&link_source=app

Wysłane z mojego SM-X716B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki Panowie za podpowiedź. Zrobiłem tak jak napisał "Kacper" i potwierdził "kagaw". Zmiana regionu na Czechy , pobrane dwie aktualizacje i mam HyperOS 2.0.4.0. Tylko widzę że kolega "kagaw" mał wersję 2.0.5.0, a teraz ma już wersję 2.0.7.0, czyli nowszą niż moja 2.0.4.0. Może za jakiś czas też się to zaktualizuje przez OTA. Na koniec zmieniłem region na Polska. Dzięki wszystkim. Pozdrawiam 

• Like 1
Opublikowano

Tak na szybko przejrzałem HyperOs 2.0.4.0 i powiem szczerze że nie widzę tu szału, tyle że android został zaktualizowany do 15 i mam nowsze zabezpieczenia androida. Jedynie co znalazłem ciekawego to fajna funkcja zrzutu ekranu i możliwość jego zrobienia np. wycinka z późniejszą edycją, natomiast czego nie widzę i jest to kiepskie jak już wcześniej przedmówcy pisali to brak siatki ikon. Natomiast na yt widziałem też funkcje AI, ale tu na telefonie Poco F5 Pro ich brakuje, nie ma czegoś takiego jak "Usługi SI" które obejmowały : notatki, galerię, dyktafon, napisy SI czy tłumacz symultaniczny, a szkoda że tu tego nie ma. Widocznie HyperOS 2... ma różne funkcje dla różnych telefonów i nie wszystkie bajery są we wszystkich modelach telefonów po zainstalowaniu HyperOs 2....