Bartłomiej Pawlik Posted February 12 Posted February 12 Poco F6 po aktualizacji do Hyper OS 2.0 przestał działać. Aktualizacja z sieci. Po zainstalowaniu aktualizacji telefon zrestartował się, uruchomił prawidłowo. Niestety po około 30 sekundach zawiesił się i wygasił. Od tego momentu nie da się go wybudzić ani zrestartować. Po podpięciu do laptopa, nie jest wykrywany. Po wpięciu do ładowania nic się nie dzieje, nie wyświetla animacji ładowania. Jakieś pomysły?
Acid Posted February 13 Posted February 13 To wygląda na płytę główną. Ale czy faktycznie winna jest aktualizacja to raczej nie. Takie gasniecie podczas działania zwykle ma fizyczną przyczynę. Oddaj na gwarancję.
Bartłomiej Pawlik Posted February 13 Author Posted February 13 Tylko że fizycznie to nic mu się nie stało. Nie upadł, ani nic podobnego. A umarł po aktualizacji.
Master Posted February 13 Posted February 13 Godzinę temu, Bartłomiej Pawlik napisał(a): Tylko że fizycznie to nic mu się nie stało. Nie upadł, ani nic podobnego. A umarł po aktualizacji. może zbieg okoliczności ... w sumie u mnie byłoby podobnie - znajomemu miałem zaktualizować mi 11 do z miui do hypera i akurat w tym samym czasie płyta padła (najprawdopodobniej) jak bym to zrobił to różnica czasie byłaby może dzień czy dwa ... też miałby nowy system i padnięty telefon 🙃 mówił że chciał zrobić zdjęcie zawiesił się telefon a potem wyłączył i już zero reakcji ... nie znamy dnia ani godziny ...
Piotr W Posted February 14 Posted February 14 Mi się tak Huawei zepsuł. Nagle wszystko zamarło i już się nie daje włączyć. Prawdopodobnie tu i tu płyta główna.
Acid Posted February 14 Posted February 14 Stawiam, że zbieg okoliczności, to nie aktualizacja spowodowała awarię. Płyta za pewne jakiś zimny lut ma albo procesor nawalił. Oddaj na gwarancję.
Bartłomiej Pawlik Posted February 15 Author Posted February 15 Zgłosiłem reklamację zobaczymy co ustalą.
Bartłomiej Pawlik Posted March 15 Author Posted March 15 Dziś odebrałem Poco z serwisu. Długo to trwało ale naprawili. Niestety była wymiana płyty głównej i jak się dowiedziałem nie jest to odosobniony przypadek Zatem jest to mój pierwszy i ostatni Poco
Recommended Posts