Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam
Wczoraj przyszedł mój RN2. Ma wgraną wersję MIUI 66.77.33.00 (LHMCNCH) (stabilna). Czy jest sens zmieniać na wersję polską skoro chodzi to nieźle na wersji oryginalnej? 
Opublikowano

Jest sens i to duży. Telefon jest szybszy i bateria na dłużej starcza - to dwa z wielu powodów.

Tylko ważna rzecz - jak już zainstalujesz, koniecznie zrób full wipe.

Opublikowano

Witam

Wczoraj przyszedł mój RN2. Ma wgraną wersję MIUI 66.77.33.00 (LHMCNCH) (stabilna). Czy jest sens zmieniać na wersję polską skoro chodzi to nieźle na wersji oryginalnej?

Jeśli pod pojęciem oryginalna masz na myśli system wgrany przez producenta to się mylisz. Od kiedy Xiaomi ma język polski?

A poza tym skoro ja jestem właścicielem języka polskiego i tylko ja mam repo oryginalne i tylko ja umiem zrobić multilang to właśnie tamta wersja co masz jest nie oryginalna bo ja jej nie zrobiłem.

Wysłano z MI Note

Opublikowano

Jeśli pod pojęciem oryginalna masz na myśli system wgrany przez producenta to się mylisz. Od kiedy Xiaomi ma język polski?

A poza tym skoro ja jestem właścicielem języka polskiego i tylko ja mam repo oryginalne i tylko ja umiem zrobić multilang to właśnie tamta wersja co masz jest nie oryginalna bo ja jej nie zrobiłem.

Wysłano z MI Note

Acid, jaką polską wersję w Chinach wgrywają sprzedawcy i skąd ją mają?

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak dla pewności, reset z poziomu tel. z Updater wystarczy żeby było czysto?

Tak, możesz zrobić zwykłe czyszczenie poprzez "Przywróć do fabrycznych" po zaktualizowaniu telefonu do 5.9.18.

• Like 1
Opublikowano

Acid, jaką polską wersję w Chinach wgrywają sprzedawcy i skąd ją mają?

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Yy pobierają multi z xiaomi.eu, zmieniają w build.prop wersję by im nie pobierało OTA xiaomi.eu, dodają własne śmieci?

Opublikowano

Ostatnie pytanko. Bez różnicy czy wgram MIUI7 dev czy MIUI6 stable?

Polecam jednak dev. masz tam aktualne aplikacje i MIUI. Wersje stable są lekko "cofnięte" i chyba nie ma stable v6 dla RN2.

• Like 1
Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj.

Czy są jakieś (a jeśli są to czy znaczące) różnice w MIUI Polska a oprogramowaniem po angielsku ze stron xiaomi.eu lub en.miui.com? 

Obsługa telefonu w j. angielskim to dla mnie nie problem, mógłbym to robić jeżeli np. rodzima jest okrojona z jakichś ważnych funkcji / jest bardziej zbugowana.

Pozdrawiam,
Krzyś

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj.

Czy są jakieś (a jeśli są to czy znaczące) różnice w MIUI Polska a oprogramowaniem po angielsku ze stron xiaomi.eu lub en.miui.com? 

Obsługa telefonu w j. angielskim to dla mnie nie problem, mógłbym to robić jeżeli np. rodzima jest okrojona z jakichś ważnych funkcji / jest bardziej zbugowana.

Pozdrawiam,

Krzyś

Najważniejsze to chyba praktycznie całkowicie spolszczone MIUI, cotygodniowe aktualizacje i pomoc forum... Okrojona z niczego nie jest ;-;

• Like 1
Opublikowano

Nie bulwersujcie się, to nie miał być prztyczek w nos, a zwykłe pytanie od niedoświadczonego użytkownika ;)

Po prostu z ciekawości pytam jak ma się ta wersja do pozostałych, z czystej ciekawości.

Opublikowano

Nie bulwersujcie się, to nie miał być prztyczek w nos, a zwykłe pytanie od niedoświadczonego użytkownika ;)

Po prostu z ciekawości pytam jak ma się ta wersja do pozostałych, z czystej ciekawości.

No to przecież Ci odpowiedziałem, gdzieś tam masz jakikolwiek "bulwers"? Wersja MIUIPolska nie jest z niczego okrojona, masz pełne spolszczenie, cotygodniowe aktualizacje i w razie problemów pomoc tutaj na forum, pomocy z problemami romu xiaomi.eu /multilang nie mogę zagwarantować bo u nas ich może nie być.

• Like 3
Opublikowano

To normalne, że mając ustawiony język angielski nie mogę pobrać aktualizacji przez updater (FC)?

Po zmianie na PL wszystko działa jak powinno.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...