Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, fakeeus napisał:

Gdybym miał do nich blisko to wcale bym się o gwarancję nie bał, ale na odległość to łatwo nabić w butelkę. xD

Yyy... No nie ?

Kupujesz to od sklepu i jezeli pisze ze masz gwarancje to masz. Nie ma bata zeby cie "nabili w butelke"

Opublikowano (edytowane)

Naczytałem się już sporo o tym jak potrafią udawać, że przesyłka do nich z produktem do naprawy była pusta itd. Oczywiście mogły to być pojedyncze przypadki, nie oskarżam ich od razu ale ryzyko zawsze jest, przyznasz.

A jak osobiście zaniesiesz, jesteś blisko to masz dużo wiekszą kontrolę.

Edytowane przez fakeeus
Opublikowano

Witam, specjalnie założyłem konto żeby przestrzec przed zakupami u tego człowieka. Niestety najpierw kupiłem, bo witryna wygląda na oryginalną.

Niestety, zero kontaktu, mail, sms, tel.

Zamówione w środę ok 16. W czwartek "wysłali" jaaasne, dzisiaj jest wtorek i właśnie tak zacząłem czytać o tym sklepie.

Zamówienie na 257 zł, miał to być prezent na święta. Nic, poczekam do końca tyg i zamówię gdzie indziej. A jeśli paczka przyjdzie od niego to odeślę mu i niech zwraca kasę.

Opublikowano

Tak właśnie ja tak mam:/

Dnia ‎2015‎-‎11‎-‎23 at 22:22, grzegorz1982 napisał:

Czy ktoś natknął się na taką sytuacje ze przed zakupem kontakt był super odp. w ciągu max 8-12h a po zakupie zero odzewu na maile tzn minęło już 2dni?

Dnia ‎2015‎-‎10‎-‎28 at 12:36, jackreacher napisał:

ze względu na dość przychylne opinie na temat sprzedawcy SKLEP_TV_SAT postanowiłem kupić tam Xiaomi mi4c. Telefon zamówiłem tydzień temu (środa, 21 X 2015) i do dziś paczka nie została jeszcze nadana. Czy sprzedawca o zdrowym rozsądku wystawia przedmioty których nie ma w magazynie? Nie dostałem też poinformowany o konieczności czekana na dostawę z Chin. Sprzedawca zarzeka się że jutro ma dotrzeć dostawa.
Już nie wiem, czy domagać się zwrotu pieniędzy, czy uzbroić się w kolejną tonę cierpliwości...

NIE POLECAM

I co zrobiłeś? Ja posłałem w środę kase w czwartek niby wyslał a do dzisiaj (wtorek) nic:/ i zero kontaktu:/ 

A miał to być prezent na święta

Opublikowano

Ja w zeszłym tygodniu kupiłem u nich redmi note 3. W czwartek około 12 złożyłem zamówienie na allegro, popołudniu dostałem fakturę na maila a w piątek o 13 miałem już telefon u siebie. Po opiniach na forum trochę się bałem że zostanę bez kasy i telefonu albo będę na niego czekał dłużej niż zamawiając z Chin ale jakoś się udało bez najmniejszego problemu . Widać zależy jak się trafi.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano

Ja też jakieś 2 tyg temu zamawiałem Redmi 2 PRO i wszystko poszło bez problemu, więc tak jak kolega wyżej pisze, zależy jak się trafi.

Wysłane z mojego Redmi 2 2GB przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oni po prostu tam maja trochę Sajgon z paczkami :) zastrzegają sobie wysyłkę do 3 dni. Firmy kurierskie też mają teraz gorący okres więc trudno ocenić kogo wina.

Sent from my Redmi Note 3

Opublikowano

Możliwe też, że mają tam lekki burdel bo jak zamawiałem telefon to na aukcji był dostępny kolor grafitowy i srebrny a jak do nich zadzwoniłem żeby się upewnić że mają w ogóle ten model to się okazało że jest tylko grafitowy a srebrny dojdzie za tydzień. Także jak ktoś zamówił wtedy srebrny to sobie dalej na niego czeka :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano

Zamówiłem w sobotę Redmi Note 3. W poniedziałek jeszcze oddzielnie rano dosłałem prośbe o nieinstalowanie softu. Oczywiście odpisali że nie ma problemu.

Jest wtorek paczka jest u mnie. Telefon 100% oryginał. Soft oryginalny Miui 7.0.16 Stable. Pudełko było zafoliowane więc nikt nic nie grzebał. Także jak najbardziej polecam kontakt naprawdę dobry  i wysyłają szybciej niż te 3 dni co na aukcji są napisane. Jakby co uzywają kuriera Inpost :)

Opublikowano

Potwierdzam, kupiłem u nich Redmi Note 3, kupiłem w czwartek rano w piątek koło południa był telefon w domu  :-o , możliwe że przy dużym obrocie muszą mieć czas na "ogarnięcie" pakowania i wysyłki, a przed zakupem najlepiej zadzwonić i potwierdzić dostępność towaru, nie sprzedają tylko poprze allegro. 

Opublikowano

ja w sumie zapomniałem też dopisać. kupowałem w październiku rmn2. w 2 dni telefon u mnie (kupiony w śr, a w pt po południu u mnie), na maila fv. wszystko bez problemu. kontakt mailowy i telefoniczny również. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupiłem u nich Redmi Note 2. Co prawda w trakcie ich urlopu ale wysyłka nastąpiła pierwszego roboczego dnia po urlopie, tel i fakturę miałem następnego dnia u siebie. Na przebieg transakcji nie mogę narzekać :)

Opublikowano
3 minuty temu, Wojtkson napisał:

Dziś dostałem od nich Rn2 i R2p Ale chyba z nieoryginalna ładowarka.f7195c2351a682efc8891985667f493a.jpg

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

na 99% nieorginalna, bo Xiaomi nie daje ładowarek z wejście EU, tym bardziej z certyfikatami CE :D

Opublikowano

" Xiaomi nie daje ładowarek z wejście EU"

"Pewnie oryginalne sprzedaja osobno drozej"

???? Logika ? 

Wojtkson napisał => W sklepie go wyśmiali :grin:

Opublikowano
1 minutę temu, Eragon napisał:

" Xiaomi nie daje ładowarek z wejście EU"

"Pewnie oryginalne sprzedaja osobno drozej"

???? Logika ? 

Wojtkson napisał => W sklepie go wyśmiali :grin:

Niestety, polskie cwaniactwo, ludzie sobie często nie zdają sprawy z tego, że dostają lewe ładowarki, a sprzedawca daje ładowarkę za 5zł, a oryginalną wyjmuje i sprzedaje osobno za 50zł :) 10x zysk, a klient nawet o tym często nie wie :D. Później się tylko czyta o tym, że Xiaomi to taka fe fe firma i daje słabe ładowarki, bo się rozkraczają po miesiącu...

Opublikowano

Zdecydowanie nie polecam tego sprzedawcy. Telefon kupiłem 3 stycznia dotarł do mnie 11. Kiedy zobaczyłem jakim kurierem  to idzie - Tba i zobaczyłem te opinie byłem pełen obaw. 

11stycznia zostałem poinformowany że paczka zostanie doręczona dnia dzisiejszego. Dojechałem do domu przed godziną 11 i paczką leżała na schodach w deszczu. Żadnego potwierdzenia odbioru. Załączam zdjęcia jak paczka wyglądała.

Już byłem wkurzony, otwieram i widzę że pudełko z lekkim wgniotem przy narożniku. Otwieram i wszystko ok gdyby nie fakt że sprzedawca zamiast oryginalnej ładowarki XIAOMI 5V 2A daje jakiś NONAME 5V 1A. Brakuje karty gwarancyjnej potwierdzającej te jego 24msc. Telefon po uruchomieniu okazuje się że jest oryginalny ale menu w wiekszości nie spolszczone i powygrywane bardzo podejrzane aplikacje. Mam drugi taki od firmy TECHNOS i u nich takie rzeczy nie miały miejsca.

11 stycznia po kilkunastu minutach obcowania z tym telefonem postanowiłem go zwrócić. Sprzedawca nawet nie próbował przeprosić ani naprawić szkód, dosłać ładowarki itd. Napisałem wiec odstąpienie od umowy wydrukowałem, podpisałem, zeskanowałem i wysłałem mu na maila. Od tego momentu sprzedawca zaczął kombinować że przecież chciałem fakturę na firmę (to prawda ale mają taki burdel że wystawił chyba 6 stycznia na prywatne dane) chciał żebym ponownie wysłał mu dane firmy które już miał i że chce zrobić korektę. A dokładnie chodzi o to że wtedy mógłby nie uznać zwrotu na zasadach konsumenckich- 14 dni od kupna. Jako konsument bo taką miałem fakturę odstąpiłem od umowy tego samego dnia w którym otrzymałem telegon a dzien później - 12 stycznia- przysyła mi fakture korygującą z danymi firmy i mówi że muszę ją załączyć inaczej nie przyjmie zwrotu.

Strzaszny kombinator. 
Nie polecam tego sprzedawcy. W ogóle nie poczuwa się do winy.

Założyłem mu spór na allegro.
Szkoda że większość z nas trafia na ten wątek po kupnie tego telefonu:/

1.jpg

2.jpg

4.jpg

IMG_20160112_103321.jpg

IMG_20160112_105551_HHT.jpg

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

o qwa... rzeczywiście słabo to wygląda. jeżeli chodzi o soft to on kupuje to co mu chinol sprzeda, więc kombinowany soft jest jaki jest. zmienisz sobie to sam na deva i potem na miui polska,,,

a kurier chyba miał zły dzień, co nie zmienia faktu ze nawet poczta polską nigdy nie dostałem takiej paczki/listu :D z chin przychodzą w idealnym stanie :D

Edytowane przez hhunter22
Opublikowano

Rzucił paczkę pod drzwi, jakby to kur... kość dla psa była.

Ale na Twoim miejscu zrobiłbym szum u tego dostawcy. Niech kurier doręczający trochę głowę ogarnie!

TapTap Tapatalk+MI4W

Opublikowano

Znajomy miał taką sytuację, że kurier wrzucił paczkę do sąsiada, sam podpisał odbiór i odjechał. Gdyby sąsiad koledze nie dał no to niezły Meksyk by był, a wiadomo nie każdy sąsiad naszym przyjacielem.

Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE

Opublikowano

Troche beka z tą paczka :D Sam mialem podobne sytuacje ze np paczka zostala doreczona do sasiada... Ale hitem byl kurier ktory poszedl mi za dom i schowal paczke pod stolem, a w skrzynce napisal instrukcje gdzie dokladnie paczka sie znajduje xD. Troche beka.

W sumie to nie dziwie ci sie ze odeslales to w pizdu. Sama nieoryginalna ladowarka to strasznie dziwna sprawa. Co do softu to w sumie wiekszego znaczenia nie ma. I tak robisz pelny wipe + instalacja MIUI Polska/eu.

Ja i chyba wsyzscy ktorzy zamawiali u niego nie dostali zadnej karty gwarancyjnej. No ale przecierz zawsze mozna reklamowac dowodem zakupu. W tym wypadku jest to faktura.

@droite

Opublikowano

Typowy reseller, który zamawia więcej sztuk gdzieś na chińskim Allegro, od tego kto taniej - oryginał - sprzeda (piszę oryginał, bo chyba nikomu fake się nie trafił?).

TapTap Tapatalk+MI4W

Opublikowano

To jest typowy cwaniak :P, przecież to nie 1 jego sklep nabiera rozpędu, zbiera ile się da, potem zaczyna coraz bardziej "cwaniaczyć", aż w końcu znika i zakłada kolejny sklep :P.

Opublikowano
8 minut temu, Nezumi napisał:

To jest typowy cwaniak :P, przecież to nie 1 jego sklep nabiera rozpędu, zbiera ile się da, potem zaczyna coraz bardziej "cwaniaczyć", aż w końcu znika i zakłada kolejny sklep :P.

Ciekawi mnie tylko jak wyglada gwarancja ta 24msc u niego. Bo jeszcze nie spotkalem nikogo kto by wyslal do niego na gwarancje. Dziwne to ze nie ma np zadnego regulaminu tej gwarancji... Mam nadzieje ze nic mi sie z fonem nie stanie :D

Opublikowano
2 minuty temu, Pawliko napisał:

Ciekawi mnie tylko jak wyglada gwarancja ta 24msc u niego. Bo jeszcze nie spotkalem nikogo kto by wyslal do niego na gwarancje. Dziwne to ze nie ma np zadnego regulaminu tej gwarancji... Mam nadzieje ze nic mi sie z fonem nie stanie :D

Były już tutaj osoby, które chciały odesłać do nich telefon i... milczą, 0 kontaktu :P.

Opublikowano
2 minuty temu, Nezumi napisał:

Były już tutaj osoby, które chciały odesłać do nich telefon i... milczą, 0 kontaktu :P.

No wlasnie. Czyli zandego konkretnego info.

Opublikowano (edytowane)

kabarety mam nadal z tym sprzedawcą, chce odesłać towar ale on nagle fakturę korygującą wystawił, wcześniej na mnie osobę prywatną i na takie dane odstąpiłem od umowy wczoraj a dziś przysyła fakturę korygującą na takie dane jakie miały być i szantażuje że jak nie dołączę tej faktury to nie przyjmie zwrotu.

Co do tej paczki to jutro przyjedzie kurier żeby spisać protokół szkody.
Jedyny plus taki że telefon faktycznie oryginalny. Ale sprzedawcy na prawdę nie polecam,na allegro są lepsi :)

Problem jak wycenić szkodę? Lekko uszkodzony kartonik co może uniemożliwić zwrot towaru, a przecież kartonika nie da się kupić bo zawiera nalepki, zdrapkę, hologram numery seryjne. Także liczę na jakąś rekompensatę za takie potraktowanie mojej przesyłki 

Edytowane przez droite
literówki:)
Opublikowano
3 minuty temu, droite napisał:

kabarety mam nadal z tym sprzedawcą, chce odesłać towar ale on nagle fakturę korygującą wystawił, wcześniej na mnie osobę prywatną i na takie dane odstąpiłem od umowy wczoraj a dziś przysyła fakturę korygującą na takie dane jakie miały być i szantażuje że jak nie dołączę tej faktury to nie przyjmie zwrotu.

Co do tej paczki to jutro przyjedzie kurier żeby spisać protokół szkody.
Jedyny plus taki że telefon faktycznie oryginalny. Ale sprzedawcy na prawdę nie polecam,na allegro są lepsi :)

Problem jak wycenić szkodę? Lekko uszkodzony kartonik co może uniemożliwić zwrot towaru, a przecież kartonika nie da się kupić bo zawiera nalepki, zdrapkę, hologram numery seryjne. Także liczę na jakąś rekompensatę za takie potraktowanie mojej przesyłki 

Troche cie nie rozumiem, reklamujesz telefon bo opakowanie troche sie wgnietło ?

Daj mu 2 faktury i mniej wywalone.

• Dodaj nową pozycję...