Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Kacper Skrzypek zmienił(a) tytuł na POCO X7 Pro / REDMI Turbo 4 - dyskusja ogólna, wątek zbiorczy
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć, posiadam X7 PRO od premiery w Polsce ale muszę się poskarżyć bo nie dochodzą powiadomienia z FB i Gmaila (o dziwo jedno konto działa i dochodzą a drugie nie)
Na poprzednim urządzeniu czyli Redmi Note 10S wszystko śmigało perfekcyjnie. Czytałem już, że nie tylko ja mam taki problem ale posiadacze X6 Pro również.
Jest jakiś sposób na to? 

Dodam jeszcze, że czytnik linii też działa tak sobie ... Raz pięknie a po jakimś czasie muszę poprawiać. Nawet dodałem po dwa odciski do każdego palca (2 palce 4 odciski) i tak nic nie pomogło. Ogólnie telefon ok, wizualnie mi się podoba, dobre parametry, ładne zdjęcia ale ma błędy. Niektóre strefy na ekranie niestety trzeba klikać po dwa razy aby zatrybił ... Jestem rozczarowany ponieważ bateria też myślałem, że będzie trochę dłużej trzymać.

Edytowane przez Pablo86x
Opublikowano

Fon na tyle nowy, że ciężko wyczuć czy to problem sprzętowy czy błędy oprogramowania.
Są dwie opcje, albo serwis gwarancyjny, albo poczekać na aktualizację romu.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z Gmailem sobie poradziłem, wszedłem w ustawienia - bateria - gmail i włączyłem opcję "Bez ograniczeń" bo było ustawione Oszczędzanie baterii. Póki co teraz dochodzą powiadomienia z obu kont. Jednak z FB i Messengerem to nie przeszło ale widziałem na jednej stronie rozwiązanie w przypadku POCO x6 więc myślę, że to nie wina oprogramowania tylko sprzętu bo wątek był ze stycznia ale 2024 ..

Widzę, że niektóre aplikacje jakoś domyślnie są wyłączone i trzeba ręcznie wszystko ustawiać 

Nie piszemy jednego posta pod drugim w tak krótkim czasie, użyj funkcji Edytuj /Kacper Skrzypek

Opublikowano

Niektóre aplikacje mogą być wyłączone, kwestia czy to systemowe czy użytkownika, ale to i tak nie powinno wpływać na te problemy z wyświetlaczem.
Jak pisałem może to tylko soft niedopracowany i łapie przez to freezy.
Bo powiadomienia to nie tylko u Ciebie żyją swoim życiem :)

Opublikowano

Poradziłem sobie ale chyba połowicznie. Tzn nie jestem pewien, czy powiadomienia za każdym razem przychodzą w porę. Na gmailu z obu kont na 100% natomiast FB czy messenger to nie do końca jestem przekonany bo przez noc jakby były one wyłączone. Musze jeszcze kilka testów zrobić

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

@Pablo86x Napisz więcej na temat tego zachwalanego fona na każdym YT jako recenzja. Czy używasz HyperOS 2.0? Gdzie są słabe punkty  oprócz tego co wiemy z YT, przesiadając z się ze starego fona raczej powinien być zachwyt. Parametry ma wysokie.

Edytowane przez zagrobelny
Opublikowano
W dniu 26.02.2025 o 00:23, zagrobelny napisał(a):

@Pablo86x Napisz więcej na temat tego zachwalanego fona na każdym YT jako recenzja. Czy używasz HyperOS 2.0? Gdzie są słabe punkty  oprócz tego co wiemy z YT, przesiadając z się ze starego fona raczej powinien być zachwyt. Parametry ma wysokie.

Ogólnie telefon fajny, bateria trzyma dłużej niż mój poprzedni i się już jakoś "unormowała", jest szybki, zdjęcia robi bardzo ładne. Minusem są te powiadomienia ale zauważyłem, że tylko z messengerem ma problem jak jego poprzednicy. Z gmailem sobie poradziłem i przychodzą chyba o czasie z obu kont. HyperOS 2.0 działa dość dobrze ale ja w sumie nie jestem jakimś wymagającym użytkownikiem. A właśnie sobie sprawdziłem i jest kolejna aktualizacja

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej. Od wczoraj posiadam ten telefon. Jest to mój pierwszy AMOLED. Czy ktoś orientuje się jakiej firmy jest wyświetlacz? Chodzi mi o wypalanie amoleda, czy komuś się zdarzyło? Nie chodzi mi o ten model bo jest nowy ale o inne telefony z amoledami. Czy wytrzyma 4 lata? Tyle ile wynosi support.

Opublikowano

Parę ładnych lat temu były problemy z amoledami potrafiły powstawać duszki w pojedynczych partiach fonów.
Od kilku lat bez względu na model przynajmniej tu na forum nie było zastrzeżeń.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

To dobrze, że nie ma problemów. Kilka lat temu miałem testowo Realme GT2 Neo i ten Amoled nie podobał mi się. Biel była fioletowo-zółta. W Poco to już zupełnie inny wyświetlacz, odwzorowanie kolorów sporo lepsze. Szkoda, by było mieć wypalony ekran. Druga sprawa, obawiam się paska górnego z ikonami, on cały czas jest w jednej pozycji, nie zmienia się, tak samo dolny pasek nawigacji. Tego się najbardziej boje, bo to obrazy statyczne.

Nie używam telefonu intensywnie. Zawsze dużo klikam, zmieniam obraz. Telefon wymiata. W końcu działają usługi Orange, w tym Volte/VoWiFi/ViLTE/smsy po wifi, kody USDD po LTE/WiFi. Cały pakiet działa :D Nawet zasięg neta delikatnie lepszy i szybciej śmiga. Co do powiadomień, to owszem są opóżnienia, gdy ekran jest wygaszony, ale jak dotykam w AOD, to od razu przychodzi wszystko, jakby się wybudzał telefon. Chyba tak ma być, bo i tak musisz wybudzać telefon, jak chcesz coś zobaczyć, bo AOD ma tylko 10sekund. Szkoda, ze nie można na stałe. Wtedy powiadomienia przychodziłyby bez opóźnień.

Panowie i Panie, ktoś orientuje się czy X7 PRO obsługuje agregacje LTE 4 pasm? Czy standard 3 pasma, jak w X6 Pro?

Edytowane przez marcin_poco
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja od nowosci mam problemy z Poco X7 Pro . Najpierw był problem ze zwykłym budzikiem który zawsze dzwonił godzinę przed ustawionym czasem pomógł reset telefonu . W tym czasie też zmagałem się z problemem z połączeniami , niektórzy nie mogli sie do mnie dodzwonić mimo że miałem zawsze full zasięg nawet gdy żona stała obok , u niej był sygnał łaczenia a u mnie telefon nie dzwonił, zresetowałem telefon problem zniknoł dodam ze miałem sieć plus . Ale miałem inny problem , brak VoLTE i HD Voice mimo że wszysko było włączone . Myślalem ze to problem Sieci plus więc przeniosłem nr do orange , tam wszysko zaczeło działać ale do czasu ponieważ znowu zniknoł VoLTE i HD Voice i nawet niemam możliwosci sprawdzenia czy jest włączone bo nigdzie w ustawieniach niema nagle takiej opcji . Dodam ze po włożeniu karty do remi note 8 pro wszysko działa bez zarzutu wiec z Poco X7 jest jakiś problem i ma jakąś wade , na innych foram niektórzy zgłaszali podobne problemy

Opublikowano (edytowane)

@Sith025

Mam Orange na kartę. Ikonki Volte nie ma. Natomiast Wifi Calling, jest słuchawka. Wszystko działa idealnie. Od początku. A co do Plusa, to najgorsza sieć moim zdaniem. Tam są wieczne problemy. 

Opublikowano
W dniu 1.07.2025 o 08:08, Konrad tM napisał(a):

Po ustawieniu regionu na Wielka Brytania można zainstalować aktualizacje OS2.0.201.0.VOOEUXM. ROM na europę.

Z polską wersją językową? u mnie do dzisiaj nic. stoi na 2.0.101.0.vojeuxm. chyba że czekają na nowego andro 16...

Opublikowano
48 minut temu, Krzysztof Gicala napisał(a):

Z polską wersją językową? u mnie do dzisiaj nic. stoi na 2.0.101.0.vojeuxm. chyba że czekają na nowego andro 16...

z polską ... region nie ma znaczenia ... każdy system global ma wszystkie języki ... a że tak wypuszczają dziwnie tę aktualizacje to już tylko oni chyba wiedzą o co w tym chodzi 🙃

Opublikowano (edytowane)

Mnie ciekawi dlaczego wersje EEA mają problem z aktualizacjami? Nie ważne jaki region. A wersja Global brak problemów. Same mi aktualizacje wskakują.

Opublikowano
7 minut temu, marcin_poco napisał(a):

Mnie ciekawi dlaczego wersje EEA mają problem z aktualizacjami? Nie ważne jaki telegon. A wersja Global brak problemów. Same mi aktualizacje wskakują.

global czyli ta MI? narobili tych wersji 🙃 może ten ich cały system update już tego nie ogarnia 🙃 bo tu w sumie by wychodziło że tych globali to jest już całkiem sporo ... Indie mają swoje warianty ... są też słynne na Tajwan i Indonezję ... do tego global typu global 🙃 no i global na strefę europejska ... a są jeszcze wariacje o czym tu ostatni pisaliśmy jakaś wersja dla telefonów chyba sprzedawanych na raty przez Xiaomi ... 🙃 sam osobiście nigdy nie korzystałem z globali ale zawsze czytam z uwagą co się dzieje ... szczególnie to mieszanie z regionami żeby cudem coś wykryło ... z drugiej strona jaka radość i ulga jak znajdziemy u nas update z Niemiec Francji Szwajcarii czy Wielkiej Brytanii 🙃

Opublikowano
5 godzin temu, Master napisał(a):

z polską ... region nie ma znaczenia ... każdy system global ma wszystkie języki ... a że tak wypuszczają dziwnie tę aktualizacje to już tylko oni chyba wiedzą o co w tym chodzi 🙃

Dostosowują ROMy do lokalnych przepisów, dlatego jest tyle wersji, a Europę traktują jak jeden eurokołchoz.

Opublikowano

wskoczyła mi możliwość aktualizacji zarówno z Niemiec jak i Wielkiej Brytanii, natomiast zastanawiam się czy wersje ściągane w takiej postaci będą różniły się od tej, która potencjalnie pojawi się automatycznie w polskim regionie? czy jest jakiekolwiek ryzyko niekompatybilności lub innych problemów?

Opublikowano

Nie wiadomo dlaczego Xiaomi tak rozdziela dystrybucje aktualizacji tego samego oprogramowania/romu,
Podobnie jest np z google czy Microsoftem, jedni użytkownicy dostają aktualizacje wcześniej inni na końcu.

• Thanks 1
Opublikowano

Mam pytanko: czy warto dokupić oryginalną 90w ładowarkę do x7pro? czytałem że przebieg ładowania i jego długość pozostawia wiele do życzenia. rzeczywista moc ładowania praktycznie nie osiąga takiego poziomu i oscyluje w granicach 20-30w. obecnie mam ładowarkę 20w która oddaje realnie ok 15w. czas ładowania 20-100% ok 1,5h

Opublikowano (edytowane)

@edek_211

Nie da się wyłączyć kafelka "odtwarzacz audio". Jest to integralna część systemu. Masz tam skrót do ostatnio uruchomionej appki muzycznej i sterowanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam.
Dostajecie normalnie aktualizacje HyperOS? Bo najnowsza EU to 2.0.204.0, a u mnie wersja 2.0.101.0 i brak jakichkolwiek aktualizacji.

Edytowane przez lenowiec