Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Grudnia 2024 Opublikowano 25 Grudnia 2024 Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS2.0.3.0.VMNCNXM dla telefonu Redmi K60/POCO F5 Pro (nazwa kodowa mondrian). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS2.0/xiaomi.eu_MONDRIAN_OS2.0.3.0.VMNCNXM_15.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ 1
DukeN Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Przeszło bez problemów ale co jakiś czas pokazuje się powiadomienie że aplikacja Polaris przestała działać. W czym rzecz, nie mam aplikacji polaris.
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2024 Masz, tylko domyślnie jest ukryta na liście aplikacji. 3 kropki > Pokaż wszystkie aplikacje.
Święty Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Po instalacji zniknęło mi elementy menu wysuwanego od góry, np. podświetlenie ekranu, wifi, wyciszenie, hot spot - jak to przywrócić? Dobra, już wiem, że trzeba potem przesunąć w lewo. Ale czy da się powrócić do starego paska powiadomień? I ja również mam co chwile komunikaty o aplikacji polaris Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Święty
Bajanoski Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 U mnie zjada baterię system. Widać to wyraźnie. Jakieś rady? I coś ze sklepem play bo od kilku dni nie ma żadnej aktualizacji aplikacji
DukeN Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Jak w tej nowej wersji sprawdzić czy jest dostępna aktualizacja? Tąpnięcie jak w poprzednich na numer wersji u mnie nie działa.
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2024 Przez aplikację Aktualizacje. 1
Bajanoski Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 9 godzin temu, Bajanoski napisał(a): A co z drenowaniem baterii przez system????
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2024 Nie podałeś żadnych szczegółów, więc co mam zrobić? Wywróżyć z fusów? Zwyczajnie nie wiem.
Bajanoski Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 17 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie podałeś żadnych szczegółów, więc co mam zrobić? Wywróżyć z fusów? Zwyczajnie nie wiem. A jakie szczegóły mam ci podać??? Wrzuciłem screena i widzę że po aktualizacji bateria słabiej trzyma.
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2025 Ustawienia > Prywatność > Panel prywatności > SMS-y > 3 kropki > Pokaż systemowe > nadaj uprawnienia Usługom Google Play.
Bajanoski Opublikowano 1 Stycznia 2025 Opublikowano 1 Stycznia 2025 15 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Ustawienia > Prywatność > Panel prywatności > SMS-y > 3 kropki > Pokaż systemowe > nadaj uprawnienia Usługom Google Play. A już zatrybiłem. Dzięki
sebastian11259 Opublikowano 3 Stycznia 2025 Opublikowano 3 Stycznia 2025 W dniu 31.12.2024 o 07:51, Bajanoski napisał(a): Wrzuciłem screena i widzę że po aktualizacji bateria słabiej trzyma. A takie pytanie bo właśnie stoję przed decyzją czy aktualizować, czy nie. Robiłeś aktualizację czy instalowałeś system na czysto? Bo z tego co wyczytałem to przy dużych aktualizacjach (zwłaszcza przy zmianie wersji Androida) warto wykonać instalacje na czysto i nie przywracać aplikacji z kopi zapasowej, tylko je ręcznie zainstalować na nowo. Ponoć stare pliki aplikacji z poprzedniej wersji Androida mogą powodować problemy i wpływać właśnie na drenowanie baterii.
Bajanoski Opublikowano 4 Stycznia 2025 Opublikowano 4 Stycznia 2025 9 godzin temu, sebastian11259 napisał(a): A takie pytanie bo właśnie stoję przed decyzją czy aktualizować, czy nie. Robiłeś aktualizację czy instalowałeś system na czysto? Bo z tego co wyczytałem to przy dużych aktualizacjach (zwłaszcza przy zmianie wersji Androida) warto wykonać instalacje na czysto i nie przywracać aplikacji z kopi zapasowej, tylko je ręcznie zainstalować na nowo. Ponoć stare pliki aplikacji z poprzedniej wersji Androida mogą powodować problemy i wpływać właśnie na drenowanie baterii. Aktualizowałem. Z aplikacjami nie ma problemu tylko ten z drenowaniem baterii przez system
sebastian11259 Opublikowano 4 Stycznia 2025 Opublikowano 4 Stycznia 2025 3 godziny temu, Bajanoski napisał(a): Aktualizowałem. Z aplikacjami nie ma problemu tylko ten z drenowaniem baterii przez system Dziś będę aktualizował instalując wszystko na czysto to dam znać jak sytuacja za parę dni.
sebastian11259 Opublikowano 7 Stycznia 2025 Opublikowano 7 Stycznia 2025 @Bajanoski Pierwsze spostrzeżenie w związku z baterią po 2 dobach użytkowania. Wykonałem czystą instalacje z czyszczeniem danych, a wszystkie aplikacje zainstalowałem ręcznie z sklepu Play. O ile w podglądzie zużycia baterii rzeczywiście widnieje System Android z 20-30% zużycia (nie do końca jestem pewny na jakim poziomie było to wcześniej ale chyba nie aż tak dużym) o tyle odnoszę wrażenie że całościowo czas pracy na baterii znacząco się poprawił. Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić ile wyniesie SoT. Zobaczymy jak będzie po dłuższym czasie używania. Z ustawień jakie zmieniałem to oszczędzanie 5G i wyłączone skanowanie Wifi i Bluetooth. Jedynie co mnie martwi to problemy z powiadomieniami, nie zawsze powiadomienia się pojawiają od razu, czasem z opóźnieniem, czasem dopiero po wejściu w aplikację. W ustawieniach oczywiście pozmieniane co się da (blokowanie przy czyszczeniu RAM, optymalizacja baterii wyłączona czy auto start).
sebastian11259 Opublikowano 8 Stycznia 2025 Opublikowano 8 Stycznia 2025 W dniu 7.01.2025 o 11:47, sebastian11259 napisał(a): @Bajanoski Pierwsze spostrzeżenie w związku z baterią po 2 dobach użytkowania. Wykonałem czystą instalacje z czyszczeniem danych, a wszystkie aplikacje zainstalowałem ręcznie z sklepu Play. O ile w podglądzie zużycia baterii rzeczywiście widnieje System Android z 20-30% zużycia (nie do końca jestem pewny na jakim poziomie było to wcześniej ale chyba nie aż tak dużym) o tyle odnoszę wrażenie że całościowo czas pracy na baterii znacząco się poprawił. Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić ile wyniesie SoT. Zobaczymy jak będzie po dłuższym czasie używania. Z ustawień jakie zmieniałem to oszczędzanie 5G i wyłączone skanowanie Wifi i Bluetooth. Jedynie co mnie martwi to problemy z powiadomieniami, nie zawsze powiadomienia się pojawiają od razu, czasem z opóźnieniem, czasem dopiero po wejściu w aplikację. W ustawieniach oczywiście pozmieniane co się da (blokowanie przy czyszczeniu RAM, optymalizacja baterii wyłączona czy auto start). Tak to wygląda u mnie. Wydaje mi się że 5,5h SoT w 70% baterii to dość dobry wynik, ogólnie mam wrażenie że jest lepiej po aktualizacji.
Grumens Opublikowano 27 Stycznia 2025 Opublikowano 27 Stycznia 2025 (edytowane) W dniu 28.12.2024 o 12:38, DukeN napisał(a): Przeszło bez problemów ale co jakiś czas pokazuje się powiadomienie że aplikacja Polaris przestała działać. W czym rzecz, nie mam aplikacji polaris. Poradziłeś sobie z tym? Po tej aktualizacji mam tak po każdym restarcie. Nie wiem czy ta aplikacja jest potrzebna i może powinna działać, a nie działa. Edytowane 27 Stycznia 2025 przez Grumens
DukeN Opublikowano 27 Stycznia 2025 Opublikowano 27 Stycznia 2025 Nie poradziłem sobie, niestety. Czasem jest taki komunikat kilka razy dziennie a czasem kilka dni ani razu. Myślę że dopiero następny ROM coś zmieni.
Grumens Opublikowano 27 Stycznia 2025 Opublikowano 27 Stycznia 2025 22 minuty temu, DukeN napisał(a): Nie poradziłem sobie, niestety. Czasem jest taki komunikat kilka razy dziennie a czasem kilka dni ani razu. Myślę że dopiero następny ROM coś zmieni. Ja mam tylko po restarcie. Potem chyba ta aplikacja działa, bo jak wejdę w aplikacje to mogę ją zatrzymać.
DukeN Opublikowano 30 Stycznia 2025 Opublikowano 30 Stycznia 2025 W dniu 27.01.2025 o 18:56, Grumens napisał(a): Ja mam tylko po restarcie. Potem chyba ta aplikacja działa, bo jak wejdę w aplikacje to mogę ją zatrzymać. Zauważyłem że u mnie pojawia się gdy czyszczę ram lub używam apki przyspieszanie systemu.
Grumens Opublikowano 24 Lutego 2025 Opublikowano 24 Lutego 2025 Mam tak, że jak podłączę słuchawki przez bluetooth i włączam jakąś aplikację z dźwiękiem, to początkowo nie słychać nic, dopiero jak zgłośnię, bądź przyciszę dźwięk. Czekałem na aktualizację romu ale jest tak samo.
Rekomendowane odpowiedzi