Dw aid Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 (edited) Witam Po wymianie wyświetlacza nie działa czytnik linii papilarnych w Poco X6 pro 5g. Nie da się go w żadny sposób skalibrować. Nie działa kalibracja z menu serwisowego *#*#6484#*#* Może ktoś pomóc ? Edited November 26, 2024 by Dw aid
Dw aid Posted November 26, 2024 Author Posted November 26, 2024 5 minut temu, SzczufFun napisał(a): Po wymianie czego.. Poprawiłem
Master Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 uderz do @Acid to spec od spraw serwisowych ... może co doradzi ...
barbo Posted November 27, 2024 Posted November 27, 2024 (edited) Mam to samo, przejdzie bez wizyty w serwisie? Szukam po necie i odpowiedzi brak. Przede mną stolarka okienno-drzwiowa w Krakowie i Nowym Sączu w https://kniz.pl/ Chcę żeby została mi kasa. Edited December 10, 2024 by barbo
Dw aid Posted November 27, 2024 Author Posted November 27, 2024 Robiłem przywracanie ustawień fabrycznych, zmianę na tryb jasny przy kalibracji, wyłączenie innych blokad ekranu - nie pomogło.
Acid Posted November 27, 2024 Posted November 27, 2024 Podstawowe pytania skoro sami zabieracie się za wymiany ekranów: czy ekran jest oryginalny czy zamiennik? jeśli wymiana z ramką to czy aby faktycznie czytnik jest podłączony bo na zrzucie widać jakby brak komunikacji czy jeśli ekran do wklejenia to czy była usunięta folia na oczku czytnika od spodu wyświetlacza? czym kalibrujecie? Dedykowanym toolem czy chałupniczo przez szmatkę? 1 1
Dw aid Posted November 27, 2024 Author Posted November 27, 2024 Jeszcze raz rozłożyłem telefon . Zapomniałem przedłożyć ze starego wyświetlacza małego styku który znajduje się koło przedniej kamerki . Złożyłem i czytnik działa . Ekran to zamiennik z ramkami z Aliexpress.
Recommended Posts