Skocz do zawartości

Xiaomi 14 Ultra - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.24.0.UNACNXM - Android 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.24.0.UNACNXM dla telefonu Xiaomi 14 Ultra (nazwa kodowa aurora).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_AURORA_OS1.0.24.0.UNACNXM_14.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Opublikowano

dużo tych zmian ostatnio, ale co one zawierają oprócz nowych zabezpieczeń ? Bo mam wrażenie że to tylko łatki bezp. I czemu tak ciężko dotrzeć do changelogów konkretnych ?

Opublikowano
9 minut temu, Rotor FPV napisał(a):

dużo tych zmian ostatnio, ale co one zawierają oprócz nowych zabezpieczeń ? Bo mam wrażenie że to tylko łatki bezp. I czemu tak ciężko dotrzeć do changelogów konkretnych ?

w necie changeloga bez problemu szarpniesz ...

Changelog:

(System)

Merge the October 2024 security patch to enhance system security

te ostatnie updaty to właśnie tylko latanie zabezpieczeń ... oni już mentalnie i softwarowo siedzą na hyperos 2 ... niedługo wszystkie 14tki go dostaną więc nie ma co płakać nad brakiem dużych zmian w 1 ... ta wersja co jest działa bardzo dobrze - ja osobiście nie mogę się doczekać 2ki i mam nadzieję że będziemy z nią mieć biedy co nie miara - ot żeby było na co ponarzekać na forum 🙃

Opublikowano

Ok dzięki za info. A ten ChyperOS2 to sam mi się uaktualni bieżąca wersja jak siedzę na xiaomi.eu ? czy będzie taka aktualizacja jak obecnie robimy poprzez plik .bat ?

Opublikowano

Jak już zaczną je kiedyś wydawać, będzie tak samo jak teraz - pojawią się paczki z wyższymi numerami i wgrywanie przez TWRP lub skryptem .bat z paczki czyli przez fastboot.

Jak to ostatnio z Xiaomi, fajerwerków raczej nie ma co się spodziewać, numer w górę i tyle zmian...

Opublikowano
6 godzin temu, abc00 napisał(a):

Jak już zaczną je kiedyś wydawać, będzie tak samo jak teraz - pojawią się paczki z wyższymi numerami i wgrywanie przez TWRP lub skryptem .bat z paczki czyli przez fastboot.

Jak to ostatnio z Xiaomi, fajerwerków raczej nie ma co się spodziewać, numer w górę i tyle zmian...

w aktualnościach jest news odnośnie tych zmian - będzie tego trochę ... ale oczywiście wszystko pokaże praktyka ... czekamy sobie spokojnie na pierwsze romy - możliwe że już w tym miesiącu będziemy testowali 🙃