ZduneX25 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Xiaomi odchodzi od znanych wyświetlaczyCzytaj dalej >
Master Opublikowano 28 Czerwca 2024 Opublikowano 28 Czerwca 2024 8 minut temu, kardo napisał(a): Zmiana jak zmiana. Człowiek się przyzwyczai - jak zawsze. było kwestia czasu tylko ... oledow się robi coraz więcej i w różnych rozmiarach ... sprzedaż wzrosła to i koszty są niższe ... już od jakiegoś czasu nawet w budżetowych modelach zaczęli dawać oledy ... tak więc czas postawić krzyżyk na LCD 🙃
kris68 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Master drogi kolego, idziemy z postępem i musimy się przyzwyczaić do zmian. Ja tylko żałuję że nie miałem kasy na 14. Ale 13 też daje rade widziałeś moje macro. Wiadomo , że nie można sie z telefonu za 1,5k spodziewać się efektu jak z cyfrowego Nixona za 7k. Ale jak Ci pisałem, mnie mimo wszystko jako emerytowanemu fotografowi zawodowemu naprawdę wystarczy. Kupuje na Allegro papier fotograficzny, wcale drogi nie jest i jak drukuje na mojej drukarce Canon Pixima 640 efekty są lepiej niż dobre. Po prostu laik nie zauważy żadnej różnicy czy to dobra drukarka, czy cyfrowy fotolab. Zresztą mój były szef wyłączył cyfrowego minilaba AGFY, bo stwierdził ,że tylko prąd bierze, a nie ma co robić. To już nie te czasy jak siedziałem na labie od 5 rano do 1 w nocy tylko z przerwą na obiad. I teraz w sumie złośliwie śmieje się z niego, bo kupił 3 drukarki po 40k do różnych formatów, i pozwalniał wszystkich facetów a pozostała tylko koleżanka, która sprzątała i sprzedawała. Dziewczyna nie ma żadnego pojęcia o ustawieniu poprawnej korekcji, bo komputer czasem nie wszystko sam zrobi. I efekty wychodzą ch****e, wiem od znajomych klientów. I ja mam drukarkę za 1000 zł a on wydał 120k i przy odrobinie mojej pracy po prostu efekty są lepsze nawet na formacie A4, a 13x18 i 10x15 to juz bajka. @Master czekam jak będziesz miał chwilę czasu , żebyś pochwalił się zdjęciami z Twojej 14. No myślę , ze efekty powinny być lepsze. Pozdrawiam.
Marrik Opublikowano 28 Czerwca 2024 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Ja tu czegoś nie rozumiem."Producent rezygnację z ekranów LCD w swoich flagowych urządzeniach."Które to flagowce od Xiaomi miały jeszcze ekrany LCD?
Master Opublikowano 28 Czerwca 2024 Opublikowano 28 Czerwca 2024 Teraz, kris68 napisał(a): Chyba już długo żadne. no ... ale widywalo się całkiem sensowne modele z LCD ... choć też jeśli chodzi o Xiaomi to nie kojarzę takowych ... ale oni mają tyle modeli że ciężko to ogarnąć ... poza tym mają przecież swoje podmarki typu redmi czy poco ... w poco M3 matula ma LCDka ... jest z niego zadowolona choć ostatnio coś z miejscem zaczął świrować ... trochę to samo co ja miałem w swojej apce galerii - wskazanie zajętego miejsca jest w ogóle oderwane od rzeczywistości ... to jakiś problem w globalnej wersji galerii - w naszych dev betach też jest ta wersja 🙃 ps. Krzychu - tak na szybkiego dwie fotki poszły na priv - byle jak zrobiłem z ręki i trochę niestabilnym zielsku (wiatr+oświetlenie) tryb zwykły - nie pro - czyli automatem ustawienia ... 1
Marrik Opublikowano 28 Czerwca 2024 Opublikowano 28 Czerwca 2024 No właśnie. Raczej chyba chodziło o to, że Xiaomi w ogóle odpuszcza LCD, nawet w najtańszych modelach. Wtedy taki info miałoby sens, skoro flagowce dawno nie mają takich wyświetlaczy. no ... ale widywalo się całkiem sensowne modele z LCD ... choć też jeśli chodzi o Xiaomi to nie kojarzę takowych ... ale oni mają tyle modeli że ciężko to ogarnąć ... poza tym mają przecież swoje podmarki typu redmi czy poco ...Ale w tekście mowa o flagowcach
Master Opublikowano 28 Czerwca 2024 Opublikowano 28 Czerwca 2024 4 minuty temu, Marrik napisał(a): No właśnie. Raczej chyba chodziło o to, że Xiaomi w ogóle odpuszcza LCD, nawet w najtańszych modelach. Wtedy taki info miałoby sens, skoro flagowce dawno nie mają takich wyświetlaczy. Ale w tekście mowa o flagowcach możliwe że było źle coś przetłumaczone ... to info jest często z chińskich portali ... już tak bywało 🙃 czasami nawet pisałem pod artykułami żeby korektę zrobić ... nic tam poważnego - ostatnio np jak był art o 15tkach to było info że będą wszystkie aparaty peryskopowe a faktycznie ma być tylko jeden peryskop (dla 15 pro) - dość duża zmiana na plus bo do tej pory peryskopy miały tylko ultry ... w sumie taki detal ... no ale można poprawić zawsze 🙃 1
Rekomendowane odpowiedzi