Skocz do zawartości

Redmi Note 13 Pro 5G/POCO X6 5G - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.7.0.UNRCNXM - Android 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS1.0.7.0.UNRCNXM dla telefonów Redmi Note 13 Pro 5G i POCO X6 5G (nazwa kodowa garnet).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_GARNET_OS1.0.7.0.UNRCNXM_14.zip/download

ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Ważna informacja dla posiadaczy globalnych wersji telefonów!

Na globalnych wersjach telefonów występuje problem z działaniem sieci komórkowej (karta SIM jest wykrywana, ale nie ma zasięgu). Rozwiązaniem tego problemu jest wgranie modemu z wersji Global.

Aby to zrobić, należy ściągnąć i rozpakować plik z tego linku, uruchomić telefon w trybie Fastboot (vol- i power), a następnie uruchomić odpowiedni skrypt zgodny z wersją systemu operacyjnego naszego komputera. Telefon uruchomi się ponownie sam.

Jeśli instalacja się nie uruchamia, należy się upewnić, że posiadamy sterowniki Fastboota na naszym komputerze (FAQ > Instalacje MIUIPolska > Jak zainstalować fastboot/ADB? > instrukcja na dole).

Instalację modemu trzeba powtórzyć po każdej aktualizacji ROM-u.

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

Taka mała informacja na temat tego softu, przy instalacji padł oczywiście Zygisk i TWRP siadło, ale o dziwo mimo odblokowanego bootloadera wszystkie  czule na bootloader otwarty aplikacje działają, wiec nic nie robię. Działa mObywatel, aplikacje bankowe, portfel Google bez zająknięcia. A na poprzednim sofcie chyba 0.4. mimo Zygiska i wszystkich modułów ciągle się wywalało. To tak napisałem gwoli informacji.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problemy z przeglądarką Chrome

Zawiesza się czasem lub wyłącza sama przy otwieraniu jej lub otwieraniu nowej karty, pomysły?

Opublikowano
4 minuty temu, sonek napisał(a):

Mam problemy z przeglądarką Chrome

Zawiesza się czasem lub wyłącza sama przy otwieraniu jej lub otwieraniu nowej karty, pomysły?

ja cały czas jadę na chromie ... specjalnie nie ma problemów ... choć czasami bywa że nie chcą otwierać się strony - jest czarny ekran i nic nie wchodzi - wystarczy zatrzymać apke i uruchomić od nowa i jest ok ... to chyba częściej występuje po czyszczeniu śmieci tym systemowym sprzataczem więc może wywalenie cache ma tu coś do rzeczy ... ale to sporadyczny problem i ogólnie nie przeszkadza specjalnie ... możesz spróbować zainstalować też wersję beta chroma - może będzie lepiej ... a tak trudno coś doradzić ...

Opublikowano

No właśnie czarny ekran i trzeba ubić apke

Czyszczenia sam z siebie praktycznie nie robię 

Na starym mix 2s z pixelos problemów nie było więc zgłaszam 

Opublikowano
5 minut temu, sonek napisał(a):

No właśnie czarny ekran i trzeba ubić apke

Czyszczenia sam z siebie praktycznie nie robię 

Na starym mix 2s z pixelos problemów nie było więc zgłaszam 

jest też możliwość że to wskoczyło w jakimś updacie i za jakiś czas będzie nowy który to poprawi ... 🙃 ja co kilka dni wywalam śmieci bo potrafi się tego nazbierać i z 5-6 giga ... Chrome ogólnie bardzo dużo wrzuca do cache ... no ale się przyzwyczaiłem do tego chroma i jakos tak się  korzysta ... 🙃