Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Czy ma ktoś problemy z android auto w modelu redmi note 13 ?

Mam wersję na kabelku w moim aucie i redmi note 10 od razu uruchamia się android auto, po podłączeniu kablem do samochodu a w redmi note 13, w ogóle go nie wykrywa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wszystkim działa android auto bez problemu?

Dodam, że posiadam jeszcze redmi note 10 pro i tam było wszystko git, do bodajże ostatniej aktualizacji, teraz na tamtym też nie działa.

Opublikowano

jak łączysz się przez bluetootha to często na różne problemy - też właśnie związane z aktualizacją systemu pomaga wyczyszczenie danych i cache ... trzeba będzie tam od nowa wszystko połączyć i ustawić no ale to moment ... warto spróbować ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak masz dostęp przez aplikacje do tej usługi android auto to można zrobić analogicznie jak przy problemach z bluetooth ... ja ją wywalam zawsze u siebie po instalacji systemu to nie sprawdzę czy jest w apkach (trzeba też pewnie kliknąć pokazywanie systemowe żeby ją w ogóle zobaczyć ...)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Od czasu aktualizacji (w czerwcu) do HyperOS i aktualizacji Android Auto, Redmi Note 13 Pro przestał łączyć się z samochodem ("urządzenie nieobsługiwane"). Po bluetooth łączy się  i z telefonu mogę korzystać ale z Android Auto nie. Kabel ten sam co przed aktualizacjami (w tym samochodzie Android Auto działa tylko po kablu). Odinstalowanie Android auto, zapominanie połączenia w samochodzie i w telefonie nie pomaga. System mulimedialny auta na 100% sprawny bo stary MI A2Lite łączy się nadal po kablu i działa. Muszę robić taką upierdliwą sztuczkę: W Redmi Note odpalam hotspota a do samochodu podłączam kablem stary telefon MI A2Lite bez karty SIM i podłączam go po WIFI do hotspota w celu np. ściągania komunikatów Yanosika. Wtedy jednak nie mogę skorzystać z telefonu.
Po kolejnej aktualizacji AndroidAuto w sierpniu - to samo.

Edytowane przez Mateusz Piąty
Opublikowano

No, czyli nie tylko ja mam ten problem. Ja używam redmi 10 pro w podobny sposób, nie aktualizuję go, bo miałem drugi taki żony, zrobiłem aktualizacje, na próbę i też przestał działać a mój, bez aktualizacji, działa (redmi 10 pro)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No, powiem ci że sam nie jestem pewien, co zadziałało. Czy kolejne updaty, czy moje niedopatrzenie było powodem problemu. Gdyż zauważyłem, że w takim krótkim podmenu w samochodzie jest zakładka android auto i Apple air play I dopiero jak w nią wszedłem, to musiałem zatwierdzić parowanie telefonu przez USB z samochodem na potrzeby android auto. Wcześniej nie widziałem tej zakładki i Android auto w ogóle się nie uruchamiał na 13 pro.
Czy robiłem taką procedurę na poprzednim telefonie 10 pro, to tego nie pamiętam ale mogłem zapomnieć, bo to robi się tylko raz, potem już włącza się automatycznie.

• 4 miesiące temu...