Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnego HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili).

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_VILI_OS1.0.2.0.UKDMIXM_14.zip/download

Aktualizację trzeba wykonać ręcznie - OTA jej nie znajdzie!

ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• Like 1
Posted
21 minut temu, Pawel87 napisał(a):

Mam 1.0.2.0 UKDEUXM. Mogę zrobić dirty flash?

Elegancko nadpisało ROM. Wszystko działa jak należy.

Posted

U mnie też aktualizacja udana.

Wystąpił jednak problem, podczas aktualizacji fastboot się na:

Finished. Total time: 2.815s
Sending 'cust' (84 KB)                             OKAY [  0.000s]
Writing 'cust'                                     OKAY [  0.016s]
Finished. Total time: 0.031s
Sending 'super' (459812 KB)                        OKAY [ 10.705s]
Writing 'super'                                    OKAY [  0.000s]
Finished. Total time: 10.957s
Sending 'super' (458752 KB)

Zabicie procesu, restart windowsa i zmiana portu USB (poprzednio też był 2.0  z tył obudowy - kabel fabryczny) pomogły i nadpisało ROM. 

• Like 1
Posted
W dniu 6.05.2024 o 21:28, Kacper Skrzypek napisał(a):

Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnego HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili).

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_VILI_OS1.0.2.0.UKDMIXM_14.zip/download

Aktualizację trzeba wykonać ręcznie - OTA jej nie znajdzie!

ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Czyli jeżeli mam teraz miui 14.0.14 nie wykrył nawet 14.0.18 ani hyperos to znaczy że Xiaomi już tego nie uwzględnij że nie mogę pobrać normalnie aktualizacji i jedynie pozostaje zabawa w odblokowanie bootloadera czy jednak kiedyś zrobią tak że w końcu mój telefon zalapie z nowego ota aktualizacje? z góry dziękuję za odpowiedź 

Posted
2 minuty temu, wiktor838484 napisał(a):

Czyli jeżeli mam teraz miui 14.0.14 nie wykrył nawet 14.0.18 ani hyperos to znaczy że Xiaomi już tego nie uwzględnij że nie mogę pobrać normalnie aktualizacji i jedynie pozostaje zabawa w odblokowanie bootloadera czy jednak kiedyś zrobią tak że w końcu mój telefon zalapie z nowego ota aktualizacje? z góry dziękuję za odpowiedź 

pobaw się w zmiany regionów ... na którymś powinno coś wskoczyć ... Xiaomi eu możesz wgrać tylko po unlocku ... a tak zostaje zabawa regionami 🙃

Posted
5 minut temu, wiktor838484 napisał(a):

Miałem podobny problem z tym, że stanąłem na 14.0.5.0 - OTA nie wyszukiwało aktualizacji mimo zmiany regionu/

Aktualizowałem z 14.0.4.0 do 14.0.5.0 ręcznie wg instukcji (pobierasz plik do pamięci telefonu).

Stuknij w przycisk menu (trzy kropki) w prawym górnym rogu. Wybierz "Wybierz paczkę aktualizacji". Wybierz plik oprogramowania pobranego z aplikacji MIUI Downloader. Stuknij w przycisk "Zainstaluj".

Później update do nowszych wersji nie był możliwy - komunikat o niekompatybilnej wersji ROMU (mimo pobrania z oficjalnej strony), nie dało się obejść.

Odblokowałem bootloader, wgrałem miuipolska i śmiga ok ;)

Posted
26 minut temu, king89yaku napisał(a):

i to właściwe podejście ... proszę brać przykład z załoganta king89yaku 👍

Posted

Wczoraj wieczorem znów zabrałem się za to wszystko https://miuirom.org/phones/xiaomi-11t-pro z tej strony pobrałem zipa z najnowszym systemem po czym wszedłem do ustawień do aktualizacji i kliknąłem wybierz paczkę wybrałem to co pobrałem i bez problemu pobrał i zaktualizował telefon bez żadnego problem, przypominam nadal telefon zablokowany Screenshot_2024-05-09-06-33-57-525_com.android.settings.thumb.jpg.f3dc11c896d3568dede022aabb252ae1.jpg

Posted
10 godzin temu, wiktor838484 napisał(a):

Wczoraj wieczorem znów zabrałem się za to wszystko https://miuirom.org/phones/xiaomi-11t-pro z tej strony pobrałem zipa z najnowszym systemem po czym wszedłem do ustawień do aktualizacji i kliknąłem wybierz paczkę wybrałem to co pobrałem i bez problemu pobrał i zaktualizował telefon bez żadnego problem, przypominam nadal telefon zablokowany Screenshot_2024-05-09-06-33-57-525_com.android.settings.thumb.jpg.f3dc11c896d3568dede022aabb252ae1.jpg

Zrobiłeś normalny update oficjalnej wersji wydanej przez Xiaomi.

Nie rozumiem tylko dlaczego piszesz go w temacie z z modyfikacją systemową jaką jest miuipolska?

Posted

Cześć
Mam obecnie zainstalowany ROM xiaomi.eu 14.0.5.0 TKDMIXM.
Chcę zaktualizować do HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.2.0 UKDMIXM.
Czy da się to zrobić bez utraty danych?
Dodam, że mam wgrane TWRP.

Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka

Posted

Albo przez TWRP (które być może potem będzie trzeba zaktualizować, bo nie będzie w stanie odczytać danych na Androidzie 14), albo z fastboota - obie opcje przejdą.

Posted

Czyli normalnie przez TWRP wgrywam i po instalacji po prostu nie trzeba robic wipe data?

Posted
3 minuty temu, deejwoo napisał(a):

Czyli normalnie przez TWRP wgrywam i po instalacji po prostu nie trzeba robic wipe data?

normalnie wrzucasz - wipe nie trzeba robić ... czy wrzucisz przez twrp czy fastboot to nie na znaczenia - pójdzie i tak i tak ... no i jak pisał pan Kacper - jak wrzucisz już rom na nowym andku a będziesz chciał aktualizować czy korzystać z twrp to trzeba będzie w trybie fastboot wrzucić jego nowa wersję - zgodna z wersja andka który masz w romie

Posted
8 minut temu, deejwoo napisał(a):

Ok, dzięki za pomoc emoji6.png

wiesz tym twrp to nie specjalnie trzeba się przejmować - instalkę czy na czysto czy jako update możesz spokojnie przez kompa zrobić - warunkiem jest odblokowany telefon - uruchomienie go w trybie fastboot i podłączenie do kompa (w menadżerze urządzeń musi być widoczny jako android bootloader interface - jak nie będzie trzeba poszukać i dodać właściwy sterownik) no i potem jak ściągniesz i rozpakujesz plik ZIP z systemem wybierasz tylko właściwy skrypt instalacyjny - jeden czyści pamięć na zero i stawia czysty system a drugi jest do aktualizacji bez utraty danych ...

Posted (edited)

Zainstalowałem tą wersje i pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to mam dodatkową ramke czarną ..zmniejszyło mi wizualnie ekran poprzez czarną ramkę wokół całego obrazu... wie ktoś jak to usunać ?

Edited by aromat
  • 4 weeks later...
Posted
W dniu 8.05.2024 o 20:15, king89yaku napisał(a):

Miałem podobny problem z tym, że stanąłem na 14.0.5.0 - OTA nie wyszukiwało aktualizacji mimo zmiany regionu/

Aktualizowałem z 14.0.4.0 do 14.0.5.0 ręcznie wg instukcji (pobierasz plik do pamięci telefonu).

Stuknij w przycisk menu (trzy kropki) w prawym górnym rogu. Wybierz "Wybierz paczkę aktualizacji". Wybierz plik oprogramowania pobranego z aplikacji MIUI Downloader. Stuknij w przycisk "Zainstaluj".

Później update do nowszych wersji nie był możliwy - komunikat o niekompatybilnej wersji ROMU (mimo pobrania z oficjalnej strony), nie dało się obejść.

Czy w wersji MIUI global 14.0.14 po kliknięciu w te 3 kropki pojawia się opcja "wybierz paczkę do aktualizacji" ? Bo u mnie niestety jej nie ma , choć pamietam jak przez mgłę, że we wcześniejszej wersji MIUI chyba była

Posted
2 godziny temu, marek_b napisał(a):

Czy w wersji MIUI global 14.0.14 po kliknięciu w te 3 kropki pojawia się opcja "wybierz paczkę do aktualizacji" ? Bo u mnie niestety jej nie ma , choć pamietam jak przez mgłę, że we wcześniejszej wersji MIUI chyba była

no prawdopodobnie trzeba to najpierw uwidocznić ...

Screenshot_2024-06-08-12-56-40-876_com.android.chrome-edit.jpg