Kacper Skrzypek Posted May 6, 2024 Posted May 6, 2024 Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnego HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_VILI_OS1.0.2.0.UKDMIXM_14.zip/download Aktualizację trzeba wykonać ręcznie - OTA jej nie znajdzie! ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. 1
dar00 Posted May 6, 2024 Posted May 6, 2024 Już myślałem że się nie doczekam.Można wgrać root'a oraz LSPosed?
Kacper Skrzypek Posted May 7, 2024 Author Posted May 7, 2024 Roota raczej na pewno, LSPosed to moduł pod Magiska, więc raczej też pójdzie (nie sprawdzałem, ale ROM nie powinien się różnić od innych...). 1
Pawel87 Posted May 7, 2024 Posted May 7, 2024 21 minut temu, Pawel87 napisał(a): Mam 1.0.2.0 UKDEUXM. Mogę zrobić dirty flash? Elegancko nadpisało ROM. Wszystko działa jak należy.
king89yaku Posted May 7, 2024 Posted May 7, 2024 U mnie też aktualizacja udana. Wystąpił jednak problem, podczas aktualizacji fastboot się na: Finished. Total time: 2.815s Sending 'cust' (84 KB) OKAY [ 0.000s] Writing 'cust' OKAY [ 0.016s] Finished. Total time: 0.031s Sending 'super' (459812 KB) OKAY [ 10.705s] Writing 'super' OKAY [ 0.000s] Finished. Total time: 10.957s Sending 'super' (458752 KB) Zabicie procesu, restart windowsa i zmiana portu USB (poprzednio też był 2.0 z tył obudowy - kabel fabryczny) pomogły i nadpisało ROM. 1
wiktor838484 Posted May 8, 2024 Posted May 8, 2024 W dniu 6.05.2024 o 21:28, Kacper Skrzypek napisał(a): Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnego HyperOS od Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_VILI_OS1.0.2.0.UKDMIXM_14.zip/download Aktualizację trzeba wykonać ręcznie - OTA jej nie znajdzie! ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Czyli jeżeli mam teraz miui 14.0.14 nie wykrył nawet 14.0.18 ani hyperos to znaczy że Xiaomi już tego nie uwzględnij że nie mogę pobrać normalnie aktualizacji i jedynie pozostaje zabawa w odblokowanie bootloadera czy jednak kiedyś zrobią tak że w końcu mój telefon zalapie z nowego ota aktualizacje? z góry dziękuję za odpowiedź
Master Posted May 8, 2024 Posted May 8, 2024 2 minuty temu, wiktor838484 napisał(a): Czyli jeżeli mam teraz miui 14.0.14 nie wykrył nawet 14.0.18 ani hyperos to znaczy że Xiaomi już tego nie uwzględnij że nie mogę pobrać normalnie aktualizacji i jedynie pozostaje zabawa w odblokowanie bootloadera czy jednak kiedyś zrobią tak że w końcu mój telefon zalapie z nowego ota aktualizacje? z góry dziękuję za odpowiedź pobaw się w zmiany regionów ... na którymś powinno coś wskoczyć ... Xiaomi eu możesz wgrać tylko po unlocku ... a tak zostaje zabawa regionami 🙃
king89yaku Posted May 8, 2024 Posted May 8, 2024 5 minut temu, wiktor838484 napisał(a): Czyli jeżeli mam teraz miui 14.0.14 nie wykrył nawet 14.0.18 ani hyperos to znaczy że Xiaomi już tego nie uwzględnij że nie mogę pobrać normalnie aktualizacji i jedynie pozostaje zabawa w odblokowanie bootloadera czy jednak kiedyś zrobią tak że w końcu mój telefon zalapie z nowego ota aktualizacje? z góry dziękuję za odpowiedź Miałem podobny problem z tym, że stanąłem na 14.0.5.0 - OTA nie wyszukiwało aktualizacji mimo zmiany regionu/ Aktualizowałem z 14.0.4.0 do 14.0.5.0 ręcznie wg instukcji (pobierasz plik do pamięci telefonu). Stuknij w przycisk menu (trzy kropki) w prawym górnym rogu. Wybierz "Wybierz paczkę aktualizacji". Wybierz plik oprogramowania pobranego z aplikacji MIUI Downloader. Stuknij w przycisk "Zainstaluj". Później update do nowszych wersji nie był możliwy - komunikat o niekompatybilnej wersji ROMU (mimo pobrania z oficjalnej strony), nie dało się obejść. Odblokowałem bootloader, wgrałem miuipolska i śmiga ok
Master Posted May 8, 2024 Posted May 8, 2024 26 minut temu, king89yaku napisał(a): Odblokowałem bootloader, wgrałem miuipolska i śmiga ok i to właściwe podejście ... proszę brać przykład z załoganta king89yaku 👍
wiktor838484 Posted May 9, 2024 Posted May 9, 2024 Wczoraj wieczorem znów zabrałem się za to wszystko https://miuirom.org/phones/xiaomi-11t-pro z tej strony pobrałem zipa z najnowszym systemem po czym wszedłem do ustawień do aktualizacji i kliknąłem wybierz paczkę wybrałem to co pobrałem i bez problemu pobrał i zaktualizował telefon bez żadnego problem, przypominam nadal telefon zablokowany
king89yaku Posted May 9, 2024 Posted May 9, 2024 10 godzin temu, wiktor838484 napisał(a): Wczoraj wieczorem znów zabrałem się za to wszystko https://miuirom.org/phones/xiaomi-11t-pro z tej strony pobrałem zipa z najnowszym systemem po czym wszedłem do ustawień do aktualizacji i kliknąłem wybierz paczkę wybrałem to co pobrałem i bez problemu pobrał i zaktualizował telefon bez żadnego problem, przypominam nadal telefon zablokowany Zrobiłeś normalny update oficjalnej wersji wydanej przez Xiaomi. Nie rozumiem tylko dlaczego piszesz go w temacie z z modyfikacją systemową jaką jest miuipolska?
deejwoo Posted May 11, 2024 Posted May 11, 2024 Cześć Mam obecnie zainstalowany ROM xiaomi.eu 14.0.5.0 TKDMIXM.Chcę zaktualizować do HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.2.0 UKDMIXM.Czy da się to zrobić bez utraty danych?Dodam, że mam wgrane TWRP.Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Posted May 11, 2024 Author Posted May 11, 2024 Godzinę temu, deejwoo napisał(a): Czy da się to zrobić bez utraty danych? Tak, da się.
deejwoo Posted May 11, 2024 Posted May 11, 2024 A w jaki sposób?Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
dar00 Posted May 11, 2024 Posted May 11, 2024 A w jaki sposób?Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
Kacper Skrzypek Posted May 11, 2024 Author Posted May 11, 2024 Albo przez TWRP (które być może potem będzie trzeba zaktualizować, bo nie będzie w stanie odczytać danych na Androidzie 14), albo z fastboota - obie opcje przejdą.
deejwoo Posted May 11, 2024 Posted May 11, 2024 Czyli normalnie przez TWRP wgrywam i po instalacji po prostu nie trzeba robic wipe data?Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
Master Posted May 11, 2024 Posted May 11, 2024 3 minuty temu, deejwoo napisał(a): Czyli normalnie przez TWRP wgrywam i po instalacji po prostu nie trzeba robic wipe data? Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka normalnie wrzucasz - wipe nie trzeba robić ... czy wrzucisz przez twrp czy fastboot to nie na znaczenia - pójdzie i tak i tak ... no i jak pisał pan Kacper - jak wrzucisz już rom na nowym andku a będziesz chciał aktualizować czy korzystać z twrp to trzeba będzie w trybie fastboot wrzucić jego nowa wersję - zgodna z wersja andka który masz w romie
deejwoo Posted May 11, 2024 Posted May 11, 2024 Ok, dzięki za pomoc Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
Master Posted May 11, 2024 Posted May 11, 2024 8 minut temu, deejwoo napisał(a): Ok, dzięki za pomoc Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka wiesz tym twrp to nie specjalnie trzeba się przejmować - instalkę czy na czysto czy jako update możesz spokojnie przez kompa zrobić - warunkiem jest odblokowany telefon - uruchomienie go w trybie fastboot i podłączenie do kompa (w menadżerze urządzeń musi być widoczny jako android bootloader interface - jak nie będzie trzeba poszukać i dodać właściwy sterownik) no i potem jak ściągniesz i rozpakujesz plik ZIP z systemem wybierasz tylko właściwy skrypt instalacyjny - jeden czyści pamięć na zero i stawia czysty system a drugi jest do aktualizacji bez utraty danych ...
aromat Posted May 14, 2024 Posted May 14, 2024 (edited) Zainstalowałem tą wersje i pierwsze co mi sie rzuciło w oczy to mam dodatkową ramke czarną ..zmniejszyło mi wizualnie ekran poprzez czarną ramkę wokół całego obrazu... wie ktoś jak to usunać ? Edited May 18, 2024 by aromat
marek_b Posted June 8, 2024 Posted June 8, 2024 W dniu 8.05.2024 o 20:15, king89yaku napisał(a): Miałem podobny problem z tym, że stanąłem na 14.0.5.0 - OTA nie wyszukiwało aktualizacji mimo zmiany regionu/ Aktualizowałem z 14.0.4.0 do 14.0.5.0 ręcznie wg instukcji (pobierasz plik do pamięci telefonu). Stuknij w przycisk menu (trzy kropki) w prawym górnym rogu. Wybierz "Wybierz paczkę aktualizacji". Wybierz plik oprogramowania pobranego z aplikacji MIUI Downloader. Stuknij w przycisk "Zainstaluj". Później update do nowszych wersji nie był możliwy - komunikat o niekompatybilnej wersji ROMU (mimo pobrania z oficjalnej strony), nie dało się obejść. Odblokowałem bootloader, wgrałem miuipolska i śmiga ok Czy w wersji MIUI global 14.0.14 po kliknięciu w te 3 kropki pojawia się opcja "wybierz paczkę do aktualizacji" ? Bo u mnie niestety jej nie ma , choć pamietam jak przez mgłę, że we wcześniejszej wersji MIUI chyba była
Master Posted June 8, 2024 Posted June 8, 2024 2 godziny temu, marek_b napisał(a): Czy w wersji MIUI global 14.0.14 po kliknięciu w te 3 kropki pojawia się opcja "wybierz paczkę do aktualizacji" ? Bo u mnie niestety jej nie ma , choć pamietam jak przez mgłę, że we wcześniejszej wersji MIUI chyba była no prawdopodobnie trzeba to najpierw uwidocznić ...
Recommended Posts