Skocz do zawartości
  • 0

Telefon nie otrzymuje aktualizacji - Miui Global 14.0.6

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam, na tej wersji mój telefon z tradingshenzhen z Chin kupiony zatrzymał się z aktualizacjami. Wersje global sam zainstalowałem już jakiś czas temu z wersji Chińskiej na Global zanim wyszedł HyperOS, i jak pamiętam otrzymywałem aktualizacje do tej widocznej w tytule. Mam pobrany oryginalny ROM, jakieś chińskie ograniczenia? Spróbowałbym ręcznie pobrać ROM i spróbować zainstalować, pomożecie mi jaki to będzie po wersji 14.0.6 GLOBAL? Bo jest ich kilka.

Edytowane przez huxii

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Primo, w jakiej wersji kupiłeś telefon? Secundo, możesz jakoś składnie opisać czego oczekujesz?
Tercjo quadro i po piątnie, wersji global fakt jest kilka ( TW, ID EEA, MI) którą masz/chcesz zainstalować ? oryginalny rom masz pobrany - znaczy się (wracając do primo) co jest dla Ciebie oryginalną wersją dla Twojego egzemplarza? , Jaką konkretnie masz nazwę kodowa bo jak masz ishtar to np masz tutaj rom
https://miuipolska.pl/pobierz-miui-stabilne/xiaomi-13-ultra-stabilna/
Albo możesz wybrać przykładowo tutaj co chcesz zainstalować
https://mifirm.net/model/ishtar.ttt
i znowu wracając do primo, secundo tercjo i po piątnie, jaki masz fon i co chcesz uzyskać (tylko jakoś składnie opisz żeby można było zrozumieć czego oczekujesz )

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

@Netoper Nie wiem jak precyzyjniej opisać. Mam telefon xiaomi 13 pro 8/256GB z zainstalowanym oficjalnym Romem w wersji global, i nie otrzymuję dalszych aktualizacji.

• 0
Opublikowano

Precyzyjnie byś opisał odpowiadając na wcześniejsze zapytania.
Telefon w jakiej wersji masz?
Któregoś globala zainstalowałeś?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

xiaomi 13 pro 8/256GB w wersji Chińskiej z zainstalowanym przeze mnie romem Global. Zainstalowana jest teraz wersja global 14.0.6. Wszystko to napisałem w opisie i tytule wpisu

• 0
Opublikowano

Region zmieniałeś? Jak nie to zmień na Szwajcarię moze po zmianie znajdzie aktualizację ( ustawienia, dodatkowe ustawienia, region)

• 0
Opublikowano

ciekawe że korzystasz z romu global na chińczyku ... to tak przypadkiem wyszło czy celowo? chyba że bawisz się w roota ... bo bez tego to cokolwiek niecodzienne połączenie 🙃 tak jak Kolega wspomniał powyżej - zabawa regionami zawsze może pomóc na tego typu zachowania ... Szwajcaria to taki pierwszy trop ale można też inne wypróbować - te updaty różnie się pojawiają na różnych rejonach ...

• 0
Opublikowano
5 minut temu, huxii napisał(a):

Dałem na Szwajcarię, dalej brak nowych aktualizacji

a jak inne regiony? Niemcy? Wielka Brytania?

• 0
Opublikowano

Mam POCO F5 Pro global i także nie ma aktualizacji. Zmiana regionów nic nie pomaga, wydaje mi się że oni coś zablokowali, aktualizacje po tej niedawnej aferze

• 0
Opublikowano

Zmień region na Hongkong i tylko na ten i daj znać czy zabangla. To jest jedyny region w takich przypadkach co może pomóc. Koniecznie daj znać czy to działa

• 0
Opublikowano
Zmień region na Hongkong i tylko na ten i daj znać czy zabangla. To jest jedyny region w takich przypadkach co może pomóc. Koniecznie daj znać czy to działa
Na innym fonie poleciałem tym schematem.
Działa, wyszukuje kolejne update'y, jestem na bieżąco.

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://miuipolska.pl/forum/topic/62675-brak-aktualizacji-hyperos-dla-poco-f5-pro/&share_tid=62675&share_fid=74005&share_type=t&link_source=app

Wysłane z mojego SM-X716B przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
17 godzin temu, rradek napisał(a):

Jak narazie nic się nie dzieje, może niestety mój telefon nie dostanie hyperos:(