Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

heh za taką cenę nie wróże im sukcesów w sprzedaży tego Silver VIP Service :)

O czym ty człowieku piszesz? To wersja 32GB prime.

Właśnie ceny u goldwaya stały się zaporowe. Gdzie kupisz za 195$ bez VAT? 2 dni promocji było na gearbest po 172$ i chyba jeszcze wciąż jest na everbuying. Oba wysyłka 30 dni. Licząc vat od 172 $ = 40$ =  212$ = 7$ drożej z VAT i 30 dni czekania. Do tego u goldwaya można dostać dodatki za 0,01$ dla polaków. 

Więc na dzień dzisiejszy to najtańszy sklep. Tańszy niż wczoraj dx.com. Niestety nie ma wielu kolorów.

Edytowane przez Nezumi
Reg. pkt 22.
Opublikowano
HongKong_Goldway napisał(a):
Jeszcze trochę świezych wiadomości dla Was:
- rezygnujemy z linku "add gifts" ponieważ sprawiało to dużo problemów, często ludzie kupowali tylko ten link i nic więcej, potem było zamieszanie z anulowaniem zamówień. Zamiast tego prościej - aby otrzymać gift wystarczy w komentarzu do zamówienia wpisać: telchina_gift
aby otrzymać zniżkę 3$ należy w komentarzu do zamówienia wpisać: Goldway_telchina.pl

- W związku z tym, że uruchomiliśmy wysyłkę z Europy modelu Redmi Note 2 TD (brak VAT) kupon 3$ i gifty w przypadku tego smartfona nie obowiązuje, cena jest już na marginesie opłacalności dla Goldway.
Opublikowano (edytowane)

Cena w promocji tam to 150$ za 16GB i to jest dla nich próg opłacalności :-P

Dla mnie to górką mają 15 $ ale pewnie dla nich to za mało, na ryż ekologiczny nie starczy :smile:
Liczę że ta wysyłka Estonia będzie ich kosztować z 10$ choć pewnie nawet i nie.
A telefon 16GB TD 125$ w detalu a jak oni biorą 1000 sztuk na pewno coś jeszcze urwą z tej ceny za jedną sztukę.
Sprytne kitajce :smile:

Prawdziwy próg opłacalności to był w JD.com za 136$, ale nie 149,99$ jak tu.

Edytowane przez d3tr0
Opublikowano

Czyli 200 baksow wychodzi u nich czyli 760zl za 32 giga..więc 80zeta górka i na allegro bez czekania dluzej niz tydzien i za pobraniem moża..wychodzi na to ze prosto od chinczyka opłaca sie tylko 16 giga

Opublikowano (edytowane)

Gdzie masz za 800 prosto z pl?

Porządni sprzedawcy sprzedają po > 1kpln

A w ukcjach za 750 - 850 masz 10 - 15 dni termin dostawy :)

Edytowane przez homman
Opublikowano

O czym ty człowieku piszesz? To wersja 32GB prime.

Właśnie ceny u goldwaya stały się zaporowe.

Gdzie kupisz za 195$ bez VAT ?

2 dni promocji było na gearbest po 172$ i chyba jeszcze wciąż jest na everbuying. Oba wysyłka 30 dni.

Liczą vat od 172 $ = 40$ =  212$ = 7$ drożej z VAT i 30 dni czekania.

Do tego u goldwaya można dostać dodatki za 0,01$ dla polaków. 

Więc na dzień dzisiejszy to najtańszy sklep. Tańszy niż wczoraj dx.com. Niestety nie ma wielu kolorów.

pomijam fakt iż moim zdaniem wersja PRIME jest przereklamowana, to 195$ uważam że jest dużo,

za 850zł są na aledrogo z niby wysyłka z PL w 3 dni. dodatkowo serwis u sprzedawcy w PL plus FV23%

więc różnica jest 100zł między alledrogo a Goldim , a jeśli ktoś może np zrobić użytek z VAT'u to jeszcze tel mu potanieje o jakieś 150zł..

więc jeśli już ktoś strasznie się napalił na wersje PRIME to albo czekać na tańsze oferty z Chin i strzelać zwykłą paczką,

może będzie VAT może nie :) albo kupować na aledrogo, i tyle w temacie...

oczywiście goldi coś tam wspominał w opisach że serwis niby też jest możliwy w PL, ale to trzeba by sprawdzić itd.

osobiście gdyby tel się mocno wysypał wolałbym ścigać Polskiego sprzedawce niż kogoś z innego kraju :)

nie przeglądałem netu pod kątem PRIME, więc może gdzieś jest jakaś dobra oferta... a jak nie to lepiej poczekać :)

pzdr

Opublikowano

Witam wszystkich 

chcę kupić XIAOMI RedMi Note 2 32GB. Wybrałam dwie oferty, ale nie wiem która z nich będzie lepsza. 

-sklep xaomi polska (największym plusem jest serwis w Polsce, minusem cena)

https://sklepxiaomi.pl/produkt/telefony-xiaomi/xiaomi-redmi-note-2-prime-32gb/

-gearBest (taniej, o ile nie doliczą podatku, ale nie wiem jak u nich z serwisem)

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_229218.html

Opublikowano (edytowane)

Nie do końca.

JD com sie wycwanił i usunęli TDD.

Sprzedają TDD jako FDD za 145$

Ktoś tu już tak dostał nawet telefon TDD a opakowanie FDD :)

Ale nawet obecnie przy 136$ z JD gdyby było i 150$ z goldwaya bez vat i w tydzień. Chyba jednak wielu ludzi wybrało by goldiego. 14$ = 55pln. Bez zmartwień oczekiwania miesiąc itp.

Edytowane przez homman
Opublikowano

Witam, dziś dostałem swojego Prima po 6 dniach od zakupu (kontaktowałem się ze sprzedawcą lecz w weekendy poprostu mają wolne dlatego troszkę dłużej)  , 850zł + 13zl przesyłka paczkomatem, zakup z allegro od TV-Sat polecam,  

Opublikowano (edytowane)

Master77,

Sprawdzałeś kod na stronie producenta? Jest tam język polski, czy trzeba coś zmieniać/doinstalowywać?

Edytowane przez Agnieszka
Opublikowano

Też wczoraj dostałem swojego Redmi Note 2 od TV-Sat. 3 dni czekałem na wysyłkę, 1 dzień na dostawę do paczkomatu. Standardowo na wstępie wgrana najnowsza wersja MIUIPL. Dodatkowo, można u sprzedawcy wybrać którą wersję telefonu chcemy otrzymać - 51/52. Również polecam.

Opublikowano

Też wczoraj dostałem swojego Redmi Note 2 od TV-Sat. 3 dni czekałem na wysyłkę, 1 dzień na dostawę do paczkomatu. Standardowo na wstępie wgrana najnowsza wersja MIUIPL. Dodatkowo, można u sprzedawcy wybrać którą wersję telefonu chcemy otrzymać - 51/52. Również polecam.

A jaka jest różnica między tymi wersjami?

Opublikowano (edytowane)

Gearbest na białe Prime wysyłka z magazynu EU w cenie 184.35 najtaniej nie jest, ale bez VAT i jak ktoś ma u nich uzbieraną kasę z recenzji to warto się zastanowić

Lenovo S650 Miui v7 5.9.26 PL

Edytowane przez Gawronnek
Opublikowano

Myślicie że zamówić stąd RN2 Prime?

http://www.aliexpress.com/store/product/Silver-VIP-Service-Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-FDD-Mobile-Phone-MTK6795-Octa-Core-5/311331_32497176051.html

Od Goldwaya, piszę że Silver VIP, czyli to jest wysyłka z Estonii, tym samym 0% na cło? Bo UE.

Z tym że nie jestem pewny czy to właśnie z Estonii idzie no ale jest ten Silver VIP więc powinno iść nie?

Wychodzi niecałe 740zł za Prime z 0% na cło, chyba najlepsza oferta, jeśli tak serio jest.

Opublikowano

http://www.aliexpress.com/store/product/Silver-VIP-Service-Original-Xiaomi-Redmi-Note-2-4G-FDD-Mobile-Phone-MTK6795-Octa-Core-5/311331_32497176051.html

Od Goldwaya, piszę że Silver VIP, czyli to jest wysyłka z Estonii, tym samym 0% na cło? Bo UE.

Z tym że nie jestem pewny czy to właśnie z Estonii idzie no ale jest ten Silver VIP więc powinno iść nie?

Wychodzi niecałe 740zł za Prime z 0% na cło, chyba najlepsza oferta, jeśli tak serio jest.

Jak masz niebieski znaczek to idzie z Estonii czyli UE.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak masz niebieski znaczek to idzie z Estonii czyli UE.

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Dokładnie, tak jak @Bogas mówi, idzie z Estonii. Sam kupiłem u tego sprzedawcy (Goldway), z tym, że wersję za 149,99$, wysłali następnego dnia. Tracking number, który otrzymałem ma ostatnie dwie litery EE  - zgodnie z normą ISO 3166-1 oznacza to, że krajem w którym nadano przesyłkę jest Estonia.

Edytowane przez Blankie
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Plus w zamowieniu u Et jest taki ze w miare szybko i cenowo ok wysyla do 3 dni roboczych.

U goldwaya czekalem kiedys tydzien na wysylke.

Dobra komunikacja z ET tez jest. Zobaczymy co dalej... Jak ma być zonk to będzie niezależnie od kogo :D

Wysłane z mojego Coolpad F1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bandit
Opublikowano

Zastanawiam się nad ofertami na RN2Prime od goldwaya i xfs. U goldwaya wychodzi trochę taniej, ale nie wiem jak tam jest z gwarancją w razie czego. Ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi?

Opublikowano

Jak Ci się nie spieszy to warto poczekać do 11.11 wtedy każdy zakup na Ali powyżej 149usd będzie z automatu obniżony o 15usd dodatkowo możesz dostać kupon na 10usd grając w mini gierki, razem 25usd taniej.

Opublikowano

Hej! Po wypłacie w przyszłym miesiącu planuję zakupić Redmi Note 2 Prime wraz z akcesoriami (złoty case, ochronna folia, słuchawki, ten konkretnie stand a i myślę nad powerbankiem przynajmniej 10k mAh)

Miałem zawsze dobre doświadczenia z IBuyGou, ale widząc jak niskie ceny mają konkurencyjne sklepy + niewielki czas oczekiwania, to waham się i rozważam czy gdzieś skompletuję podobny zestaw dużo taniej? Kodów ze zniżkami niestety żadnych nie mam :-/

Zgadując, że unikanie VAT i cła to 5% i przesyłka prawie 40usd to i tak wydatek rzędu ponad 1000zł.

Niestety miałem małą przygodę z poprzednim Redmi Note (którego nota bene mi później skradziono  :() i miałem tę nieprzyjemność, że musiałem odsyłać do chin na wymianę płyty głównej co zabolało trochę finansowo (wymiana gratis, ale musiałem opłacić kuriera w obie strony). Mieszkam we Wrocławiu i co zaskakujące usłyszałem teraz, że IBG ma serwis w moim mieście. Jeżeli faktycznie już jest, to myślę, czy nie byłoby to jednak najbardziej komfortowe rozwiązanie.

tutaj zdjęcie mojego koszyka

Opublikowano

Goldway na aliexpress ma te telefony na stanie w Estonii więc nie martwisz się o vat :-) a jeżeli zamówisz 11.11 to cena z automatu zejdzie o 15usd (przy zamówieniu powyżej 149$) dodatkowo od przyszłej środy będą mini gry i możesz ugrać dodatkowy kupon na 10 usd czyli razem 25 dolarów zniżki i pewność że bez vatu :-)

Opublikowano (edytowane)

Informujemy, że przez naszą pomyłkę w deklaracjach część paczek z Estonii może zostać opodatkowana podatkiem VAT.

Wszystkich których to dotyczy prosimy o uregulowanie podatku i zgłoszenie się do nas poprzez formularz podany poniżej podając swoje dane osobowe, numer zamówienia, numer paczki - w celu zwrotu pieniążków. Zwrócimy nałożony podatek.

www.aliexpress.com/store/contactinfo-32496405717-110180905/311331.html

Informujemy, że od teraz paczki z Estonii mogą podlegać takim samym opłatom celnym jak paczki z Chin (czyli podatek 23%). Zwrot podatku nie obowiązuje nowych zamówień dokonanych po publikacji tej informacji.

Przepraszamy za zamieszanie, naprawiamy błąd:)

Nadal zachęcamy jednak to zamawiania na aukcjach SILVER VIP, ponieważ na pareset paczek które już wysłaliśmy 80% dociera w ciągu około 5 dni.

Edytowane przez Damiannoo19
Opublikowano (edytowane)

Jeśli kogoś to interesuje za 0,75$ (przez app) jest na ali etui na powerbanki które były po 10$ na gearbescie :)

http://www.aliexpress.com/store/product/Power-Bank-New-Soft-Silicone-multicolor-Protective-Back-Cover-Case-Skin-for-Xiaomi-10000mah/1474102_32398211379.html?spm=5261.7781307.1998693442.18.Jyd8aP&sdom=1197.158677.136866.0_32398211379

Mocolo na note 2 za 5$

http://www.aliexpress.com/store/product/MOCOLO-Xiaomi-Hongmi-Redmi-Note-2-Premium-Tempered-Glass-Screen-Protector/1875227_32443583011.html?spm=5261.7781307.1998693442.33.Jyd8aP&sdom=1197.158677.136866.0_32443583011

I inne takie :

http://activities.aliexpress.com/superdeals/1509_04.php?spm=2114.11010108.15.6.aX3NXD

Co do cła. Zatrzymanie przesyłki przez UC nie oznacza cła. Jedynie ZATRZYMANIE PRZESYŁKI W CLE = 100% vat. A zatrzymywać to se mogą i 2 razy po czym i tak może przejść za free.

Edytowane przez homman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...