Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam Redmi Note 10 5G V12.0.10.0.RKSEUXM . Już zalogowałem się do xiaomi i agłosiłem odblokowanie . Szukam oprogramowania od xiaomi.eu i kicha , proszę o pomoc w ustaleniu nazwy kodowej - mam NFC , a może link do takowej paczki . jest teraz android 11 - nie zależy mi na nowszym , używałem do tej pory Redmi Note 7 MIUI by xiaomi.eu 11.0.7 na androidzie 9 ... zmieniłem bo chodzi mi o VoWiFi (kiepski zasięg w domu mam) no i nagrywanie rozmów to bajka ....

Opublikowano
Godzinę temu, Senator napisał(a):

Szukam oprogramowania od xiaomi.eu i kicha

Nie ma. Kupiłeś telefon z procesorem Mediataka dla którego nie ma bezpłatnych romów eu. Dla niektórych modeli są ale płatne. Może są oficjalne na Indonezję lub Tajwan. W nich też jest nagrywanie.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Senator napisał(a):

Witam . Mam Redmi Note 10 5G V12.0.10.0.RKSEUXM . Już zalogowałem się do xiaomi i agłosiłem odblokowanie . Szukam oprogramowania od xiaomi.eu i kicha , proszę o pomoc w ustaleniu nazwy kodowej - mam NFC , a może link do takowej paczki . jest teraz android 11 - nie zależy mi na nowszym , używałem do tej pory Redmi Note 7 MIUI by xiaomi.eu 11.0.7 na androidzie 9 ... zmieniłem bo chodzi mi o VoWiFi (kiepski zasięg w domu mam) no i nagrywanie rozmów to bajka ....

tu masz chyba najnowsza wersję globala na Indonezję ... czyli z nagrywaniem w domyślnym dialerze ...

https://xiaomirom.com/en/download/redmi-note-10-5g-poco-m3-pro-note-10t-camellian-stable-V14.0.4.0.TKSIDXM/#indonesia-fastboot

to nie jest rom w wersji Xiaomi eu ... wrzucasz go miflashem - telefon musi być w trybie fastboot i mieć tzw. unlocka ... jeśli telefon jest z globalnej dystrybucji a nie tzw. chińczyk to możesz przy wgrywaniu przez miflash od razu zaznaczyć opcję zablokowania ... jeśli to chińczyk to tego nie zaznaczaj ale będziesz musiał potem kombinować z rootem i np. modułami do magiska ... też nie wiem czy są twrp do tego modelu ... no ale temat do sprawdzenia ...

ps. oczywiście pod procedurę przez miflash pobierasz wariant fastboot a nie recovery ...

Edytowane przez Master