Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cube ACR w Xaomi spisuje się świetnie ,doskonale nagrywa obie strony , natomiast w Samsungu  już rozmówcy nie słychać. Oba telefony na Androidzie 14 i nie wiem , jaka jest przyczyna . Czy ktoś wie jak utworzyć plik "system info txt"  ?  w internecie nie mogę znaleźć informacji.

Cube ACR w Xaomi spisuje się świetnie ,doskonale nagrywa obie strony , natomiast w Samsungu  już rozmówcy nie słychać. Oba telefony na Androidzie 14 i nie wiem , jaka jest przyczyna . Czy ktoś wie jak utworzyć plik "system info txt"  ?  w internecie nie mogę znaleźć informacji.

Opublikowano (edytowane)

Te aplikacje do nagrywania to o kant d....,a urzędasy z brukseli zabronili nagrywać aby zwykły człowiek nie nagrywał skorumpowanych oszołomów z ue.Oczywiście można odblokować bootloader i wgrać rom z indonezji np aby mieć taką możliwość.

Edytowane przez ohara
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

https://forum.android.com.pl/topic/389009-nagrywanie-rozmow-na-xiaomi-bez-odbl-bootloadera-bez-utraty-danych-i-gwarancji

bez odblokowywania BL, działa na wersji CEE oraz Global

w wersji Global niczego nie odinstalowuje tylko ukrywa/dezaktywuje dialer googla, po resecie do ustawień fabrycznych przywraca pierwotny dialer

testowane na xiaomi 15

Edytowane przez color1
  • Like 2
Opublikowano

Pisze w tutorialu że działa na HyperOS2 ...szkoda że tak późno taka super informacja niedługo po zmianie większości smartfonów na HO3 pewnie znowu będzie trzeba czekać na jakiś FIX . Ale jednak użytkownicy starszych smartfonów będą HAPPY :-)  ... nie wiem jaka procedura jest bardziej drastyczna i niebezpieczna czy odblokowanie BL i wgrywanie coś nowego czy jak w tym tutorialu ...kombinowanie z wpisami w systemie smartfona ? Jeśli można przywrócić ustawienia default / czyli tzw reset to pewnie ten tutek jest bardziej bezpieczny ? bo przy wgrywaniu FW zawsze coś może pójść nie tak i mamy ...cegiełkę 

Opublikowano

jak przyjdzie mi update na hyperos3 (xiaomi 15) to napiszę czy udało się zachować te modyfikacje ;) lub względnie ponownie je w prowadzić.

• Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi się udało w HyperOS 3 na POCO X7Pro za pomocą rozwiązania podanego przez color1 zmienić dialer i włączyć nagrywanie.Dzięki!

Jedynie co to dezaktywowały się funkcje "przekierowanie połączeń" i "połączenia oczekujące" po zmianie regionu na Szwajcarię, ale może dlatego że jeszcze ie mam włożonej karty SIM, ale to chyba da się ogarnąć kodami (jeśli by tak zostało). 

• Like 1
Opublikowano

Cześć Panowie. Bardzo mnie zaciekawiła ta możliwość uruchomienia natywnego nagrywania, więc postanowiłem spróbować.

Pacjent Xiaomi 15 wersja EEA. Miałem ROM z najnowszą aktualizacją już do HyperOS 3  3.0.6.0 więc musiałem przechodzić na Global wersję MIXM i tu na szczęście wersja najnowsza była o ponad miesiąc później wydana i też HyperOS 3 bo 3.0.5.0.

Zrobiłem wszystko jak w poradniku ale niestety przy kroku z komendą w wierszu poleceń ciągle mi wywalało z pytaniem czy pozwolić na nadpisywanie "c.zip" i jak zezwalałem to już było za późno i reszta znikała czyli "a.zip" i "b.zip" i dostawałem taki wynik:

image.thumb.png.5ebdfcae1ef938c4c91e29fbad8e4ea2.png

I musiałem zaczyna od nowa z kopiowaniem plików na telefon. Poszukałem trochę w necie i lekko zmodyfikowałem polecenie i mi dopiero pomogło. Posiadam już Dialer Xiaomi i aplikację SMS od Xiaomi oraz natywne nagrywanie bez odblokowania bootloadera. 

A zmodyfikowana komenda pod ADB i wiersz poleceń wyglądała tak:

input tap 845 2335 && mv -f /storage/emulated/0/a.zip /storage/emulated/0/c.zip && mv -f /storage/emulated/0/b.zip /storage/emulated/0/a.zip

Także na HyperOS 3 też przeszło 🙂

• Like 1
Opublikowano

U mnie też poszło na Xiaomi 14T z HyperOS 2. Jest dialer Xiaomi i nagrywanie rozmow działa jak należy.

Jeśli by ktoś potrzebował to współrzędne input tap dla Xiaomi 14T to 962 2354

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 3.03.2024 o 07:30, mistermisiek napisał(a):

Witam serdecznie

Mam takie pytanie Czy da się bez zmiany oprogramowania usunąć Dialer Google i wrzucić jakiś inny które ma możliwość nagrywania rozmów dla wersji sprzedawanej w Polsce. Chyba że jest jakiś inny sposób aby nagrywać bo w opcjach jest nagrywanie rozmówców Gdzie jest podany nawet folder gdzie powinno się to zapisywać ale nie zapisuje się.

Pozdrawiam

Ja od zawsze używam True Phone. Nagrywanie działa bez problemu (3 formaty do wyboru) a do tego to chyba najlepszy dialer. Mnóstwo opcji, piękny wygląd. Trzeba tylko nadać niezbędne uprawnienia. Szukaj starej oryginalnej wersji 2.0.17 lub moda najnowszych wersji. Apka ze Sklepu Play ma zablokowaną możliwość nagrywania rozmów. 

Screenshot_2026-02-07-15-03-35-923_com.hb.dialer.free.jpg

Screenshot_2026-02-07-15-03-41-293_com.hb.dialer.free.jpg

Opublikowano
W dniu 7.02.2026 o 19:11, marcin_poco napisał(a):

@antykat

Ciekawe jak nagrywa, jeśli Google od kilku lat blokuje aplikacje firm trzecich.

Można to włączyć w ukrytych opcjach używając np. aplikacji Hidden Settings ze Sklepu. 

Opublikowano

@antykat nie działa .... z czystej ciekawości sprawdziłem, wiec albo nie pisz głupot, albo napisz, w jaki cudowny sposób to zrobiłeś. Bo u mnie np. na 14 Ultra działa łączność satelitarna....

Opublikowano
Można to włączyć w ukrytych opcjach używając np. aplikacji Hidden Settings ze Sklepu. 
Od androida 12 google zablkowoało możliwość nagrywania rozmów zewnętrznymi apkami.

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.02.2026 o 07:19, kris68 napisał(a):

@antykat nie działa .... z czystej ciekawości sprawdziłem, wiec albo nie pisz głupot, albo napisz, w jaki cudowny sposób to zrobiłeś. Bo u mnie np. na 14 Ultra działa łączność satelitarna....

Oczywiście, że działa. Używam obecnie na stockowym HyperOS 3 EEA (Android 16) bez roota. Zrobiłem tutoriala: https://t.me/Xiaomi13ProGlobal/144032?single a tutaj zmodowana apka True Phone: https://t.me/Xiaomi13ProGlobal/144025

W dniu 10.02.2026 o 07:21, wypcio napisał(a):

Od androida 12 google zablkowoało możliwość nagrywania rozmów zewnętrznymi apkami.

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Działa. Trzeba zmodowanej apce True Phone zezwolić w ukrytych ustawieniach na ograniczone ustawienia i włączyć ją w ułatwieniach dostępu. W powyższym komentarzu link do tutoriala. 

W dniu 9.02.2026 o 18:57, marcin_poco napisał(a):

@antykat

I to działa na nowym Androidzie 16? wątpie. Kiedyś w starym miui z 12, nie działało.

Działa. Używam od lat. Czytaj powyżej. 

Edytowane przez antykat
Opublikowano

Na Xiaomi działa. Na tej samej zasadzie działa Cube Acr (po dodaniu do ułatwień dostępu Acr helpera pobranego z ich strony).