Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dużo osób chwali tu mi band.

Nie do końca rozumiem dlaczego. I dlaczego też klony huaweia rozwijają się tak słabo.

Mi bank kosztuje ok 20$. Za ok 35$ możemy kupić Huawei Talk Band G1.

Huawei-TalkBand-B1-Review-004.jpg

huawei-talkband-b1-3.jpg

Która ma to samo co mi band a dodatkowo daje nam słuchawkę bluetooth.

Fajny pasek z ładowaniem itd.

Osobiście kupił bym gdyby tylko się pojawiłą podróbkę Huawei Talk Band G2. Natomiast cena w okolicy 350 -500pln jest kosmiczna.

Original-HUAWEI-TalkBand-B2-Smart-Bracel

Original-Smart-Bracelet-Huawei-Talk-band

Mam nadzieje że xiaomi pomyśli w końcu w tą stronę.

Jeśli ktoś dużo jeździ wie że słuchawka BT jest niezastąpiona na autostradach. Bo zestawy samochodowe są niestety dość słabe. Chyba że sobie domontujemy jakiegoś parota.

Dlatego jw nie rozumiem tego szału na bransoletę xiaomi bo jak dla mnie nie wnosi ona nic. Ot bajer za 20$. Może po prostu huawei zbyt mało się reklamuje?

Edytowane przez Numb
tytuł
Opublikowano

Stratą kasy? Każdy kupuje opaskę pod siebie. MiBand był pierwszy tego typu produktem i to od Xiaomi i to w tej jakże niskiej cenie. To co podajesz jest droższe. Chcesz z tego mieć słuchawkę BT? To ok. Fajnie że takie coś jest. Ja nie jeżdżę, nie potrzebuję i wystarczy mi to co można mieć za 20 usd. Wraz z MiBand jest całkiem dobry support w postaci aplikacji MiFit. Opaska mierzy bardzo dobrze sen i kroki.

Mi działa od początku czyli ponad rok i nie ma problemu. Komuś padła po tygodniu? Trudno. Takie życie.

Poza tym popatrz na to z perspektywy użytkownika Xiaomi. Ma telefon Xiaomi, może tablet, to kupi sobie opaskę, może wagę skoro MiFit też paruje wagi itp. Czy to coś dziwnego? Nie. Popatrz na wyznawców Apple, idź na forum Apple pl i powiedz im, że po cholere kupują iPada skoro MiPad jest 4 krotnie tańszy i oferuje większą swobodę. Jak sądzisz jaka będzie ich reakcja? Albo pokaż im zegarek Samsunga.

Wysłano z MI Note

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale jaką stratą kasy? Chyba każdy ma swój rozum, kupuje co uważa, co jest mu potrzebne. Ja dałem za Mi Band 90 zł i mam teraz rwać włosy, bo jest alternatywa w postaci Huawei TB G1? Analizowałem sobie różne opaski, wybrałem to, co koniec końców uważałem za najlepsze.

Dziwne, jest, że wychwalasz Huawei TB G2, a chciałbyś kupić podróbkę jak się pojawi. Gdzie nie wiadomo jak dobrze będzie się sprawować. To samo można zrobić z Mi Band. Po co wydawać 30$, jak podróbka będzie za 10$.

PS. Teraz widziałem zapowiedź Huawei Watch, normalnie miazga jak dla mnie. Czekam z niecierpliwością na jakieś szersze recenzje, kwestię pracy na baterii i parowania z Xiaomi. Podobno cena ma być zabójcza... Ale bardzo, bardzo jestem napalony :-P

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

Następnym razem patrz na nazwy działów, bo kolejny raz wrzucasz urządzenia innych marek w dział urządzenia Xiaomi. Kolejne Twoje posty w złych działach polecą do kosza.

Co do samej treści:

MiBand można kupić nawet za 17$. Taki Huawei jest dwa razy droższy, a nie ma 2 razy więcej funkcji. Ładowanie przez opaskę jest nam zbędne, bo raz na miesiąc można sobie wyjąć i przy okazji przeczyścić. Słuchawka BT to dla wielu zbędny bajer. I czas pracy, w przypadku MiBanda jest on dłuższy.

Jest też coś takiego jak zaufanie do marki. Ja wolę nawet dopłacić te 20 zł do MiBanda i mieć pewność, że to co kupiłem jest tyle warte, niż ryzykować z inną marką, której stosunek jakość/cena może być gorszy.

Opublikowano

Po cholerę zaglądać do czyjegoś portfela? Jak mnie stać to kupię sobie opaskę za 300zł, moja sprawa. Ja np. Huawei ufam tylko w sprawie Modemów LTE/3G bo wiem, że to im wychodzi, ale np. telefonu, albo opaski od nich nie kupie... bo nie ;-; Tak samo nie kupiłbym od nich SmartWatch'a bo bardziej ufam Asus'owi. Kosztuje więcej? Trudno... 

Opublikowano
Na allbuy mi band masz po 15 dolców. "twój" gadżet jest 3 razy droższy wiec nie ma co porównywać

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Śmiechłam. Porównywać gadżet za 45$ do gadżetu, który można dostać w promocji GearBest za 13$. Ja jestem bardzo zadowolona z MiBanda, który ma funkcjonalność 5x droższego Jawbone UP i nie psuje się jak głupi. Jeśli ktoś potrzebuje słuchawki bluetooth, to spoko, ale porównanie tych dwóch gadżetów trochę z czapy, mają zupełnie inny target.

Opublikowano

Popatrzyłeś na awaryjność mi banda? Ile osobom padł?

Zwróć uwagę, że znaczna większość szuka "jak najtaniej" przez co nie zawsze mają oryginalny MiBand od Xiaomi :) Wejdź sobie na ich fp na fejsie i poczytaj komenty, nieliczni narzekają tam na Miband'a :)

Opublikowano

Popatrzyłeś na awaryjność mi banda? Ile osobom padł?

Loteria. Ja mam jeden i ten sam MiBand już ponad rok czyli miałem opaskę w sumie dosyć szybko po pierwszych dostawach.

W moim zamówieniu były jeszcze dwie z wadami fabrycznymi z których dało się zrobić jednego mibanda. 

Także zdarzały się wady i będą ale to opaska za 20$ albo i mniej... Jak padnie to trudno.

Opublikowano

Oj można krytykować tylko z sensem. 

Tak jak ludzie krytykują, że Xiaomi to chińskie g.. bo ma spyware/malware w oprogramowaniu.
Ale kiedy pytam się ludzi: proszę pokaż mi gdzie, w jakim romie, w jakiej wersji, pokaż kod to już komentarze cichną i odważnych nie ma ;)

Po prostu porównujesz co innego i tyle. Jest najtańszy i najgorszy. U mnie sprawuje się ok. Czyli teoria obalona?

Opublikowano

Ok widzę że xiaomi nie wolno krytykować. Za 10$ więcej mają choćby ulephone itd itd.

Mi band jest niemal najtańszy i najgorszy.

Piszesz, że jest najgorszy... Powiedz mi proszę jak długo korzystałeś z MiBand'a, że go oceniasz? Na jakiej podstawie go oceniasz? Idąc dalej, dlaczego oceniasz produkt, którego w życiu nie miałeś w ręce? Krytykuj sobie co chcesz i ile chcesz, ale używaj argumentów popartych własnymi doświadczeniami, a nie domysłami i "bo on powiedział/napisał".

Opublikowano

MI banda miałem słownie 2 dni.

W pierwszym dniu był wystawiony na allegro.

O ile xiaomi jest dobrze wspierane o tyle mi band.. wcale ? I dlatego jest płatna app m.in.

Mi band kosztuje 80 pln. Za 200 300pln można kupć naprawdę fajne urządzenia. Jak podałem np huawei itd.

Tak samo jak następnym sensownym skokiem jest dopiero LG. A mimi to pełno ludzi ma samsungi prawda?

Podałem po prostu swoją opinie dlaczego bym nie kupił samsugna oraz mi banda.

Bo moim zdaniem warto dołożyć. Albo pozostać np na huawei zamiast zmieniać na samsunga.

Opublikowano

Jak płatna app? Przecież apka do MiBanda masz w romie, za free... więc jak płatna? Przez miech używania MiBand'a korzystałem z apki systemowej i wszystko działało jak powinno... przynajmniej to co potrzebowałem... teraz MiBand leży u znajomego, mi przestał być potrzebny, jemu wręcz przeciwnie i też sobie chwali ;-;

Opublikowano

O ile xiaomi jest dobrze wspierane o tyle mi band.. wcale ? I dlatego jest płatna app m.in.

Bzdura

Mi band kosztuje 80 pln. 

Bzdura. W zasadzie... Xiaomi sprzedaje MiBand po $14,99: 

http://www.mi.com/en/store/

(A to, że u nas po sprowadzeniu masz za 80 zł to już inna sprawa)

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć powiadomienia na xiaomi musisz mieć nieoryginalną app.

Ech koniec dyskusji bo nie ma sensu.

Ja podałem argumenty dlaczego bym nie kupił. Tylko wybrał coś innego i tyle. Chyba mam do tego prawo?

Zwłaszcza że inni producenci nie mają problemu z wyświetlaniem znaków na bransolecie. Informowaniem o czym chce itd. Informacją o wyjściu z zasięgu itd.

Opublikowano

Powiadomienia mi normalnie działały :o na apce systemowej, nic nie musiałem kupować :o

Pewnie, że masz prawo, ale jak to mówią "Twoje argumenty są inwalidami"... Nie mają żadnego sensownego poparcia dowodami, tylko "gdybania" i "mniemania", żadnych dowodów. Jeżeli chcesz to proszę bardzo, twój portfel, twoja sprawa co kupujesz, ale nie skreślaj czegoś tylko dlatego, ze "tanie to musi być szajs", "chińskie to musi być szajs" etc... 

Opublikowano

A ją bym kupił kolejnego MiBanda gdybym potrzebował. Ba, nawet na każdą kończynę gdyby to współgrało i jeszcze jeden na , nieważne.

Dziś stwierdza że to najlepszy dodatek do telefonu jaki kupiłem w życiu. To z czego najbardziej korzystam to powiadomienia, budzik i odblokowanie fona.

Ave MiBand!!!

Opublikowano

A ją bym kupił kolejnego MiBanda gdybym potrzebował. Ba, nawet na każdą kończynę gdyby to współgrało i jeszcze jeden na , nieważne.

Dziś stwierdza że to najlepszy dodatek do telefonu jaki kupiłem w życiu. To z czego najbardziej korzystam to powiadomienia, budzik i odblokowanie fona.

Ave MiBand!!!

Niestety Bluetooth drenuje ostro baterie dlatego z powiadomień i blokady nie korzystam. Ale alarm jak najbardziej na plus.

Opublikowano (edytowane)

Niestety Bluetooth drenuje ostro baterie dlatego z powiadomień i blokady nie korzystam. Ale alarm jak najbardziej na plus.

Jakoś nie zauważyłem. Mam włączony 24h na dobę.

post-7033-1442090537,0236_thumb.png

Edytowane przez Alekk
Opublikowano (edytowane)

kod rabatowy GBSX2

http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_203945.html?vip=50249

Dalej uważacie że mi band to dobry wybór?

Jeśli za 30$ można mieć razem z słuchawką BT, wyświetlaczem itd ?

Jw nie skreślam mi banda bo jest tani. Ale bo nie ma funkcjonalności.

A niestety app do mi banda trzeba kupić. By mieć więcej funkcji. I masz to napisane wyżej koszt 4pln :P

Edytowane przez homman
Opublikowano

kod rabatowy GBSX2

SJMD X2 Smart Bluetooth Dialing Watch Wireless Headset Wristband-37.44 and Free Shipping| GearBest.com

Dalej uważacie że mi band to dobry wybór?

Jeśli za 30$ można mieć razem z słuchawką BT, wyświetlaczem itd ?

Jw nie skreślam mi banda bo jest tani. Ale bo nie ma funkcjonalności.

A niestety app do mi banda trzeba kupić. By mieć więcej funkcji. I masz to napisane wyżej koszt 4pln :P

Nic nie trzeba kupować, dodatkowa apka daje tylko więcej powiadomień niż 3.

Tak, MiBand to dobry wybór, jeśli ktoś nie potrzebuje słuchawki BT i wyświetlacza, które pożerają baterie, i to jeszcze za połowę ceny tego Twojego. Nie patrz na wszystko z własnej perspektywy, bo nie każdy tego potrzebuje tego oraz launcherów na MIUI itp. To nie jest tak, że jesteśmy ciemni i nie wiemy, że jest coś poza MiBandem. Wiemy, ale dokonujemy wyboru, który pasuje nam, nie Tobie.

Opublikowano (edytowane)

Jak widzisz temat odniosłem pod siebie więc nie wiem po co to piszesz kolejny raz.

Temat nosi nazwę DLACZEGO JA BYM GO NIE KUPIŁ.

I że ma to skłonić do myślenia. Nad moją alternatywą.

Bo jw uważam że moja branzoletka jest lepsza. A potem dopiero LG G watch ma sens. Ale kupę ludzi kupuje samsungi np tak? Bronie im? Nie. Wiec po co kolejny raz się unosisz?

Podałem link gdzie można kupić obecnie najtaniej. Może kogoś takie cudo zainteresuje. Ciebie nie bo nie potrzebujesz więc po co n ty raz roztrząsać temat ? Dla ciebie mi band dla mnie x2. Dla kogoś innego musi być wyświetlacz kolorowy. Dla kogoś będzie za mało to i to. Bo ani miband ani x2 nie ma GPSu np. Ktoś może skrytykować moją bransoletkę bo działa tam dosłownie 2 app. Ale słuchawka BT w formie zegarka + monitor snu. Mi nic więcej nie trzeba. Bateria mogła by trzymać dzień. Dla mnie by to nie było problemem. Bo mało która słuchawka BT wytrzyma 6h rozmowy.

Plusem mi banda jest odblokowywanie telefonów np. Czy jak ktoś wspomniał waga. Prędzej czy później xiaomi wyda smartwatcha z kolorowym oledem + waga i będzie naprawdę fajny zestaw. Osobiście słuchawka BT xiaomi bardzo mnie korci. Ale nie wiem jak uniknąć podróbki. A ceny są od 13 do 30$. Za max 2 lata zapewne przesiądę się na normalna taką leciutką słuchawkę xiaomi + g watch R albo może coś od xiaomi.

Na 10 krytykantów jedna osoba pytała się gdzie to można dostać. Więc jw są osoby zainteresowane i tego typu rzeczami. Zważywszy że na promo to temat odświeżyłem. Na wielu portalach stoi ona po 50 60$ a na promo jest po 29 74 czy jakoś tak.

Temat miał dać do refleksji na zasadzie kiedy xiaomi wyda jakieś combo albo coś z oledem. Bo dla mnie zwykła opaska to za mało. 

Amen

Edytowane przez Numb
FORMATOWANIE
Opublikowano

Ja też 24h non stop włączony BT. Drenaż jest lekko zwiększony. Ale to wartość tak MAŁO istotna, że szkoda marnować potencjału Mi Band.

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

Kurde, to albo u mnie jest coś nie tak albo mi się wydaje.

Opublikowano

Zobacz radio w telefonie. Mój n7000 na jednym sofcie potrafił zjeść baterie w 2,5h z włączonym BT i wygaszonym ekranem

Problemem było ciągłe wyszukiwanie połączeń.

Jak bt nie wyszykuje połączeń to prawie baterii nie je. A tak to tylko wirusów się nabawisz.

Niestety w MIUI Ci nie pomogę.

W normalnym androidzie są opcje wyszukuj połączeń on off i pokaż mój telefon innym czy jakoś tak.

Opublikowano

Zobacz radio w telefonie. Mój n7000 na jednym sofcie potrafił zjeść baterie w 2,5h z włączonym BT i wygaszonym ekranem

Problemem było ciągłe wyszukiwanie połączeń.

Jak bt nie wyszykuje połączeń to prawie baterii nie je. A tak to tylko wirusów się nabawisz.

Niestety w MIUI Ci nie pomogę.

W normalnym androidzie są opcje wyszukuj połączeń on off i pokaż mój telefon innym czy jakoś tak.

Tu wystarczy chyba mieć ustawioną komunikację ze sparpwanymi urządzeniami.

post-7033-1442135087,2558_thumb.png

Opublikowano

Takie "10-15$" to nie takie "mało" bo z banda za ~50zł robi nam się band za ~120zł, a nie każdy potrzebuje słuchawki BT... Ja używam prostego, sprawdzonego i działającego sposobu.. Uchwyt +głośnomówiący ew. Uchwyt+słuchawki z mikro (które i tak wszędzie ze sobą noszę) i słuchawka BT jest mi zbędna, więc po co mam wydawać 2x tyle? 

Opublikowano (edytowane)

Homman... Kto Ci cokolwiek zarzuca...? Sztucznie nakręcasz temat, wymyślając coś, czego nikt nie powiedział.

Acid jest administratorem, może moderować, ale szkoda na to jego czasu.

Wątek zamykam, czyszczę i nie wiem czy nie powinien się znaleźć w koszu, ale nie chcę zarzutu, że jestem stronniczy czy coś w tym rodzaju.

Wątek oczyszczony

Edytowane przez Numb
Opublikowano

Dajcie sobie spakuj - gościu nakręca na określony produkt robiąc cyrk wokół tego tematu.

Nota Benedykt jak dla mnie opaska Vidonn Rules!!!

;)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...