Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam taki problem. Telefon córki POCO M5, zainstalowany FamilyLink.

Było MIUI, wyskoczyła dostępna aktualizacja do HyperOS, kliknąłem. Update poszedł, ale po nim wszystkie aplikacje, które w FamilyLink miały ograniczenia czasowe są niedostępne, nie dało się ich zainstalować ponownie. Poszedł reset urządzenia (z panelu FamilyLink). Po resecie ok aplikacje da się zainstalować od nowa, niby działa.

Ale, córka zapomniała wzoru do odblokowania telefonu. Myślę, kolejny reset i będzie ok. Zleciłem reset znowu z panelu FamilyLink, u mnie w aplikacji niby się wykonało - nie mam już zarejestrowanego telefonu córki, ale reset na jej telefonie się nie wykonał. Próba hard-resetu przez VolumeUp+PWR nie działa, bo nie ma opcji przywracania do stanu fabrycznego (chyba FamilyLink to blokuje). No i nie bardzo wiem co zrobić, nie mogę fonu zresetować, USB debugging nie było włączone, przez MiAssistant też nic nie mogę zrobić bez tego. W trybie fastboot MiAssistant nie widzi telefonu (widzi w trybie normalnego włączenia, ale wtedy blokuje go brak usb debugging).

Please advise... :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak sobie myślę że to jest funkcja google i tam należy napisać do pomocy technicznej. Z drugiej strony sama funkcja działa na zasadzie administracja - odbiorca i powinno się najpierw zdjąć blokady na koncie administratora potem manipulować samym urządzeniem z tą blokdą. Po trzecie samo odzyskanie dostępu do konta google (wszelkiej blokady ekranu) powinno się zarządzać na samym koncie niekoniecznie na komórce. Przykładowo utracony fon można zablokować na poziomie konta z jakiegokolwiek innego urządzenia i  pc. Wg pomoc techniczna google powinna to zrobić na danym koncie oczywiście po weryfikacji. 

Opublikowano (edytowane)

u mnie to samo dodatkowo nie można odciskiem odblokować po zrestartowała córa telefon, również brak wipe data w recovery, siedzę już 2h i nie mogę nic wykminić.

Konto dodane w familylink i w xiaomi na obu jak wysyłam o reset to nie dochodzi, prawdopodobnie dlatego że telefon był zrestartowany i usługi sim są jeszcze wyłączone. Co śmieszne mogę go zlokalizować z chmury xiaomi i włączyć dźwięk  ale reset nie dochodzi.

Edytowane przez eject
Opublikowano
2 godziny temu, eject napisał(a):

no nie włączysz bez wzoru, niby pokazuje że z siecią i wifi jest połączone ale nic nie działa, przed podaniem wzoru.

Jedno mnie zastanawia ustawiając blokadę rodzicielską stajemy się pelnym administratorem urządzenia i myślę że ustawienia samego użytkownika czytaj nieletnego, nie powinny mieć wpływu na samego administratora, który może takie rzeczy jak jego blokadę zmienić albo po prostu zdjąć. I dlatego zaczynam podejrzewać, że jakaś osoba z blokadą podaje się za rodzica żeby obejść blokadę. Co do działania przez znajdź moje urządzenie to raczej powinno działać bez problemu. I nie chce mi się wierzyć że po restarcie urządzenia (jak to czytałem pomyślałem ktoś żartuje) nagle przestaje działać administracja komórki bo po zalogowaniu się w sieci administrator odzyskuje pełne prawa. Tak to działa i nie rozumiem już tego tematu. 

Opublikowano

Założyłem tu konto 28.09.2015 naprawdę myślisz że jestem dzieckiem któremu rodzice zablokowali telefon?

Wytłumaczę od nowa, córka miała wcześniej wzór i odblokowywanie palcem, w międzyczasie zmieniła wzór ale odblokowywanie wzorem wymagane jest tylko przy nowym uruchamianiu telefonu i co ileś tam godzin, jak to 10 latka zdążyła zapomnieć przez ten czas na co zmieniła. Uruchomiła telefon ponownie ale jest w stanie takiej jak by hibernacji czy czegoś tam? nic nie dochodzi do telefonu zanim nie wpiszesz wzoru, w aplikacji rodzica family link mogłem zmienić jej kod dostępu ale tylko na cyfry a telefon żąda wzoru.

po usunięciu konta z mojego family link nic się nie zmienia.

brak jest  wipe data w recovery

chińska aplikacja mi assistant, wykrywa telefon w trybie "podłącz do mi assistant" ale nic nie można zrobić

nie mam pojęcia już jak to ugryźć a to nowy telefon.

Opublikowano
3 godziny temu, eject napisał(a):

chińska aplikacja mi assistant, wykrywa telefon w trybie "podłącz do mi assistant" ale nic nie można zrobić

Tłumaczyłeś z chińskiego? Kiedyś taka opcja tam była.

Opublikowano

Cytat

Tłumaczyłeś z chińskiego? Kiedyś taka opcja tam była.

próbowałem na tłumaczonym i nie tłumaczonym i na 2 komputerach i 3 przewodach oryginalnych, taki sam rezultat wgrywanie nie rozpoczyna się dochodzi do 4,99% przesyłu softu na telefon.

Wipe data z poziomu mi assystant też nie działa.

Opublikowano

Zainstalowałem u syna na telefonie Family Link. Wszystko poszło w porządku, ale jak chce odblokować na chwilę telefon w momencie blokady to pojawia się lakoniczny komunikat Chwileczkę i zaczyna się krecić kółko.

Po paru minutach kręcenia nadal jest Chwileczkę.

Trzeba wyłączyć nadzór i wtedy telefon zaczyna normalnie działać... Wie ktoś co z tym można zrobić ?

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano
W dniu 29.09.2024 o 11:45, eject napisał(a):

Założyłem tu konto 28.09.2015 naprawdę myślisz że jestem dzieckiem któremu rodzice zablokowali telefon?

Wytłumaczę od nowa, córka miała wcześniej wzór i odblokowywanie palcem, w międzyczasie zmieniła wzór ale odblokowywanie wzorem wymagane jest tylko przy nowym uruchamianiu telefonu i co ileś tam godzin, jak to 10 latka zdążyła zapomnieć przez ten czas na co zmieniła. Uruchomiła telefon ponownie ale jest w stanie takiej jak by hibernacji czy czegoś tam? nic nie dochodzi do telefonu zanim nie wpiszesz wzoru, w aplikacji rodzica family link mogłem zmienić jej kod dostępu ale tylko na cyfry a telefon żąda wzoru.

po usunięciu konta z mojego family link nic się nie zmienia.

brak jest  wipe data w recovery

nie mam pojęcia już jak to ugryźć a to nowy telefon.

Oki ale spotkałem parę osób, które próbowały to obejść.  Mam pytanie zanim usunąłeś córkę z swojego konta fl zdjąłeś wcześniej blokadę z jej telefonu? Bo czasem samo usunięcie nie powoduje zdjęcia blokady. Wg mnie zwróć się do google bo widać na ich serwerze nadal blokada działa. I adekwatnie komórka ze względów bezpieczeństwa jest przypisana do danego konta. I bez względu czy zrobisz wipe to niestety spotkasz się z murem na serwerze. Właśnie ze względów bezpieczeństwa. Być może wystarczy działanie u nich żeby to ostatecznie zdjąć. 

• 4 miesiące temu...