Jump to content

Redmi Note 12 Turbo/POCO F5 - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.2.0.UMRCNXM - Android 14

Recommended Posts

Teraz, Kacper Skrzypek napisał(a):

Powinno zadziałać, bo chyba rebuild 14.0.25.0 był wydany po 1 grudnia, gdy nowy fix był implementowany już.

Ok, ale może zadziałać lub nie, czy może wysadzić mi soft czy nie? :) Takie pytanie w świetle tego co dziś wyczytałem o nowej zabójczej aktualizacji MIUI.

Witam, jestem świeżym posiadaczem Poco F5 oraz hyperos by xiaomi. Pytanie jak usunąć napis zegar z widgetu zegarek i pogoda? Czy to jakiś bug? 

IMG_20240305_154645.jpg

Edited by LexMartin

Dziękuję, pomogło. Nie doszukałem się wczesniej tej opcji. Tyle w tym systemie ustawień, że trzeba dłuższą chwilę poświęcić, by je wszystkie posprawdzać. 🙂

• 3 weeks later...

Mam problem z dodawanie widgetów. Wybieram widżet, nie działa przycisk "dodaj na pulpit" - kiedy przytrzymam widżet i przeciągnę, nie działa 'ptaszek'w prawym górnym rogu do zatwierdzania.

Dodatkowo, problem z systemową pogodą. Czasem działa, częściej nie.

EDIT

Problem wystepuje z Asystentem HyperOS.

Ustawienia -> Pulpit -> Tryb Asystenta = Google Discover i działa.

Edited by Ja Je
rozwiązane

• 1 month later...
W dniu 29.02.2024 o 18:04, raftter napisał(a):

Już się cieszyłem odblokowaniem aplikacji Millenium paluchem po przejściu na HyperOS i znowu komunikat że ze względu na bezpieczeństwo wyłączyli. Najdziwniejsze że nic nie aktualizowałem. O co chodzi? 

Znowu złe wróciło. Nie dość że nie ma odblokowania odciskiem to jeszcze Google Walet odmówił współpracy. 

@Kacper Skrzypek spodziewać się poprawki czy próbować przejść na wersję OS1.0.3.0?

45 minut temu, raftter napisał(a):

Znowu złe wróciło. Nie dość że nie ma odblokowania odciskiem to jeszcze Google Walet odmówił współpracy. 

@Kacper Skrzypek spodziewać się poprawki czy próbować przejść na wersję OS1.0.3.0?

Jest fix od 2 dni: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/XiaomiEUModule_2024.05.15.apk/download

• Thanks 1

1 minutę temu, raftter napisał(a):

Logowanie paluchem wróciło, ale Portfel Google nadal nie chce współpracować :(

Musisz poczekać trochę, Portfel odświeża cache co jakiś czas (możesz też spróbować wyczyścić dane Usług Google Play).

• Thanks 1

4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Musisz poczekać trochę, Portfel odświeża cache co jakiś czas (możesz też spróbować wyczyścić dane Usług Google Play).

Dzięki, karty też już działają.