Kacper Skrzypek Posted January 30, 2024 Posted January 30, 2024 Wątek poświęcony najnowszej dostępnej aktualizacji HyperOS w wersji OS1.0.2.0.ULCCNXM dla telefonu Xiaomi 12 (nazwa kodowa cupid). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_CUPID_OS1.0.2.0.ULCCNXM_os1-14.zip/download ROM można zainstalować zarówno przez TWRP, jak i fastboot: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
quna Posted January 30, 2024 Posted January 30, 2024 sprawdzał ktoś ten ROM miałem bete i chodziło, po instalacji tego romu wysypał się cały telefon wraz z recovery i ciągłe jest w trybie FASTBOOT, jakiś pomysł jak to naprawić?
Master Posted January 30, 2024 Posted January 30, 2024 jak ponowna instalacja xiaomi eu na czysto (clean with format) nie pomoze na to to mozesz sprobowac wrzucic oryginalny rom do swojego modelu przez miflasha (nie zaznaczaj tylko opcji lock ...) i jak to zrobisz to wtedy wrzuc xiaomi eu w trybie fastboot z opcja clean with format i powinno byc ok ...
Kacper Skrzypek Posted January 30, 2024 Author Posted January 30, 2024 30 minut temu, quna napisał(a): sprawdzał ktoś ten ROM miałem bete i chodziło, po instalacji tego romu wysypał się cały telefon wraz z recovery i ciągłe jest w trybie FASTBOOT, jakiś pomysł jak to naprawić? Jeśli miałeś ostatnią betę, to nie ma szans, że stable pójdzie bez czyszczenia danych. Poprawki są starsze.
quna Posted January 30, 2024 Posted January 30, 2024 Recovery ruszyło ale nie mogę pliku wrzucić, nie widzi pamięci telefonu, a przez fastboot wywala błąd, zobaczę przez miflash
QBAQ Posted January 30, 2024 Posted January 30, 2024 Czyli najpierw najnowsze TWRP i normalnie aktualizacja jak dotychczas?
Kacper Skrzypek Posted January 30, 2024 Author Posted January 30, 2024 Najpierw chyba lepiej ROM, potem TWRP.
QBAQ Posted January 30, 2024 Posted January 30, 2024 (edited) Mhm. No pomyślałem, że recovery najpierw, skoro ROM na android 14 i pod to jest TWRP Edited January 30, 2024 by QBAQ
Kacper Skrzypek Posted January 30, 2024 Author Posted January 30, 2024 Jak zaktualizujesz recovery, to najpewniej nie będziesz mógł zdeszyfrować danych jeszcze z 13-stki Więc dla pewności najpierw ROM.
QBAQ Posted January 30, 2024 Posted January 30, 2024 Czaję. No to zobaczymy co to ciekawego nam serwują... PS. Na smartwatche też będzie HyperOS, skoro wszystko rzekomo ma być w jednym ekosystemie?
Kacper Skrzypek Posted January 30, 2024 Author Posted January 30, 2024 12 minut temu, QBAQ napisał(a): PS. Na smartwatche też będzie HyperOS, skoro wszystko rzekomo ma być w jednym ekosystemie? Tego nie wiem, mogę tylko zgadywać. Z zapowiedzi tak by to wyglądało...
QBAQ Posted January 31, 2024 Posted January 31, 2024 Po jednym dniu korzystania z HyperOS generalnie jest OK, ale też szumne zapowiedzi o ultra płynności można sobie między bajki włożyć. Zdarzają się lekkie ścinki animacji np. przy szybkim przewijaniu etc. Z zauważonych (chyba) błędów np. ustawienia "Ekran i jasność" / "Silnik obrazów SI" przełączanie opcji nie skutkuje niczym; suwaki wracają na pozycję "Wyłączone". 1
Kacper Skrzypek Posted January 31, 2024 Author Posted January 31, 2024 Jak dotkniesz tekstu, a nie przełączników, to jest tak samo? (Pytam, bo Xiaomi popsuło to w jednym menu, być może tu jest to samo).
QBAQ Posted January 31, 2024 Posted January 31, 2024 @Kacper Skrzypek bez różnicy gdzie się kliknie/przesunie VID_20240131_133409.mp4
Damian Rij Posted February 4, 2024 Posted February 4, 2024 Witam. Używam HyperOs od kilku dni i też mam wrażenie że bardzie się przycina niż ostatnia wersja stable Miui. Ogólnie pracuje dobrze, bateria też jest ok.
Recommended Posts