Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A kiedy zamawiałeś? Bo ja od 31 sierpnia dalej czekam. :( Ale to wina poczty polskiej. : /

Ja zamowilem 29 sierpnia,ale wyslane 7 września czasu polskiego( święta e Chinac) w ciągu 6 dni c Chin do Holandii, 2 dni H-Pl i z wawy do mnie tez 2 dni.Śledzenie było odrazu i na bierząco,jednak z Warszawy do mojej miejscowosci nie było żadnych informscji, czy wyszła czy zatrzymana.Aż wczoraj przyniósł mi listonosz :)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja zamowilem 29 sierpnia,ale wyslane 7 września czasu polskiego( święta e Chinac) w ciągu 6 dni c Chin do Holandii, 2 dni H-Pl i z wawy do mnie tez 2 dni.Śledzenie było odrazu i na bierząco,jednak z Warszawy do mojej miejscowosci nie było żadnych informscji, czy wyszła czy zatrzymana.Aż wczoraj przyniósł mi listonosz :)

A u mnie zatrzymała się w: 

Zatrzymanie przesyłki w cle 2015-09-18 08:52 WER Pruszcz Gd

1 zakupy i od razu pech. :(

Opublikowano

A u mnie zatrzymała się w: 

Zatrzymanie przesyłki w cle 2015-09-18 08:52 WER Pruszcz Gd

1 zakupy i od razu pech. :(

Pocieszę Cię, w WER Pruszcz bardzo często walą cło/vat od ceny deklarowanej na paczce :D 2x capnęli mi paczkę w Pruszczu na cle i 2x miałem VAT wyliczony z ceny deklarowanej na paczce :P, przyszedł listonosz i mi tylko zaśpiewał, że "53zł do opłacenia" a paczka miała deklarowaną wartość 50euro :P

Opublikowano

Ale to cło w Pruszczu nałożyli od zdeklarowanej kwoty mimo wysłania przez Ciebie potwierdzenia przelewu z właściwą kwotą czy nawet nie pytali o nic i nałożyli bez konsultacji?

Opublikowano (edytowane)

Jak walą od kwoty na paczce to nie pytają o aukcje itd.

Przeważnie robią tak np teraz. Bo masz dużo przesyłek i nie ma czasu.

Jak ci przyjdzie list = prawdziwa wartość.

Na razie czekaj na list i nic nie wysyłaj. Jak nie przyjdzie list przyjdzie małe cło.

Edytowane przez homman
Opublikowano

List tak idzie bo z automatu.

Natomiast teraz licz się z tym że od zwolnienia cła minie z 3 4 dni.

Czyli na całe clenie tydzień może braknąć :) Sprawdzenie dokumentów, wyliczenie cła, wysłanie do ciebie.

Zwłaszcza teraz. A jak masz blisko to za 30 min pobytu przesyłkę masz.

W czwartek pewnie będziesz miał przesyłkę.

Opublikowano

Jak Ci liścik przyszedł i to z WER Pruszcz to musisz mieć strasznego peszka :P. Jak pisze homman, z 3-4dni teraz paczuszka może leżeć na cle. ew. możesz do nich zadzwonić i zapytać się czy nie da rady tego pośpieszyć :D

Opublikowano

Trzeba mieć szczęście żeby przy pierwszych zakupach trafić taką kumulację :P, no ale nic, ważne żeby przyszedł a pieniądze się znajdą ;).

Opublikowano

Posty dotyczące VATu i jak go ominąć zostały wyczyszczone, wątek ma dotyczyć Redmi Note 2 i pierwszych wrażeń z nim związanych i niech tak zostanie, jeżeli chcecie rozmawiać o VAT i jak oszukać celników to zapraszam to działu z zakupami gdzie jest stworzony odpowiedni wątek :).

Opublikowano

Nie nacieszylem sie telefonem zbyt długo. Telefon sie nie ładuje i poleci na reklamację eh zostane bez telefonu na długo.

Opublikowano

A ja Ci gwarantuje że masz zepsuty kabel albo ładowarkę. Sprawdź najpierw te dwie rzeczy a później odsyłają gdyby to nie to.

Opublikowano

Niestety nie dziala na żadnej ładowarce ani kablu jaki mam w domu inne urzadzenia sie laduja wiec sprawa wyglada jasno.

Nie ciekawa sprawa - u mnie wytrzymal tydzien eh

Opublikowano

A4YOU w sumie. Tak jak mówie wyśle na reklamacje i zobaczymy co z tego będzie ale jak zwykle mam złe przeczucia. Cholerka 4 lata czekałem na nowy telefon :D. Wydaje mi się, że gniazdo Usb się uszkodziło ale to moje takie przypuszczenia.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem nie pilnowałem wszystkiego. Może za silno ktoś włożył albo odwrotnie nie mogę nic powiedzieć na 100%. Dlatego jestem w konsternacji bo poprzedni telefon miałem 4 lata i nic takiego mi się nigdy nie wydarzyło a tutaj po tygodniu.

Opublikowano

No to zapomnij o gwarancji, w Note 2 jest wlasnie bardzo latwo włozyc wtyczke odwrotnie bo plastikowa obudowa nie ma widocznych zaokraglonych rogów po żadnej stronie ( a powinna miec od strony wyswietlacza ), stąd też bardzo łatwo uszkodzic port jak sie przyzwyczailo do innej pozycji z poprzedniego telefonu, ja mialem zagwózdkę na poczatku i myslalem ze jakis inny port sobie Xiaomi wymyslilo ale jak sie przypatrzylem to w srodku widac gdzie są zaokrąglenia - teraz juz po prostu pamietam, że zaokrąglone do góry (zakładając ze tlefon trzymamy ekranem do góry)

Opublikowano

ktos ? zepsules gniazdo i marudzisz ze zepsules je po tygodniu no pozdrawiam :D

Dzięki, życzę żeby ci równie łatwo coś się zepsuło  "No pozdrawiam" ;)

Ile naprawa może kosztować ? Moim zdaniem wykonanie portu jest badziewne i tyle :D

Opublikowano

no widac wlasnie jaka klase pokazales ;) nie dziekuje za zyczenia 

Ps. sam jestes badziewny ;)

Przepraszam, poniosło mnie.

Jeśli koszt 100 zł okaże się realny to jeszcze nie tak źle.

Opublikowano

najlepiej byloby ci kupic cala dolna plytke wraz z portem usb ale one jeszcze chyba nigdzie nie sa dostepne tak ze musisz kupic port i go przelutowac lub udac sie do jakiegos serwisu zeby ci to przelutowali :P

Jeszcze raz przepraszam.

Niestety nie znam się na elektronice. Wyśle tam gdzie kupiłem niech się ustosunkują i zobaczymy ile krzykną za naprawę. 

Opublikowano

zapytaj ich ile bedzie kosztowac wymiana portu usb jesli krzykna za duzo to czekalbym na dostepnosc czesci :D

Xiaomi-Redmi-Note-2-Teardown-12-600x400.

o takim czyms mowie  powinno  sie za jakis czas pojawic np. tu http://www.dragon-tt.com/Products.aspx?sid=322 pewnie bedzie kostowalo z 10 $ + 5$ przesylka a wymiana nie jest wcale taka trudna wiec mialbys cala plytke za okolo 50-60 zl :P

Dzięki wielkie będę walczył z tematem :)

Opublikowano (edytowane)

kazdy porządny elektronik z dostepem do profesjonalnego sprzetu - bedzie w stanie przelutowac sam port micro USB, kwestia tylko znalezienia i dopasowania takiego samego. Mysle ze nie bedzie z tym raczej problemu.

A czesci elektroniczne szukaj na Farnell

Edytowane przez fullrespect
Opublikowano

kazdy porządny elektronik z dostepem do profesjonalnego sprzetu - bedzie w stanie przelutowac sam port micro USB, kwestia tylko znalezienia i dopasowania takiego samego. Mysle ze nie bedzie z tym raczej problemu.

A czesci elektroniczne szukaj na Farnell

Fajna strona ale nie mam pojęcia, który pasuje.

Z drugiej strony oddam do serwisu by nie stracić gwarancji. Kto wie co może się jeszcze stać z moim szczęściem :)

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Ja czekam, dopiero zamówiłem. Choć wysyłka darmowa to liczę się z tym, że VAT mogą mi naliczyć. Choć w całej mojej historii zakupów jeszcze mi się nie zdarzyło z Chin zapłacić VATu, no ale jak mówicie, że trzepią ostro, to pewnie tak będzie. 

Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, czy jak zamówiłem kilka rzeczy, konkretnie 3. Telefon obudowę i folię na ekran, to VAT płacę wyłącznie od telefonu? Pozostałe 2 rzeczy kosztują około 3$ i 4$. I druga kwestia, czy VAT jest obliczany od kwoty zapłaconej w $ + 23% w dniu zakupu, czy w dniu zatrzymania w UC? Czy może od kwoty faktycznej jaką się zapłaciło w PLN?

Opublikowano

(...) czy VAT jest obliczany od kwoty zapłaconej w $ + 23% w dniu zakupu, czy w dniu zatrzymania w UC? Czy może od kwoty faktycznej jaką się zapłaciło w PLN?

Od kwoty zapłaconej w dniu zakupu. Dlatego potrzebują wydruk aukcji i przelewu.

Ten telefon to była pierwsza rzecz, za którą płaciłem VAT, wcześniej brałem dwa inne telefony i sporo pierdołek typu case'y albo słuchawki.

Opublikowano

Po kilku dniach użytkowania muszę przyznać ze jestem bardzo zadowolony z RN2. Moim punktem odniesienia jest LG G2 Gb czyli całkiem nie stare jeszcze urządzenie. Potrzebowałem jednak bardzo dual sim i dużej mocy obliczeniowej do multitask wiec padło na Prime.

W porównaniu do poprzedniego telefonu na prawdę wszystko na plus. Oglądając Youtube trochę się obawiałem jakości wyświetlacza i jego jasności ale na prawdę święci bardzo dobrze i użytkuje do na poziomie 50proc.

Prędkość działania po prostu rewelka na nic nie trzeba czekac. Telefon kupiony od A4You.

Jedyny mankament to funkcja Double tap do której baaaardzo sie przyzwyczailem w G2 a tutaj jej nie ma, ale mam nadzieję nie wszystko stracone może taka opcja się pojawi...?

Pozdro

Wysłane z mojego Redmi Note 2 Prime

Opublikowano (edytowane)

Byłoby na prawdę super. Z tą funkcja dla mnie telefon bliski ideałowi.

Jeszcze tylko czekam na jakieś folie na wyświetlacz w sprzedaży.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 Prime

Edytowane przez Tronik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...