Jump to content

HyperOS 1.0.24.1.22.DEV

Recommended Posts

24126.png

• Nowa supertapeta Księżyca
  • Zmiany w głównym menu Ustawień na wzór tych z ROM-u China
  • ROM dla POCO F4 GT pojawi się później, nie mamy linku do chińskiego ROM-u
  • Posiadacze Xiaomi 12 i 12 Pro muszą tę aktualizację ściągnąć ręcznie - ze względu na zmienioną nazwę pliku OTA nie zadziała
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

image-1.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka:

• Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+)
  • Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000)
  • Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100)

Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi Note 13 Pro+ (Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (Dimensity 8200),
  • Redmi K60E (Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12 Pro Dimensity (Dimensity 9000+),
  • Xiaomi 12T (Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (Dimensity 9000),
  • Redmi K50 (Dimensity 8100),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (Dimensity 1080),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (Dimensity 8100),
  • Redmi Note 11 Pro/+ 5G (Dimensity 920),
  • Xiaomi 11T (Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Like 1
  • Thanks 2

U mnie po aktualizacji przez TWRP póki co kicha straszna bo się dużo posypało. Nie wykrywa kart SIM, nie łączy się z WiFi, dużo aplikacji przestaje działać, nie działają gesty. Zgrywam dane na dysk zewnętrzny, spróbuję jeszcze aktualizacji ponownej przez Fastboot a jak nie pomoże to zostaje wipe...

27 minut temu, alchemik86 napisał(a):

U mnie po aktualizacji przez TWRP póki co kicha straszna bo się dużo posypało. Nie wykrywa kart SIM, nie łączy się z WiFi, dużo aplikacji przestaje działać, nie działają gesty. Zgrywam dane na dysk zewnętrzny, spróbuję jeszcze aktualizacji ponownej przez Fastboot a jak nie pomoże to zostaje wipe...

Dziwne, wygląda na to, że coś z ART znowu...

Uruchom skrypt FixAppCrash.bat z tej paczki https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/ (tylko musiałbyś mieć włączone debugowanie USB...).

56 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Podeślij log błędu (to, co się pokazuje po dotknięciu Pokaż treść błędu).

Jak na złość nie zrobiłem loga a po ponownym uruchomieniu telefonu zalogowałem się bez problemu i błąd już się nie pojawił.

Edited by Lukasz07

wrzucone w trybie fastboot - pobrane przez updatera - na razie wygląda że wszystko oki ... poprawki zabezpieczeń nadal grudniowe

tak dwie uwagi na szybkiego ...

w pasku statusu na pulpicie pojawiła się ikonka VPN - nie ma za to ikonek NFC i budzika - mimo że są włączone w ustawieniach - oczywiście są widoczne w pasku statusu po rozwinięciu ustawień ...

te prz sunięcie konta Xiaomi na samą górę to w sumie chyba lepiej jak było tam gdzie było - teraz wygląda to gorzej wizualnie 🙃

Screenshot_2024-01-27-12-28-29-189_com.android.settings.jpg

jak tam ma zostać to chociaż ta ikonkę może jakiś dałoby się zrobić jednolicie z pozostałymi ... i skrócić ten opis żeby to zmieściło się w jednej linii ... np. może wystarczy wywalić tą końcówkę "itp."

Edited by Master

1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Podeślij log błędu (to, co się pokazuje po dotknięciu Pokaż treść błędu).

Udało mi się wywołać ten błąd, przy próbie logowania za pomocą Google tak się dzieje

Screenshot_2024-01-27-11-03-38-651_com.miui.bugreport.jpg

2 godziny temu, alchemik86 napisał(a):

w twrp zarzuć czyszczenie cache art / dalvik a potem komenda

adb shell pm compile -a -f -r cmdline --full

może pomóc ...

2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Dziwne, wygląda na to, że coś z ART znowu...

Uruchom skrypt FixAppCrash.bat z tej paczki https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/ (tylko musiałbyś mieć włączone debugowanie USB...).

Opanowałem sytuację. Wrzuciłem przez fastboot poprzednią wersję, po tym telefon nie pokazywał mi zawartości pamięci wewnętrznej ale po ponownym wrzuceniu dzisiejszej aktualizacji przez TWRP póki co wygląda na to że wszystko działa.

20 godzin temu, Master napisał(a):

jak tam ma zostać to chociaż ta ikonkę może jakiś dałoby się zrobić jednolicie z pozostałymi ... i skrócić ten opis żeby to zmieściło się w jednej linii ... np. może wystarczy wywalić tą końcówkę "itp."

Opis skróciłem. Ikonka pochodzi z konta Xiaomi, więc jeśli ustawiłeś ten "P", no to musisz sobie zmienić.

20 godzin temu, Lukasz07 napisał(a):

Udało mi się wywołać ten błąd, przy próbie logowania za pomocą Google tak się dzieje

Dzięki, naprawione.

• Like 1

7 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Opis skróciłem. Ikonka pochodzi z konta Xiaomi, więc jeśli ustawiłeś ten "P", no to musisz sobie zmienić.

niezależnie od tego co się wstawi (a w ogóle wstawienie tam czegoś to graniczy z cudem ... próbowałem kilkanaście razy na różnych plikach graficznych i na różnych rozmiarach - tylko jedno weszło ... którego i tak nie mogę się pozbyć 🙃) to sam kształt tego okręgu i jego wielkość brzydko pasuje do reszty ikon systemowych ... które są mniejsze i kwadratowe ... ot tak niechlujnie to wygląda ... zdecydowanie lepiej było tak jak do tej pory ... wiem że się nie znam i nie nadążam za trendami ale czasami jak coś jest dobrze to tak powinno zostać 🙃

w ogóle to pomyślę nad tym żeby całkowicie usunąć ta pozycję - pewnie pójdzie to jakoś przez debloata ... gdzieś tam widziałem to konto Xiaomi - tylko muszę najpierw oglądać temat żeby nie uwalić telefonu 🙃 może trzeba najpierw się wylogować w ogóle z tego konta - w sumie i tak mi do niczego nie potrzebne - a potem wywalić usługi z tym związane i nie będzie w ogóle tego widać 🙃 jakieś rady w temacie mile widziane ...

Edited by Master

udało mi się wywalić Xiaomi account przez debloata - ale zostaje i tak jak widać w załączniku ... da się jakoś tego pozbyć żeby ta informacja o koncie się tam nie wyświetlała? wtedy byłoby luks 🙃

ps. info dla osób które bawią się w debloaty - najpierw wchodzimy w necie na konto Xiaomi i wywalamy tam swoje urządzenie z konta - potem wylogowujemy się z konta na telefonie no i już można bezpiecznie usunąć Xiaomi account ... 

Screenshot_2024-01-29-11-49-01-700_com.android.settings.jpg

33 minuty temu, kaciek napisał(a):

A po co to wywalać? Co to daje?

sędnięte z Xiaomi 13 PRO

uderza w zmysl estetyki :) do tego zwalniamy zasoby ... xiaomi account ma mase pozwolen na dostep i dziala caly czas w tle ... czyli robimy tzw. dwie pieczenie na jednym ogniu :) sadzilem ze jak wywale ta cala usluge to i pozbede sie tej pozycji w menu ... mozliwe ze nie da sie tego pozbyc normalnie ...

To może spróbuj markerem zamalować
A poważnie, swego czasu na RN4pro jak wywaliłem konto to telefon odpalić nie chciał, inna sprawa że wtedy to normalnie root działał i można było bezpośrednio w samym systemie usuwać co się nie podobało.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

16 minut temu, Netoper napisał(a):

To może spróbuj markerem zamalować emoji854.png
A poważnie, swego czasu na RN4pro jak wywaliłem konto to telefon odpalić nie chciał, inna sprawa że wtedy to normalnie root działał i można było bezpośrednio w samym systemie usuwać co się nie podobało.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

no właśnie dlatego zrobiłem tak że najpierw usunąłem urządzenie potem się wylogowalem a potem dopiero to wywaliłem ... możliwe że tak musi zostać jak jest ... jakoś może przeżyje 🙃 ot pytam bo może jest jakaś możliwość ... jak nie to damy radę i bez tego ... poza tym system działa luks - oby tak dalej ...

Nie polecam usuwania konta Xiaomi jest to zabezpieczenie telefonu w przypadku kradzieży lub zgubienia.
Za to polecam soft który działa bez kombinowania i zabawy w adb w miui14 wszystko działa

Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, czarek1212 napisał(a):

Nie polecam usuwania konta Xiaomi jest to zabezpieczenie telefonu w przypadku kradzieży lub zgubienia.
Za to polecam soft który działa bez kombinowania i zabawy w adb w miui14 wszystko działa

wiem że to do tego przydatne ... odpukac nie miałem jeszcze takiej sytuacji ... lokalizacja działa też przez Googla jak pamiętam ...

Jak masz aktywne konto Xiaomi to po zgubieniu lub kradzieży telefon jest bezużyteczny dla kogoś ,tylko na części oprócz płyty głównej bo płyta z aktywnym kontem będzie zablokowana no ale dobrze wiesz że można wymazać cały telefon zdalnie za pomocą konta Xiaomi.
Co do lokalizacji Googla to nie wiem nie sprawdzałem pewniejsze jest konto Xiaomi no ale to Twój wybór:)

2 godziny temu, czarek1212 napisał(a):

Jak masz aktywne konto Xiaomi to po zgubieniu lub kradzieży telefon jest bezużyteczny dla kogoś ,tylko na części oprócz płyty głównej bo płyta z aktywnym kontem będzie zablokowana no ale dobrze wiesz że można wymazać cały telefon zdalnie za pomocą konta Xiaomi.
Co do lokalizacji Googla to nie wiem nie sprawdzałem pewniejsze jest konto Xiaomi no ale to Twój wybór:)

jak nie uda mi się tego usunąć to przywrócę Xiaomi account ponownie - żaden problem 🙃 cele były dwa - pozbyć się szpetnej pozycji z menu - tym bardziej że nie mogę w żaden sposób zmienić awatara - a dwa - zwolnić zasoby - o ile cel dwa pozytywnie o tyle cel jeden nie 🙃 z awatarem to jest o tyle ciekawe że próbowałem z różnymi obrazkami / zdjęciami - bez powodzenia ... po kilkunastu próbach kliknąłem jakieś zdjęcie z galerii "na palę" i wskoczyło ... kolejnych kilkadziesiąt prób zmiany na cokolwiek innego bez powodzenia ... nawet nie wchodzi z opcji zrób zdjęcie ... stąd uznałem że to wywalę a tu nawet to bez powodzenia 🙃 same atrakcje i przygody ... jak tu nie kochać hyperos i Xiaomi ... 🙃

Dopadł teraz mnie problem z informacją, że "usługi Play ciągle przestają działać" próbowałem podać komendy adb ale nie mogę bo zwraca błąd. Nie wiem teraz czy dobrze to robię, debugowanie włączone w obu miejscach i komendy podaje w adb bez wyłączania telefonu? Tak jak w przypadku komend dla galerii?

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...