Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Poprawki błędów Dla Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro wydanie nosi nazwę OS1.0.24.1.16.DEV ROM dla POCO F4 GT pojawi się później, nie mamy linku do chińskiego ROM-u W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka: Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+) Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000) Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100) Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi Note 13 Pro+ (Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (Dimensity 8200), Redmi K60E (Dimensity 8200), Xiaomi 12 Pro Dimensity (Dimensity 9000+), Xiaomi 12T (Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (Dimensity 9000), Redmi K50 (Dimensity 8100), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (Dimensity 1080), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (Dimensity 8100), Redmi Note 11 Pro/+ 5G (Dimensity 920), Xiaomi 11T (Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13T Pro i Redmi K60 Ultra? Masz jeszcze Redmi Note 8T? Zainstaluj Androida 13 Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13 Ultra? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13 i 13 Pro? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2 3
Lukasz07 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Instalacja przebiegła bezproblemowo wszystko działa łącznie z edytorem ekranu blokady.
Master Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 u mnie też poszło dobrze ... na razie wszystko ok ... poprawki zabezpieczeń nadal grudniowe (czyżby google zaspało?) 🙃 bardzo fajnie i szybko się pobrało przez updatera ... update zrobiony w trybie fastboot
Lukasz07 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 7 minut temu, Master napisał(a): u mnie też poszło dobrze ... na razie wszystko ok ... poprawki zabezpieczeń nadal grudniowe (czyżby google zaspało?) 🙃 bardzo fajnie i szybko się pobrało przez updatera ... update zrobiony w trybie fastboot U mnie styczniowe ale to już miałem na poprzedniej becie
Master Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 1 minutę temu, Lukasz07 napisał(a): U mnie styczniowe ale to już miałem na poprzedniej becie no to widocznie z jakiegoś powodu nie mają tego tylko 14tki ... 🙃 w każdym razie póki co system działa ok ...
kris68 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Master i o to właśnie chodzi w przeciwieństwie do wersji stabilnej, która mojej 13 nie służy wyjątkowo.
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2024 Godzinę temu, Master napisał(a): poprawki zabezpieczeń nadal grudniowe (czyżby google zaspało?) Za poprawki zabezpieczeń odpowiada Xiaomi. Niestety seria Xiaomi 14 pod względem kodu w stosunku do innych modeli jest opóźniona.
Master Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Za poprawki zabezpieczeń odpowiada Xiaomi. Niestety seria Xiaomi 14 pod względem kodu w stosunku do innych modeli jest opóźniona. jasne - dobrze wiedzieć ... aktualizacja Play jest cały czas z listopada - choć ostatnio w tygodniu było tak że system jej w ogóle nie pokazywał ... potem znowu to wskoczyło ... może grudniowej w ogóle nie będzie a wrzuca już styczniowa ... 🙃 Edytowane 20 Stycznia 2024 przez Master
zmylna Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 U Was też na 13 wywala galerię przy obracaniu?
Master Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 (edytowane) z galerią wszystko ok ... obroty też - zakładam że chodzi Ci o orientację ekranu? jeśli tak to jest ok - sprawdzałem na każdej możliwej + przewijanie - działa dobrze ... nie wiem jak na 13 ... może Krzysiek sprawdzi to da znać ... Edytowane 20 Stycznia 2024 przez Master
zmylna Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Ok. Jak więcej poklikałen to okazuje się, że nie tylko obrót ekranu przy otwartym zdjęciu powoduje zamknięcie aplikacji. Klikanie (otwieranie) losowo po zdjęciach też kończy się zamknięcie galerii.
kris68 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Może za chwilkę Paweł, bo próbuję za pomocą TWRP przywrócić ustawienia kopii, ale coś mi się wywaliło na fastboot. Ale się nie dam, walczę ...... . No chyba, że TWRP z tym Romem i 13 nie działa.
Master Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 58 minut temu, kris68 napisał(a): Może za chwilkę Paweł, bo próbuję za pomocą TWRP przywrócić ustawienia kopii, ale coś mi się wywaliło na fastboot. Ale się nie dam, walczę ...... . No chyba, że TWRP z tym Romem i 13 nie działa. twrp jest pod konkretny model i konkretna wersje andka ... nie pod wersje systemu ... tak wiec jak poprzednio Ci dzialalo to powinno i teraz ... jesli chodzi o obroty ekranu przy otwartym zdjeciu tez u mnie jest ok - sprawdzalem przed chwila ... na kazdej mozliwej orientacji ...
grzegorz.lki Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 3 godziny temu, zmylna napisał(a): U Was też na 13 wywala galerię przy obracaniu? Jest coś dziwnego z galerią. Rzeczywiście przy otwarciu i wejściu w zdjęcie zamyka galerię. Ponowne wejście do Galerii i kliknięcie tego samego zdjęcia już nie powoduje tego efektu. Wtedy też i obracanie działa. Wystarczy przesunąć się na następne zdjęcie i znowu powoduje zamknięcie galerii. Najnowszy DEV i Xiaomi 13. Najgorsze, że w informacji o aplikacji nie ma opcji czyść dane użytkownika. Jest tylko wyczyść pamięć podręczną.
zmylna Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Jest coś dziwnego z galerią. Rzeczywiście przy otwarciu i wejściu w zdjęcie zamyka galerię. Ponowne wejście do Galerii i kliknięcie tego samego zdjęcia już nie powoduje tego efektu. Wtedy też i obracanie działa. Wystarczy przesunąć się na następne zdjęcie i znowu powoduje zamknięcie galerii. Najnowszy DEV i Xiaomi 13. Najgorsze, że w informacji o aplikacji nie ma opcji czyść dane użytkownika. Jest tylko wyczyść pamięć podręczną.Tak, dokładnie to samo jest u mnie
czaxxx Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Dla wszystkich którzy mają problem z zamykaniem się Galerii. Podłączamy telefon do kompa, odpalamy ADB i wpisujemy dwie komendy: adb shell pm clear com.miui.gallery adb shell pm clear com.miui.mediaeditor 1 1 1
zmylna Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Dla wszystkich którzy mają problem z zamykaniem się Galerii. Podłączamy telefon do kompa, odpalamy ADB i wpisujemy dwie komendy: adb shell pm clear com.miui.gallery adb shell pm clear com.miui.mediaeditorDzięki kolego. Oczywiście działa Trzeba tylko pamiętać, że oprócz włączenia debugowanie USB, należy też zaznaczyć zezwól na wprowadzanie danych... Inaczej zwraca błąd.
kaciek Opublikowano 20 Stycznia 2024 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Ten problem jest już od jakiegoś czasu, komendy adb pomagają na chwilę i problem wraca.sędnięte z Xiaomi 13 PRO
zmylna Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Ten problem jest już od jakiegoś czasu, komendy adb pomagają na chwilę i problem wraca.sędnięte z Xiaomi 13 PRONiestety masz rację. Dzisiaj znowu problem. Galeria ponownie się wywala :/
grzegorz.lki Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 @zmylna ja dodatkowo jeszcze po tych komendach adb z "clear" użyłem jeszcze komendy z wątku hyperos 1.0.24.11.27 tej dla zamykających się aplikacji po aktualizacji pm compile -f -r cmdline --secondary-dex osobno dla "gallery" i "mediaeditor". Na razie wszystko jest ok i robiłem już kilka restartów telefonu oraz co jakiś czas otwieram galerię i przeglądam zdjęcia plus robie rotację i bez nieoczekiwanego zamykania galerii. 1
zmylna Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 @zmylna ja dodatkowo jeszcze po tych komendach adb z "clear" użyłem jeszcze komendy z wątku hyperos 1.0.24.11.27 tej dla zamykających się aplikacji po aktualizacji pm compile -f -r cmdline --secondary-dex osobno dla "gallery" i "mediaeditor". Na razie wszystko jest ok i robiłem już kilka restartów telefonu oraz co jakiś czas otwieram galerię i przeglądam zdjęcia plus robie rotację i bez nieoczekiwanego zamykania galerii.Sprawdzę później i dam znać - dzięki---edit---Zrobiłem jak napisałeś.Na tą chwilę jest ok, zobaczymy jutro 1
kaciek Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 @zmylna ja dodatkowo jeszcze po tych komendach adb z "clear" użyłem jeszcze komendy z wątku hyperos 1.0.24.11.27 tej dla zamykających się aplikacji po aktualizacji pm compile -f -r cmdline --secondary-dex osobno dla "gallery" i "mediaeditor". Na razie wszystko jest ok i robiłem już kilka restartów telefonu oraz co jakiś czas otwieram galerię i przeglądam zdjęcia plus robie rotację i bez nieoczekiwanego zamykania galerii.U mnie na poprzedniej wersji restarty wróciły po 3 dobach od naprawy komendami. sędnięte z Xiaomi 13 PRO
zmylna Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Kolejna rzecz jaką zauważyłem to brak aktualizacji danych pogodowych na ekranie blokady - temperatura, wilgotność.Albo jest cały czas 0, albo nic (---).
Lukasz07 Opublikowano 21 Stycznia 2024 Opublikowano 21 Stycznia 2024 52 minuty temu, zmylna napisał(a): Kolejna rzecz jaką zauważyłem to brak aktualizacji danych pogodowych na ekranie blokady - temperatura, wilgotność. Albo jest cały czas 0, albo nic (---). Miałem podobnie, wyczyść dane pogody i spróbuj usunąć i dodać swoją lokalizację
zmylna Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Miałem podobnie, wyczyść dane pogody i spróbuj usunąć i dodać swoją lokalizacjęDziała, dzięki
Gość Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 X14 - od poprzedniej bety co chwile wyskakuje mi przypomnienie o konieczności tworzeniu kopii zapasowej, pomimo tego, że wg mnie wszędzie mam wyłączone robienie kopii (zrzut w załączaniu). Teoretycznie jest to Google One, ale tak jak napisałem - mam wyłączone.
zmylna Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 X14 - od poprzedniej bety co chwile wyskakuje mi przypomnienie o konieczności tworzeniu kopii zapasowej, pomimo tego, że wg mnie wszędzie mam wyłączone robienie kopii (zrzut w załączaniu). Teoretycznie jest to Google One, ale tak jak napisałem - mam wyłączone.U mnie to samo na 13.
grzegorz.lki Opublikowano 22 Stycznia 2024 Opublikowano 22 Stycznia 2024 Niestety to jest powiadomienie usług Google stałe. Będzie Was męczyć dopóki nie potwierdzicie i nie przypiszecie konta do kopii zapasowej. Można całkowicie wyłączyć powiadomienia dla usług Google i wtedy zniknie powiadomienie
kaciek Opublikowano 23 Stycznia 2024 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Tak dla przypomnienia, galeria po 2 dniach znowu się wywala, powiadomień z Gmail nadal nie ma, na dodatek u mnie nie pobiera załączników z Gmail, pomimo że instalowany na czysto. Za to tapety live już działają i odświeżają się prawidłowo.Sędnięte z Xiaomi 13 pro
Ursusc360 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Od dwuch aktualizacji dzieje sie cos takiego, ze gdy telefon lezy np. laduje sie w nocy, przyjdzie jakies powiadomienie, telefon sie sam odblokowuje (blokada odciskiem palca) i juz ekran nie przygasa. Poco f5 pro.
kozuro Opublikowano 23 Stycznia 2024 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Witam, chce wgrac na poco x5 pro 5g stabilna wersje hyperos. Obecnie jest wgrana ostatnia wersja miui stabilna. Czy przy wgrywaniu wersji stabilnej hyperos też wpisywac te komendy w adb odnośnie aplikacji czy to już niepotrzebne i wystarczy po prostu zrobic aktualizacje systemu?
zmylna Opublikowano 23 Stycznia 2024 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Witam, chce wgrac na poco x5 pro 5g stabilna wersje hyperos. Obecnie jest wgrana ostatnia wersja miui stabilna. Czy przy wgrywaniu wersji stabilnej hyperos też wpisywac te komendy w adb odnośnie aplikacji czy to już niepotrzebne i wystarczy po prostu zrobic aktualizacje systemu?Wystarczy wgrać. Ja miałem wersję stabilną Miui14, wgrałem stabilną HyperOS i kompilacji robić nie musiałem. Niemniej problem z galerią istnieje taki, że się wywala. Ale tylko z tą jedną aplikacją. Przynajmniej u mnie. 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2024 Problem z galerią dotyczy tylko modeli ze Snapem 8 Gen 2. Nadal nie wiadomo, gdzie się on kryje...
Maverick1970 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Opublikowano 23 Stycznia 2024 W dniu 21.01.2024 o 16:25, zmylna napisał(a): Sprawdzę później i dam znać - dzięki ---edit--- Zrobiłem jak napisałeś. Na tą chwilę jest ok, zobaczymy jutro Jeśli dobrze rozumiem wydałeś następujące komendy: adb shell pm clear com.miui.gallery adb shell pm compile -f -r cmdline --secondary-dex adb shell pm clear com.miui.mediaeditor adb shell pm compile -f -r cmdline --secondary-dex U mnie wywala takie błedy: Error: Argument expected after "--secondary-dex"
zmylna Opublikowano 23 Stycznia 2024 Opublikowano 23 Stycznia 2024 Jeśli dobrze rozumiem wydałeś następujące komendy: adb shell pm clear com.miui.gallery adb shell pm compile -f -r cmdline --secondary-dex adb shell pm clear com.miui.mediaeditor adb shell pm compile -f -r cmdline --secondary-dex U mnie wywala takie błedy: Error: Argument expected after "--secondary-dex" Tak. Ale u mnie błędów nie było. Pogugluj.
Rekomendowane odpowiedzi