Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi 12 brak aktualizacji android/miui

Pytanie

Opublikowano

Dzień dobry, mam telefon Xiaomi 12 od roku i od tego czasu nie mam dostępnych aktualizacji, mimo iż kolega na tym samym modelu ma aktualizacje.

Co jest nie tak? Próbowałem zmieniać kraje i nic to nie dało. Jakieś propozycję?

Screenshot_2023-12-21-11-56-58-529_com.android.settings.thumb.jpg.8b5c1ab325139427e1fade6a3549cb25.jpg

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
26 minut temu, Damiam Dusik napisał(a):

Nie chciał bym tracić wszystkich danych z telefonu. Jak i gwarancji

nie tracisz gwarancji robiąc unlocka ... dane można skopiować szybko i bezproblemowo 🙃 tak więc to żadne wymówki 🙃 tak jak pisał Krzysiek - warto wbić się na Xiaomi eu ...

• 0
Opublikowano

Witam. Jeśli to nie problem, to udało Ci się rozwiązać problem, pytam bo u mnie również zatrzymał się na tym samym etapie i z tą samą wersją MIUI?

• 0
Opublikowano

Sam sobie odpowiem bo coś to forum (a przynajmniej w tym temacie) wygląda na wymarłe. Zrobiłem aktualizacje poprzez zmianę nazwy i podmianę pliku na nowszy w trakcie pobierania pliku zip do instalacji. Nic nie musiałem odblokowywać, nie utraciłem żadnych danych, a aktualizowałem z wersji MIUI 13.0.27 najpierw do 14.0.6, poprzez 14.0.10, 14.0.15 i ostatecznie HyperOS 1.0.8, bo na aktualizację OTA się nie doczekałem, a przy próbie instalacji pobranych nowych paczek ROM wyrzucało, że nie można flashować tej pamięci, itp.

• 0
Opublikowano
W dniu 23.05.2024 o 19:54, Marian Z. napisał(a):

Sam sobie odpowiem bo coś to forum (a przynajmniej w tym temacie) wygląda na wymarłe. Zrobiłem aktualizacje poprzez zmianę nazwy i podmianę pliku na nowszy w trakcie pobierania pliku zip do instalacji. Nic nie musiałem odblokowywać, nie utraciłem żadnych danych, a aktualizowałem z wersji MIUI 13.0.27 najpierw do 14.0.6, poprzez 14.0.10, 14.0.15 i ostatecznie HyperOS 1.0.8, bo na aktualizację OTA się nie doczekałem, a przy próbie instalacji pobranych nowych paczek ROM wyrzucało, że nie można flashować tej pamięci, itp.

Cześć, możesz napisać coś więcej na temat tej metody albo dać jakiś link do tematu? Też mam problem z aktualizacjami..