Problemy techniczne
Przeglądaj pytania
Brak pytań do wyświetlenia
-
0 głosów3 odpowiedzi
-
0 głosów7 odpowiedzi
-
0 głosów4 odpowiedzi
-
0 głosów14 odpowiedzi
-
0 głosów2 odpowiedzi
110 pytań w tym forum
-
Xiaomi 12X powrót do global rom oraz zablokowanie BL
Witam, Dawno temu po zakupie xiaomi 12x odblokowałem BL i wgrałem custom rom z hyperos 1 . Niestety nastały takie czasy że już spora ilość apek nie chce działać z odblokowanym BL. Więc chciałbym powrócić do fabrycznego ROMu oraz zablokować bootloadera. Pamiętam że wgrywałem ROM przez TWRP ale teraz jak wejdę w recovery to mam menu jak w załączniku (fotka z netu) ale wszystko po chińsku. Czy wystarczy że pobiorę Recovery ROM albo FastBoot Rom {flash file) i wgram przez MItools z zaznaczeniem clear ALL and LOCK ?? Szukam procedury, kolejności jak wykonać operacje zablokowania BL oraz wgrania global ROMu żeby nie uceglić telefonu. Z góry …
0 głosów3 odpowiedzi -
-
Xiaomi 12X brak zwiększenia się ilości pamięci mimo usuwanych zdjęć
Mam mega problem z którym walczę już kilka tygodni. Moja pamięć w telefonie wg komunikatu jest pełna wszystkie pliki zajmują 99% pamięci. Postanowiłam zrobić porządek ze zdjęciami i filmikami z telefonu . Zrzuciłam je sobie przez Google photo na lapka potem na dysk zewnętrzny , tym samym usuwając je. Zdjęcie i filmiki, które usunęłam nie mam ich już ani w galerii tel ani w zdjęciach google. Minęło kilka tygodni , w tym czasie był resetowany telefon kilka razy , zrobiłam najnowsza aktualizacje systemu , łącznie usunęłam z pamięci ok 80 GB . Niestety telefon cały czas pokazuje komunikat, że kończy się miejsce i mam usunąć aplikacje albo zdjęcia. Próbowałam to sama ogarnąć w…
0 głosów7 odpowiedzi -
Xiaomi 12 Pro - bardzo wolne działanie telefonu
Cześć. Mam taki problem, że mój 12 Pro okropnie muli. Wystarczy odpalić jakąś apkę w tle plus pracować na drugiej i telefon działa tragicznie. Ilość wolnej pamięci RAM zwykle waha się w okolicach 5-7GB, każda dodatkowo otwarta aplikacja zmniejsza jej ilość w znacznym stopniu. Nie wspominam o fakcie, że telefon cholernie się grzeje bo mam tak od samego początku. Bateria drenuje się bardzo szybko a spadek poniżej 20% powoduje, że telefon działa dużo gorzej, poniżej 5% to już jest katastrofa. Telefon pracuje na HyperOS 3.0.2.0, który zainstalowałem po całkowitym resecie telefonu, nie przywracałem żadnych danych z back-upu. Myślałem, że to co się dzieje z telefonem to efekt k…
0 głosów4 odpowiedzi -
Bardzo wolne działanie kontaktów, wiadomości. Przegrzewanie.
Przedstawiam problem jaki może wystąpić w hyperos oraz jego rozwiązanie. Po całkowicie czystej instalacji hyperos Indonezja global i przywróceniu kopii zapasowej Google oraz kopii zapasowej z poziomu ustawień (zrobiona na systemie miui polska, najbardziej aktualnym). występuje: - grzanie się telefonu (non stop) podczas dowolnego sposobu używania i podwyższenie temperatury w spoczynku - drenowanie baterii - bardzo wolne działanie aplikacji kontakty, wyszukiwanie kontaktów trwa kilka sekund, wejście w kontakt również trwa kilka sekund, szybciej jeśli się przetrzyma na kontakcie i kliknie opcję wyświetl kontakt. (Przebudowanie T9 nie przynosi efektów, …
0 głosów14 odpowiedzi -
12 pro Zły dźwięk rozmów Bluetooth.
Zarówno w Xiaomi 12 pro jaki w poprzednio Xiaomi mi 10 zarówno na sofcie MIUI Polska jak i Indonezja global występuje losowy problem z jakością dźwięku przez słuchawki (w moim przypadku Galaxy buds+) TYLKO podczas rozmowy telefonicznej. Nagle bez żadnej przyczyny dźwięk rozmowy telefonicznej w słuchawkach jest zniekształcony i bardzo złej jakości/ piszczący. Reset ustawień łączności jak i reset słuchawek nie przynoszą poprawy. Problem rozwiązuje tylko ponowna instalacja systemu co potrafi wystarczyć na czasami miesiąc a czasami na rok. Dźwięk odtwarzanej muzyki jest bez zarzutu problemem jest tylko dźwięk rozmowy telefonicznej. W tym samym czasie na przykład zestaw głośn…
0 głosów4 odpowiedzi -
Kodeki do wideo
Hej, czy wiecie jak dograć dodatkowe kodeki wideo? - proszę nie pisać o zmianie programu, bo nie oto chodzi.
0 głosów2 odpowiedzi -
Problem z internetem podczas połączenia
Witam, tak jak w tytule mam problem podczas połączenia wyłącza mi się internet co ogranicza mi czasami sprawdzenie czegoś w necie podczas połączenia. Włączałem i wyłączałem opcje volte jak również rozmowy przez WiFi i czasem jest tak że wszytsko działa ale w większości przypadków nie mam tego neta przy rozmowie telefonicznej. Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka
0 głosów1 odpowiedź -
Xiaomi 12 brak aktualizacji android/miui
Dzień dobry, mam telefon Xiaomi 12 od roku i od tego czasu nie mam dostępnych aktualizacji, mimo iż kolega na tym samym modelu ma aktualizacje. Co jest nie tak? Próbowałem zmieniać kraje i nic to nie dało. Jakieś propozycję?
0 głosów13 odpowiedzi -
Brak WiFi calling
Czesc. Mam Redmi notę 12 pro i mam problem. Nie wyświetla mi się WiFi calling przy karcie w Orange. Jak włożyłam plusa to pokazuje, a przy Orange nie. W Orange mówią że nic z tym zrobić nie mogą, bo usluga jest u nich włączona , Pan z obsługi z Xiaomi prosi o wysłanie nr imei urządzenia oraz o potwierdzenie wlaczenia usługi. najpierw kazali wymienić kartę - wymieniona nic to nie zmieniło. Kazali dzwonić do Orange , że to u nich jest to nie aktywowane. Orange mówi, że u nic wszystko jest włączone. co mogę zrobić ? Czy to może być przez to , że telefon jest wzięty w Plusie ? Dziwne jest to dla mnie, bo zarówno w Xiaomi jak i Orange mówią że nie p…
0 głosów15 odpowiedzi -
Przycisk zasilania
Mam taki problem, że zniknęła mi funkcja wyłączania czy też restartowania telefonu. Jak przytrzymuje przycisk zasilania to nie pojawia się nic tylko po jakiś 15sek restartuje się automatycznie telefon. W opcjach programisty mam włączoną opcję lecz fizycznie nie działa. Zewnętrzna aplikacja działa na wyłączanie lub restartowanie telefonu. Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka
0 głosów2 odpowiedzi -
12X mi unlock odblokowanie bootloadera
Czy ktoś ostanio odblokowywał ? Próbowałem dziś, ale pojawiło się kilka niejasności: - witryna https://en.miui.com/unlock/download_en.html sugeruje starą wersję miflash_unlock-en-6.5.224.28 - nie działa aktualizacja/wgranie sterowników adb z trybika na górze po prawej - pobrałem miflash_unlock_en_7.6.727.43, dograłem stereowniki i udało sie podłączyć telefon - procedura odblokowania wyświetliła komunikat, żeby czekać 168 h (konto xiaomi zarejestrowałem ze 3-4 lat temu, odblokowaywałem redmi 8t note ze 2 mies temu; kartę sim umieściłem w 12X żeby powiązać konto z urządzeniem, ale później przełożyłem do drugiego tele żeby mieć internet na cza…
0 głosów1 odpowiedź -
Problem z odpaleniem na nowo telefonu redmi 12 pro
Witam serdecznie. Telefon jak w tytule dostał hard reseta prosi o ustawienie nowego hasła. Niby proste ale w momencie potwierdzania nic się dalej nie dzieje. Myślałem że nie da się tu więcej zrobić coś nie tak. Załączam zdjęcie i proszę o pomoc. Pozdrawiam
0 głosów5 odpowiedzi -
Szybkie ładowanie nie działa, ładowarka od laptopa
Hejko, Witam i pytam. Czy to możliwe? bo mnie wydaje się mało prawdopodobne ale może? Czy mogłem uszkodzić szybkoe ładowanie w telefonie Xiaomi 12 poprzez podpięcie do ładowarki od laptopa na usb-c. Czy poprostu mam pecha. Zazwyczaj ładuje telefon każda napotkaną ładowarka i nie ma problemu, jako tako to działa, raz szybciej raz wolniej, ale znośnie, często ładuje oryginalną z pudełka 67W no i jest szybkie ładowanie i to widać. Ale ostatnio na chwilę podpiołem telefon do ładowarki od laptopa i zadziałało, zrobiłem to tak dla sprawdzenia. No i jakiś czas później zauważyłem że nie mam szybkiego ładowania, ani 67W ani nawet napisu Szyb…
0 głosów2 odpowiedzi -
Brak dostępu do systemu - pętla
Dzisiaj mam problem nie mogę się dostać do systemu odpalam wpisuje pin i kręci i się zapętla i znów pin i tak dalej mam milion informacji i nie sztuka zresetować co mam zrobić ? proszę o pomoc
0 głosów0 odpowiedzi -
Widżety - nie udało się pobrać.
Po instalacji miui 14 na telefonie (wcześniej wersja 13 global) nie działają mi widżety na ekranie. Gdy chcę jakiś dodać, czy je przeglądam - mam na dole ekranu komunikat - nie udało się pobrać. Ktoś ma taki problem albo wie jak go rozwiązać ???
0 głosów7 odpowiedzi -
Poczta
Próbował ktoś sie zalogować w aplikacji poczta na email od Google? Gdy próbuję to zrobić to Google blokuje dostęp. Jest jakaś możliwość czy tylko korzystanie z Gmaila?
0 głosów7 odpowiedzi -
telefon nie loguje się do sieci
Telefon od wczoraj zachowuje się jak by miał zablokowany IMEI, nie można zalogować się do żadnej sieci na żadnej karcie SIM z żadnego slotu. Dostałem odpowiedzi od głównych operatorów że ten IMEI jest nie zablokowany. Telefon kupiłem 2 lata temu od osoby prywatnej w zaplombowanym pudełku. Czy ktoś może ma pomysł co się dzieje?
0 głosów3 odpowiedzi -
Problem z rocznym 12X
Pewnego dnia telefon nagle się wyłączył, nie reagował na przyciski i ładowanie dopiero po paru minutach udało się go odpalić i zrobić kopię danych. W ciągu tygodnia zrobił to około 6 razy po czym kompletnie umarł. Co może być przyczyną. Ps. użyłem suszarki do włosów w którymś momencie i włączył się praktycznie od razu. Obstawiam baterię ale nie możliwe żeby po roku padła.
0 głosów5 odpowiedzi -
Brak możliwości zmiany odblokowania telefonu
Cześć, od jakiegoś czasu nie korzystam już z telefonu Xiaomi 12, ale chciałem go sprzedać. Zrobiłem więc reset ustawień do fabrycznych i widzę, że nie mogę ustawić sposobu odblokowania ekranu na odcisk palca ani twarz. Domyślam się, że przyszły kupujący na pewno będzie chciał taką blokadę ustawić i nie chciałbym, by miał z tym problem. Co może być nie tak? Nie mogę też usunąć blokady PIN, która jest ustawiona na 1234567890. Muszę być gdzieś połączony telefonem (np. na konto Google) albo mieć włożoną kartę SIM, by to zrobić?
0 głosów2 odpowiedzi -
zużycie baterii w nocy Xiaomi 12
Witam. Od kilku dni pojawił mi się problem szybkiego zużycia baterii w nocy, kiedy nie korzystam z telefonu. Mam zainstalowaną wersję systemu OS1.0.9.0.ULCCNXM. Spadek baterii Wacha się od 25 do 60% w ciągu kilku godzin w nocy. W tym czasie nie korzystam z telefonu. Wiem, że Xiaomi 12 nie należy do telefonów oszczędnie zarzadzających baterią, ale takie zużycie wydaje mi się za duże. Co ciekawe w dzień, kiedy używam telefonu bateria spada dość proporcjonalnie ipowiedzmy, że akceptowalne. Na noc włączam zaplanowane zadania (min. wyłącz WI FI, dane mobilne), które chyba nic nie dają. Część aplikacji ma włączoną opcję ogranicz aplikację w tle, wyłączone powiadomienia itp. WI …
0 głosów8 odpowiedzi -
Problem z Magiskiem i plikiem boot.img
Zaktualizowałem system do 1.0.9.0. Niestety po patchowaniu i wgraniu fastboot jak i zflashowaniu w recovery, smartfon nie wstaje. Zatrzymuje się na pierwszym ekranie z logiem miui. Ktoś coś podpowie
0 głosów0 odpowiedzi -
Problem z powiadomieniami
Może ktoś coś doradzi, bo ja już nie mam pomysłu co jest nie tak. Telefon od zakupu chodził na romie EU i nigdy nie miałem problemów z otrzymywaniem powiadomień (czasem tylko w nocy, jak telefon był nieużywany, to przychodziły dopiero po odblokowaniu). Oddałem niedawno telefon dziewczynie po zrobieniu resetu do ustawień fabrycznych i cały czas ma problem z powiadomieniami z Signala i z działaniem aplikacji zdrowie huawei (u mnie też nie było z tą apką problemów) obie aplikacje mają włączony autostart, kłódkę i wyłączone oszczędzanie baterii, a mimo to wiadomości dochodzą jak chcą. Mogę wysłać jedną i dojdzie od razu, a za chwilę wyślę drugą i mimo że telefon jest odblokow…
0 głosów0 odpowiedzi -
Problem z powiadomieniami
Może ktoś coś doradzi, bo ja już nie mam pomysłu co jest nie tak. Telefon od zakupu chodził na romie EU i nigdy nie miałem problemów z otrzymywaniem powiadomień (czasem tylko w nocy, jak telefon był nieużywany, to przychodziły dopiero po odblokowaniu). Oddałem niedawno telefon dziewczynie po zrobieniu resetu do ustawień fabrycznych i cały czas ma problem z powiadomieniami z Signala i z działaniem aplikacji zdrowie huawei (u mnie też nie było z tą apką problemów) obie aplikacje mają włączony autostart, kłódkę i wyłączone oszczędzanie baterii, a mimo to wiadomości dochodzą jak chcą. Mogę wysłać jedną i dojdzie od razu, a za chwilę wyślę drugą i mimo że telefon jest odblokow…
0 głosów0 odpowiedzi -
Xiaomi 12 pro po zablokowaniu bootloadera system padł
Witam. W jaki sposób można odblokować bootloader gdy system nie da się uruchomić. Problem powstał gdy po wgraniu HyperOS i zablokowaniu bootloadera na życzenie własciciela telefonu system nie uruchamia się teraz i nie można włączyć w opcjach programisty( zdjęcie blokady OEM )
0 głosów3 odpowiedzi -
Problem z uruchomieniem Xiaomi Redmi 12
Kilka dni temu zaktualizowałem telefon, ale nawet nie wiem do jakiej wersji i nie wiem, czy mój problem jest z tym związany. Do tej pory działał bez problemu, ale dzisiaj nagle przestał działać dotyk. Jedyna możliwość, to włączanie asystenta głosowego. Nie było również możliwości resetu. Za pomocą wybierania głosowego włączyłem YT, co pozwoliło rozładować baterię. Telefon udało się uruchomić ponownie, ale i po tym dotyk nie działa - nie ma szans na wpisanie PINu. Jedyna możliwość, to zmniejszenie lub zwiększenie głośności za pomocą przycisków. Po chwili "nicnierobienia" ekran wygasza się i telefon (chyba) się wyłącza, bo ponowne naciśnięcie włącznika nic nie daje, a jego …
0 głosów3 odpowiedzi