Problemy techniczne
36 topics in this forum
-
- 2 followers
- 4 replies
- 396 views
Pomimo kłutek i wyłączania oszczędzania baterii Xiaomi 12 od razu po zrzuceniu aplikacji zamyka ją i zrywa połączenie z zegarkiem. Miał może ktoś taki problem.
Last reply by lary504, -
-
- 2 followers
- 10 replies
- 1.3k views
Witam, wczorajszego dnia zrobiłem aktualizacje do miui 14 i wystąpił problem z płatnościami NFC. Podczas płacenia wyskakuje na terminalu błąd odczytu karty a na telefonie nic się nie dzieje. Zrobiłem przywrócenie funkcjonalność NFC ale niestety to nie pomogło, tak samo jak dodanie na nowo karty do aplikacji Google portfel i za bardzo nie wiem gdzie szukać problemu. Testowałem na kilku terminalach i to samo na każdym się dzieje.
Last reply by Duris, -
- 2 followers
- 4 replies
- 132 views
Witam, jakiś czas temu kupiłem Xiaomi 12 w wersji 256G Niepokoją mnie trochę temperatury baterii, tym bardziej że najczęściej używam go w otoczeniu ± 20 stopni, a co będzie latem ? Mając odpalony Spotify, przeglądając coś na chromie i gadając na Messengerze przy podświetleniu max 50% temp baterii osiąga 40-45 stopni. Czasem jednak jest niższa. Śmieszna sytuacja jest że no oglądam YouTube i bateria ma 33 stopnie zaczynam przeglądać shortsy temp skacze do 40 Patrząc na telefon od przodu zauważyłem że mocniej niż reszta tel nagrzewa się lewy górny róg. Czy to są normalne temperatury dla tego telefonu czy raczej oddać na gwarancję ? Pozdrawiam.
Last reply by kkl1976, -
- 3 followers
- 8 replies
- 131 views
Witam Szanowne Grono. Pierwszy post. Użytkuję kolejne modele Xiaomi średnio co 2 lata od Redmi Note 4. Aktualnie piszę z 12T. Problem dotyczy, jak w tytule tematu, aplikacji Galeria. Nie używam jej, nie uruchamiam, schowałem nawet ikonę żeby przypadkiem nie włączać, wyłączyłem synchronizację z chmurą. Chętnie bym jeszcze odinstalował ale nie mogę niestety - albo nie potrafię. Smartfon sprawdza się dobrze, jestem zadowolony. Ale. Co jakiś czas, gdy przeglądam strony internetowe, piszę smsy, oglądam filmiki, czy też podczas gdy nic nie robię (pełna losowość), telefon zaczyna się nagrzewać + bateria zaczyna być mocno drenowana. Wcześniej, gdy nie potraf…
Last reply by skay77, -
- 0 replies
- 33 views
Telefon nie wykrywa karty numer 2 Z początku wykrył potem już nie, przeczyszczona, sprawdzona na innych telefonach, wszelkie resety nic nie dają, pomocy
Last reply by petersett, -
- 1 follower
- 0 replies
- 54 views
Dzień dobry. Chciałem rzucić w eter problem z rozłączającym się hot spotem, równo co godzinę. Podglądając właściwości połączenia, czy to po wi fi czy po usb, adres IP przydzielany jest tylko na godzinę. Po godzinie trzeba ponownie wymusić połączenie i adres IP przydzielany jest znowu na godzinkę i tak dalej.... Sprawdzałem już w ustawieniach baterii, wi fi, hot spot i nie ma się do czego przyczepić. Serwis jak na razie milczy w tej sprawie. Ktoś coś może wie więcej?
Last reply by robbee9, -
- 3 followers
- 24 replies
- 1.2k views
Mam Xiaomi 12 od tygodnia i jestem prawie że zbulwersowany tym jak ten telefon pożera baterię. Wyłączam zbędne usługi i kombinuję, ale efekty marne. Dziś wgram Xiaomi.eu i zobaczę wtedy co będzie. Jak wy sobie radzicie z prądożernością tego telefonu ?
Last reply by skay77, -
- 4 replies
- 130 views
Witam, może mi ktoś napisać faktycznie ile sot trzyma mi12 na LTE i wifi? Albo czy ogólnie trzyma lepiej jak mi11 czy gorzej?
Last reply by Wako1986, -
- 1 follower
- 3 replies
- 178 views
Cześć. Poratujcie, bo chyba sprzedam ten telefon. Mianowicie, jak przybliżam telefon do ucha podczas rozmowy, to mimo wygaszonego ekranu włącza mi się czasem 5 rzeczy, począwszy od kalendarza przez ustawienia, przez rozwinięty status bar i nawet nie wiem jakim cudem telefon sam włącza blokadę ekranu. Czasem muszę 5 razy zamknąć każdą apkę, żeby dojść do telefonu i się rozłączyć 🤬 Soft to xiaomi.eu 13.2.6.0 Wszedłem do trybu diagnozowania i proximity pokazuje wartość zero jak się zasłoni sensor, czyli jest ok. Może to ekran dotykowy? Nie da rady używać tak fona...
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 0 replies
- 63 views
Powiedzcie mi jak wygląda sprawa z zgłaszaniem urządzenia na reklamacje ... Xiaomi 12 , gdy naciskam ekran w górnej części sprawia wrażenie jakby odchodził , stuka , puka ... nie robię tego z nadmierną siłą ale gdy już o tym wiem strasznie mnie to irytuje ... stukam pukam dociskając kciukiem ekran do dolnej obudowy ... Wychodzi , że coś nie tak z jego spójnościa bo raczej nie wierze , że tak ma być.
Last reply by dominiquegatto, -
- 3 replies
- 163 views
cześć wszystkim, Zaktualizowałem telefon do miui 14 i to był fatalny wybór. Po udanej aktualizacji OTA działanie telefonu jest kiepskie. Dotyk trzeba naciskać jak guzik w windzie aby wykonał polecenie. Przycisk wstecz po kilku kliknięciach przestaje działać i nie reaguje. Ogólnie dramat. było: V13.0.27.0.SLCEUXM wpadło: V14.0.5.0.TLCEUXM Próbowałem zrobić downgrade przez fastboot ale po udanej aktualizacji (zielony pasek w mi flash) telefon nie widzi kart sim, jakby miflash nie dograł modemu Przed aktualizacją telefon działał idealnie Jak zrobić downgrade aby powrócić do softu V13
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 8 replies
- 200 views
Witam. Kupiłem właśnie Xiaomi 12x i jest jeszcze android 11. Nie wyszukuje żadnej aktualizacji na nowszego androida. Łatka zabezpieczeń jest z 1.1.2022 a najnowsza jest chyba z listopada 2022. Trochę dziwna sprawa. Kolega ma 12x i ma już androida 12 i MIUI wersja 13.0.8. A ja 11 i MIUI wersja 13.0.3. Gdy wchodzę w ustawienia -> o telefonie -> Wersja MIUI -> Trzy Kropeczki i Pobierz najnowszy pakiet wyskakuje mi za każdym razem błąd: Za mało miejsca. Twoje urządzenie jest zapełnione. Usuń trochę danych i spróbuj ponownie. Pomimo że mam ponad 100GB wolnego miejsca. Nie wiem czy to jakaś wada telefonu. Telefon jest z Plusa. Przywracanie ustawień fabrycznych nie poma…
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 64 views
Witam. Mam problem . Mam chinczyka odblokowanego mi 12 12/256 . Wgralem twrp z waszego poradnika najnowszego do mojego telefonu cupid . Ale jest problem. Za kazdym razem jak wchodze do recovery to musze podawac kod odblokowania i jezyk jest chinski. Pozmieniam i od nowa jest to samo po restarcie . 2 pytanko odnosnie aktualizacji. Po klknieciu aktualizuj wywala mnie z aplikacji. Jak moge recznie zaktualizowac przez twrp zeby nie utracic danych ? Zaktualizuje sie system czy nowy sie wgra ? Plik mam juz sciagniety na telefonie
Last reply by bannab, -
- 1 follower
- 1 reply
- 134 views
Od niedawna jestem posiadaczem Xiaomi 12x i ogólnie jestem telefonem zachwycony, ale jak zwykle nie może być idealnie. 1. Po pierwsze nie przychodzą mi powiadomienia z Messengera jeżeli nie wyświetla się na liście aplikacji działających w tle, kliknąłem tam w kłódkę, ustawiłem oszczędzanie energii na "Bez ograniczeń" i nadal ubija Messengera po jakimś czasie. Maile i SMSy przychodzą normalnie bez problemu i nie musiałem nic zmieniać w ustawieniach aplikacji. 2. Ekran czasem nie wygasza się podczas rozmowy telefonicznej... Przykładam telefon do ucha no i ekran ciągle się świeci przez co, co chwilę albo rozłączam połączenie, albo włączam głośnik... Dodam, że …
Last reply by pbgalaxy, -
- 1 follower
- 2 replies
- 329 views
Witam, Problem jak w temacie, po podłączeniu telefonu przez USB następuje odczyt Android Auto i wszystko działa OK. Jednak po kilku minutach telefon jakby się odłączał. Zrywa połączeni i trzeba wypiąć i wpiąć kabel aby dalej kontynuować np. nawigację Google maps na ekranie samochodu. Room najnowszy Miui Polska, nie wiem jak było wcześniej, w poprzednim samochodzie nie miałem AndroidAuto.
Last reply by pbgalaxy, -
- 1 follower
- 9 replies
- 241 views
Witam! Mam problem z tym telefonem, mianowicie odblokowałem boot loader o po wielu próbach udało się wgrać TWRP, niestety był problem gdyż wyskakiwał błąd z przesłaniem na sending boot_a i w końcu wpisałem komendę żeby nie wgrywał a odtworzył i zainstalowałem TWRP bezpośrednio w samym nim. Kolejnym etapem było wgranie waszego systemu, i tu pojawił się problem, bo telefon ma dwie partycje A i B i coś musiałem po motac, bo z tego co kojarzę zaznaczyłem aby po instalacji systemu przywrócił TWRP o to chyba coś popsuło. Telefon się uruchomił ponownie ale system nie działa, na start odpala się fastboot, mogę wejść również do recovery ale znikły mi te pliki któ…
Last reply by MaciakPlock, -
- 6 replies
- 161 views
Witam. Probuje zaktualizować Miui fastbootem bo mam ROM xiaomi.eu i nie da się ota. Ściągnięty na kompa ROM odpowiedni pod moją 12. OEM odblokowany. Debugging zaznaczony w opcjach. Stery w kompie zainstalowane adb , fastboot i qualcomm driver. Fastboot w telefonie pomarańczowy się pali. Odpalam aktualizacje Miui i niestety jest tylko napis waiting for device i nic dalej . Poradzi ktoś co jest nie tak ?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 4 replies
- 440 views
Czy ktoś ma podobne problemy z baterią w mi 12? Bateria naładowana na full od godz 20 do godz 1 czyki przez 5h z telefonu zeszło 50% baterie, w tym czasie 3h muzyki na głośniku przez BT, w tym 30 minut siedzenia na necie. Sieć 5g, always on display załączony, nawigacja wyłączona - do tej pory miałem redmi note 8 pro, wiem że to nie ten sam fon i tu że procesor lepszy ale żeby na samym słuchaniu muzyki tyle zeszło baterii to według mnie jest coś bardzo nie halo. Proszę o pomoc w tej sprawie, inna rzeczą jest ze telefon potrafi się zagrzać podczas przeglądania neta - to jakaś masakra - nawet nie gram w gry, wtedy to nie wiem co by było, ale widzę że chyba będzie zwrot fo…
Last reply by wysiek, -
- 1 reply
- 91 views
Mam problem z dolnym głośnikiem. W telefonie zainstalowałem stabilną wersję MIUI (V13.0.10.0.SLDCNXM). Przy odtwarzaniu muzyki działa tylko górny głośnik. Czy są gdzieś jakieś ukryte ustawienia? Czy można jakoś sprawdzić czy to problem systemowy czy sprzętowy? Telefon jest prawie nowy, nie miał żadnych przygód.
Last reply by wysiek, -
- 2 replies
- 92 views
Witam. Mam problem. Kupiłem Xiaomi mi 12 12/256. Wgramy ROM v13.0.36.0 slccnxm. Wyskakuje aktualizacja do v13.0.41 ale gdy klikam to wchodzi mi do Miui recovery 5.0 i dalej nic się nie dzieje. W poprzednim Xiaomi mi 10t aktualizował się z poziomu telefonu. Muszę wgrac twrp ?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 followers
- 8 replies
- 496 views
Kupiłem parę dni temu Xiaomi 12 i mam parę mniejszych i większych problemów, z którymi nie potrafię sobie poradzić. Tak właściwie nie wiem, czy to ja czegoś jeszcze nie potrafię czy telefon trochę wariuje. Do rzeczy. 1. Telefon po zablokowaniu, od razu próbuje się odblokować. To jakiś problem z czujnikiem zbliżeniowym czy to się da gdzieś wyłączyć w ustawieniach? Dokładnie widać to na tym filmie: https://imgur.com/j6onxpC 2. Jasność ekranu po zablokowaniu i ponownym odblokowaniu wraca do wartości maksymalnej. Niezależnie czy wcześniej sam ustawię ręcznie niższą jasność czy zaznaczę automatyczne ustawianie jasności. Tak jakby blokowanie ekranu resetowało ust…
Last reply by macrose, -
- 1 follower
- 0 replies
- 105 views
Cześć, zaobserwowałem ostatnio, że gdy w Xiaomi 12 mam dwie karty sim włączone wi-fi nie łączy mi sie po standardzie 5GHz, problem ustępuje po wyjęciu jednej z kart sim. Ktoś sie juz z tym spotkał?
Last reply by sebszko, -
- 1 follower
- 1 reply
- 289 views
Dzień dobry. Czy macie jakąś poradę odnośnie braku płynnego przejścia, podczas nagrywania filmów, w czasie zmiany natężenia światła zewnętrznego. Nagrywany obraz w automacie, nie przechodzi płynnie tylko miga przy zmianie i teraz nie wiem, balansu bieli, iso... czujnik wykrywa różnicę w natężeniu światła i zmiana w dostrojeniu aparatu jest zbyt gwałtowna, co objawia się właśnie migotaniem na nagranym obrazie. (X12)
Last reply by Radem, -
- 3 followers
- 7 replies
- 580 views
Cześć, praktycznie za każdym razem gdy przechodzę z wifi na lte mam problem z internetem, nie chce się sam przełączyć. Kończy się kilkukrotnym właczeniem trybu samolotowego lub wyl-wla telefonu. Ktoś jeszcze z takim problemem ?
Last reply by mickarp, -
- 4 replies
- 337 views
Cześć. Mam problem z 12. Potrafi się sama wyłączyć, szczególnie w kieszeni. Wygląda to dla mnie tak, że przy zablokowanym ekranie wciska się wyłącznik i mimo, że telefon zablokowany to reaguje na to. Soft nie zmieniany. W Mi10 na miui.eu jest opcja wyłączania reakcji na przycisk, ale tutaj tego nie widzę. Da się to wyłączyć?
Last reply by wysiek,