jachu76 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Czy jest możliwość włączenia kolorowych ikonek powiadomień ?
Bajanoski Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Czy ktoś w ogóle czyta o tym co piszę??? Czy to forum tylko dla wybrańców????
Lukasz07 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Bajanoski napisał(a): OS1.0.23.11.8.DEV | rozwojowa Czy aktualizacja do płatności zadziała w tej wersji ? Z informacji, która jest na stronie wynika że wersje stable i Dev od 1 grudnia to obsługują więc 11.8 nie. Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Lukasz07
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2023 53 minuty temu, Bajanoski napisał(a): Czy ktoś w ogóle czyta o tym co piszę??? Czy to forum tylko dla wybrańców???? Po pierwsze, tak, czyta. Po drugie, musisz mieć nowszą wersję.
Bajanoski Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Po pierwsze, tak, czyta. Po drugie, musisz mieć nowszą wersję. Dziękuję uprzejmie
ricki Opublikowano 7 Grudnia 2023 Opublikowano 7 Grudnia 2023 Dzis na wersji 11.30 w xiaomi 14 pojawiły się problemy z przegladarką chrome. Randomowo restartuje telefon. Na stockowej przeglądarce wszystko działa bez problemu. Czy u kogoś jest podobnie czy to tylko przypadłość u mnie?
Master Opublikowano 7 Grudnia 2023 Opublikowano 7 Grudnia 2023 9 minut temu, ricki napisał(a): Dzis na wersji 11.30 w xiaomi 14 pojawiły się problemy z przegladarką chrome. Randomowo restartuje telefon. Na stockowej przeglądarce wszystko działa bez problemu. Czy u kogoś jest podobnie czy to tylko przypadłość u mnie? akurat dzisiaj był update chroma ... może to z tym związane ... ja restarty miałem na 11.30 nie tylko na chromie ale też jutubie a nawet w samym systemie łażąc po ustawieniach ... w ogóle to ciekawe z tymi restartami bo jak korzystam z dev beta ze 2.5 roku to nie pamiętam takich objawów 🙃 na 11.17 ani razu jeszcze nie wskoczył restart ...
ricki Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 No niestety u mnie też restarty są coraz częstsze. Czyli downgrade niezbędny.
bodman Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Potwierdzam Xiaomi 14 na 11.30 Chrome restartuje się co - nie da się korzystac.
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2023 Co chwila, chciałeś powiedzieć? Bo chyba ucięło Jestem już na nowszej wersji i u mnie żadnych problemów z restartami przez Chrome'a nie ma. Być może były one spowodowane pewnymi zmianami, które były robione po to, by usunąć problem z tymi wysypywaniami się aplikacji, ale to chyba jest losowe i te zmiany cofnęliśmy. W nowej wersji trzeba będzie jeszcze raz wykonać te polecenia które napisałem na stronie, ale to jednorazowa operacja.
bodman Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Co chwila, chciałeś powiedzieć? Bo chyba ucięło Jestem już na nowszej wersji i u mnie żadnych problemów z restartami przez Chrome'a nie ma. Być może były one spowodowane pewnymi zmianami, które były robione po to, by usunąć problem z tymi wysypywaniami się aplikacji, ale to chyba jest losowe i te zmiany cofnęliśmy. W nowej wersji trzeba będzie jeszcze raz wykonać te polecenia które napisałem na stronie, ale to jednorazowa operacja. Tak co kilka sekund po włączeniu chrome są restarty tak że nie da się z niego korzystać bo wysypuje się po kilku kliknięciach.
ricki Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Kiedy tej nowej wersji można się spodziewać?
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2023 Być może jutro. Nie wiem, czy nie będzie małego opóźnienia, bo wychodzą dzisiaj bety też dla Xiaomi 12/Pro/serii 12S i będzie szansa żeby ogarnąć więcej tych bugów z którymi był problem w pierwszych betach HyperOS (bo twórca poprawek wreszcie będzie mógł je sprawdzić). 2
ricki Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Super to czekamy bo teraz ciężko używać telefonu.
jachu76 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Czy może ktoś sprawdzić czy działa aplikacja aqara home? U mnie po otwarciu zaraz się zamyka
Master Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 23 minuty temu, jachu76 napisał(a): Czy może ktoś sprawdzić czy działa aplikacja aqara home? U mnie po otwarciu zaraz się zamyka na 11.17 jest ok ... na razie nie mam jak sprawdzic na innej wersji ... zacznij od przelaczenia trybu oszczedzania baterii na bez ograniczen - moze pomoc ...
kris68 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 jachu76 sprobuj odinstalować i ponownie zainstalować aplikację. Też tak miałem i pomogło. I to w przypadku jeszcze paru aplikacji. Master Ty masz wreszcie swoją wymarzoną 14 pro. Szkoda, że nie zaczekalem, ale 13 też wymiata, to pewnie Twój smartfon już śmiga. Fajnie, ze nasi admini tak szybko wrzucili HYPER OS i uporali się wreszcie z płatnościami. Mimo chwilowej niechęci, ale to z mojej winy tak mi się podoba, że nie wrócę już nigdy do starego softu. Z niecierpliwością czekam na nową wersję DEV. Co prawda KACPER napisał, że może się trochę opoźnic, ale spokojnie poczekamy.
Master Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 (edytowane) 28 minut temu, kris68 napisał(a): jachu76 sprobuj odinstalować i ponownie zainstalować aplikację. Też tak miałem i pomogło. I to w przypadku jeszcze paru aplikacji. Master Ty masz wreszcie swoją wymarzoną 14 pro. Szkoda, że nie zaczekalem, ale 13 też wymiata, to pewnie Twój smartfon już śmiga. Fajnie, ze nasi admini tak szybko wrzucili HYPER OS i uporali się wreszcie z płatnościami. Mimo chwilowej niechęci, ale to z mojej winy tak mi się podoba, że nie wrócę już nigdy do starego softu. Z niecierpliwością czekam na nową wersję DEV. Co prawda KACPER napisał, że może się trochę opoźnic, ale spokojnie poczekamy. @kris68 no ja tym bardziej czekam bo mi znajomy żyć nie daje ... miał dostać mi 11 w zeszła sobotę ... będę z nim się widział w sobotę późnym wieczorem to bym mu podrzucił ... u niego telefon jest w stanie rozpadu / rozkładu to nie dziwię się że czeka z niecierpliwością ... a Tobie bym radził trzymać się 13tki ... to porządny sprzęt ... 🙃 @Kacper Skrzypekproszę przy okazji o poradę czy dla mi 11 wrzucić najnowsza betę (czyli to co mam teraz - zrobię ewentualnie tylko przywrócenie do ustawień fabrycznych) czy lepiej tego nowego rebuilda - tam końcówka chyba 10.0 jak pamiętam - płatności google nie mają znaczenia - zastanawiam się czy ten rebuild to to samo co było (czyli stabilna odpowiada wersji z lipca) - bo jeśli to wersja z lipca to chyba lepiej zostawić ostatnia dev betę z września ... czyli to co mam teraz - działa luks - żadnych zastrzeżeń ... powiadomienia też są ok a na tej stabilnej to nie wiem ... w ogóle zakładam że za jakiś czas będzie też wersja na hyperos to wtedy mu zaktualizuje ta dev betę ... a na razie powinna się sprawdzić - jakieś info mile widziane ... Edytowane 8 Grudnia 2023 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2023 @Master jeśli płatności Portfelem nie mają znaczenia, to zostałbym na becie, dopóki nie wyjdzie HyperOS stable. Godzinę temu, jachu76 napisał(a): Czy może ktoś sprawdzić czy działa aplikacja aqara home? U mnie po otwarciu zaraz się zamyka Na tyle, na ile mogłem sprawdzić (czyli uruchomić aplikację), działa (ale ja już jestem na 23.12.4/5, być może tu jest ta sama sytuacja co z Chrome).
jachu76 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Przeinstalowanie niestety nic nie pomogło , poczekam w takim razie na następną wersję bety
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2023 ROM-y najwcześniej pod wieczór lub jutro, ale za to lista poprawek wyjątkowo długa 3
kris68 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Kacper albo Master znacie się na tym a czy update nowe HyperOS jak zrobię to wykasuje mi dane aplikacji bankowych,mObywatel itd. Bo jak pomyślę znów tyle aktywować......
Master Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 9 minut temu, kris68 napisał(a): Kacper albo Master znacie się na tym a czy update nowe HyperOS jak zrobię to wykasuje mi dane aplikacji bankowych,mObywatel itd. Bo jak pomyślę znów tyle aktywować...... Update nie usuwa Ci danych i nic nie kasuje - wszystkie ustawienia i konfiguracje zostają jak były ... to co piszesz to jak wybierzesz skrypt clean install with format ... A tak bez obaw ...
alchemik86 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 A ja dalej bez rozwiązania problemu a nieaktywnym Zygisk w związku z czym wszystkie apki widzą roota, nawet z maczka kuponu nie idzie wziąć bo się pluje o roota...
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2023 Problem z Zygiskiem wynika z problemu z ART, cofnęliśmy nasze zmiany i w becie która wyjdzie dzisiaj/jutro będzie OK.
simcold Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Problem z Zygiskiem wynika z problemu z ART, cofnęliśmy nasze zmiany i w becie która wyjdzie dzisiaj/jutro będzie OK.Czyli to przez ROM wywala zygiska przy niektórych modułach ?Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2023 Prawdopodobnie tak. Będziesz musiał to sobie sprawdzić na nowej becie, ale z tego co wiem ART było po prostu niekompatybilne.
emil1818 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Xiaomi 14 Pro odblokowane (dziękuję za pomoc Kacprowi). Na pierwszy rzut poszedł ROM z 30 listopada, ale częste restarty telefonu uniemożliwiały korzystanie z niego. Cofnąłem się do wersji z 17 listopada i jest ok, zero restartów. Nie działa mi aplikacja McDonald's (pojawia się informacja o zrootowanym telefonie) i mojeIKP (w ogóle nie chce się uruchomić). Poza tym na razie nie doświadczam żadnych problemów z innymi aplikacjami. Niestety u mnie poprawka portfela nie działa i nie przechodzę integrity check. Nie da się również dodać karty płatniczej do portfela Google. Jest szansa, że najbliższe wydanie naprawi losowe restarty?
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2023 1 minutę temu, emil1818 napisał(a): Niestety u mnie poprawka portfela nie działa i nie przechodzę integrity check. Nie da się również dodać karty płatniczej do portfela Google. To zrozumiałe, bo działa tylko na ROM-ach wydanych po 1 grudnia. .17 była wydana jeszcze w listopadzie. 2 minuty temu, emil1818 napisał(a): Jest szansa, że najbliższe wydanie naprawi losowe restarty? Jest i to dość duża.
Master Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 @Kacper Skrzypek błędy w tłumaczeniach dawać tutaj czy tam w innym dziale? Wrzuciłem tam ale tak podpytuje na wszelki wypadek ... Żeby śmietnika nie robić 🙃
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2023 Tam gdzie dałeś jest OK.
Master Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Taka uwaga co do tych problemów z MMS o których było tu masa wpisów ... Na wersji 11.17 mmsy działają tylko trzeba dodać dodatkowy punkt dostępu i ustawić go jako domyślny - wywali to wtedy mobilnego neta za to mmsy działają bez problemu 🙃 ale zakładam że internet powinien być ustawiony jako aktywny punkt dostępu a usługa SMS/MMS powinna korzystać z tego drugiego - dodanego przez nas - czego na tej wersji nie robi ... A nie wiem czy można i internet i MMS skonfigurować w jednym punkcie ...
simcold Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Xiaomi 14 Pro odblokowane (dziękuję za pomoc Kacprowi). Na pierwszy rzut poszedł ROM z 30 listopada, ale częste restarty telefonu uniemożliwiały korzystanie z niego. Cofnąłem się do wersji z 17 listopada i jest ok, zero restartów. Nie działa mi aplikacja McDonald's (pojawia się informacja o zrootowanym telefonie) i mojeIKP (w ogóle nie chce się uruchomić). Poza tym na razie nie doświadczam żadnych problemów z innymi aplikacjami. Niestety u mnie poprawka portfela nie działa i nie przechodzę integrity check. Nie da się również dodać karty płatniczej do portfela Google. Jest szansa, że najbliższe wydanie naprawi losowe restarty? Magisk ukryty? Play integrity oraz shimako wrzucone?Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Test Opublikowano 10 Grudnia 2023 Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Nie ma wprawdzie jeszcze tematu o najnowszej aktualizacji, ale ponieważ sciągnąłem ją i zainstalowałem na Xiaomi 13, to podzielę się szybko dobrymi wieściami - wygląda na to, że większość niedziałających rzeczy udało się ogarnąć ekipie xiaomi.eu, nawet płatności od kopa działają. Tak więc użytkownikom 13-tek gorąco polecam wersję 12.4 DEV i gratulacje dla xiaomi.eu. Chyba jednak się już powoli skuszę na odblokowanie 14-tki Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Test 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2023 Wątek będzie jak pójdą wszystkie ROM-y, czyli zapewne za jakąś godzinę-dwie.
Rekomendowane odpowiedzi