Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Też macie problem z wysoką temperaturą w okolicach aparatu? U mnie po kilku minutach przeglądania neta mam nienaturalnie gorącą tylnią klapkę.

Redmi 2 2/16

Opublikowano

Jak przeglądasz neta na mobilnym to nie masz się co dziwić, mi jak dobija do 40 stopni to już mam wrażenie, że jest gorący jak kula ognia, a chłopaki wrzucali ostatnio screeny co było 72-75 stopni :P

Opublikowano

Snap"Dragon" :D Nazwa zobowiązuje :D Bo jaki to smok, jeżeli ogniem nie zionie? :D

Tak bardziej poważnie, to raczej norma, że tel się nagrzać potrafi od "wysiłku" :P u mnie na Mi4 przy YT telefon potrafi się po 1h tak nagrzać, że ciężko go chwycić, a jak patrze na temp. to jest 40-45*C :P 

Opublikowano

Zgodzę się z przedmówcami.

Mój jak dobija (przy mocnym używaniu) do +/- 45*C wydaje się być dobrym opiekaczem, co jest oczywiście dla mnie zrozumiałe.

Ale jakie wrażenia mają Ci którym telefon dobija do 70*C!!! Masakra!

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

Opublikowano

W Mi4 winą tego mocniejszego odczucia jest po prostu metalowa ramka, która przewodzi równomiernie ciepło po całej powierzchni. Mając iPhona 5s i One M7 to samo było, wydawały się mocno nagrzane pomimo niedużej temperatury. Taki już urok dobrego wykonania :D

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Mam jeszcze pytanie do użytkowników Redmi 2 o tylnią klapkę. Jako, że miałem ze sklepem pewne przeboje co do koloru obudowy podejrzewam, że wysłali mi telefon z nieoryginalną tylnią obudową. NA wszystkich filmach w necie widać, że klapka ma kolor czarny w środku i jest porządniej wykonana (screen 2), przyciski też jakieś luźne. Mógłby ktoś zweryfikować?

V8b19Iy.jpg

bfK4zUS.jpg

Opublikowano

Klapka jest lewa i to strasznie lewa :P Zwykły biały gniot pomalowany na czarno :D Sklep Cię wrobił :P Radze kupić oryginalną bo i ta klapka może się przyczynić w jakimś stopniu do podwyższenia temperatury :P Klapki od Redmi są całe w 1 kolorze, czy to czarna, czy turkus, czy róż, zawsze są całe w 1 kolorze, a nie natryskiwane/malowane na dany kolor :P

Opublikowano

Klapka jest lewa i to strasznie lewa :P Zwykły biały gniot pomalowany na czarno :D Sklep Cię wrobił :P Radze kupić oryginalną bo i ta klapka może się przyczynić w jakimś stopniu do podwyższenia temperatury :P Klapki od Redmi są całe w 1 kolorze, czy to czarna, czy turkus, czy róż, zawsze są całe w 1 kolorze, a nie natryskiwane/malowane na dany kolor :P

Wiedziałem, dobrze, ze tel oryginalny. W najbliższym czasie opiszę na forum swoją przygodę ze sklepem http://merimobiles.com/

Opublikowano

Z tego co widzę na fotkach to jeszcze jest jakoś słabo dopasowana, bo syf wpuszcza :P w mojej Redmi jedyne co w środku było po pół roku to troszkę kurzu dookoła obiektywu :D

Opublikowano

Co wy wiecie o grzejących się fonach. Mt6752 jak jest gorąco to idzie w godzinę rozgrzać do 95 stopni :)

Nie zdążyłem tego uchwycić, ale mam to: http://i.imgur.com/eTgeCmR.jpg

Snapdragon 615 od samego siedzenia w interfejsie potrafi wyrzucić error o przegrzewającej się baterii.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...