Skocz do zawartości
  • 0

dzisiaj znowu jest brak płatności zbliżeniowych Xiaomi 12 PRO

Pytanie

Opublikowano

Niestety dzisiaj znowu pojawił się błąd w płatnościach zbliżeniowych. Jest komunikat:
"Nie można używać tego urządzenia do płatności zbliżeniowych. Może ono mieć dostęp do roota lub korzystać z nie certyfikowanego oprogramowania. Więcej dowiesz się w centrum pomocy portfela lub od producenta urządzenia"

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ok, spróbuje pokorzystać z BLIKA w mbanku. Na chwile obecną nie ma żadnych informacji że coś jest nie tak.

Mam inne pytanie: wchodząc do TWRP nie widać mojej pamięci. Przy próbie odszyfrowania podaje PIN którym odblokowuje telefon ale pisze mi że jest nieprawidłowy. Jest jakiś sposób żeby to naprawić? Zdjęcia poniżej.

1700409457588.jpeg

1700409457579.jpeg

1700409457569.jpeg

• 0
Opublikowano

Czy to prawda że Google w ten sposób załatwiło wszystkie custom romy? I czy za każdym razem po aktualizacji trzeba tak samo modyfikować rom?

Wysłane z mojego M2011K2G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
31 minut temu, basstek1 napisał(a):

Czy to prawda że Google w ten sposób załatwiło wszystkie custom romy?

Tak. O ile w czystym Androidzie w większości po prostu zaimplementują nowy fix, tak u nas przebudowywanie 50 ROM-ów za każdym razem średnio się uśmiecha.

31 minut temu, basstek1 napisał(a):

I czy za każdym razem po aktualizacji trzeba tak samo modyfikować rom?

Niestety trzeba, tzn. trzeba zainstalować Magiska i ewentualnie wyczyścić dane aplikacji, jeśli zawołają o roota. Cała reszta konfiguracji powinna być zachowana.

• 0
Opublikowano

Może już czas aby na stałe wrzucać root( lub mieć wybór) do wersji stabilnych xiaomi.eu? Płatność telefonem stała się standardem, taka opcja zaoszczędzi czas przeciętnemu użytkownikowi.

• 0
Opublikowano

Magisk nie jest wrzucany właśnie dlatego, żeby użytkownik sam zadecydował, czy go potrzebuje. Samo wrzucenie Magiska zaoszczędzi czas tylko przy wgrywaniu ROM-u, ale już nie przy konfiguracji Magiska i modułu.

Niemniej możesz to zaproponować na Xiaomi.eu, może Igor/ingbrzy to dodadzą...

• 0
Opublikowano

Myślałem nad tym... Masz jednak "większą siłę przebicia", więc może dałbyś radę poruszyć tam ten problem... Kwestia wyboru root czy nie :) podejrzewam że sporo osób może podobnie myśleć jak ja...

• 0
Opublikowano
16 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Niestety robię wszystko wg instrukcji ale nic nie wychodzi.
Mam takie komunikaty:

PS C:\xmi> fastboot devices
fastboot : The term 'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. C
heck the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ fastboot devices
+ ~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (fastboot:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

Suggestion [3,General]: The command fastboot was not found, but does exist in the current location. Windows PowerShell does not load commands from the current location by default. If you trust this command, instead type: ".\fastboot". See "get-help about_Command_Precedence" for more details.
PS C:\xmi> .\fastboot devices
acf517b5        fastboot
PS C:\xmi> fastboot flash init_boot_ab magisk_patched-26400_aNpXK.img
fastboot : The term 'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. C
heck the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
+ fastboot flash init_boot_ab magisk_patched-26400_aNpXK.img
+ ~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (fastboot:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

Suggestion [3,General]: The command fastboot was not found, but does exist in the current location. Windows PowerShell does not load commands from the current location by default. If you trust this command, instead type: ".\fastboot". See "get-help about_Command_Precedence" for more details.
PS C:\xmi> .\fastboot flash init_boot_ab magisk_patched-26400_aNpXK.img
Sending 'init_boot_ab' (196608 KB)                 OKAY [  4.423s]
Writing 'init_boot_ab'                             (bootloader) Partition init_boot_a_a flashed failed
FAILED (remote: '(init_boot_a_a) No such partition')
fastboot: error: Command failed
PS C:\xmi>image.thumb.png.6d29faa5ba2260c9ed0c075dabc3b7dd.png