Master Opublikowano 10 Listopada 2023 Opublikowano 10 Listopada 2023 z zapowiedzi to pierwszy kwartał ... ale to może być i styczeń i marzec ... rom eu może być szybciej - bo nie opiera się o globala a o CN ... ja zaczekam na globala albo wezmę CN w zależności od tego czy da się coś zrobić z tym unlockiem ... tej procedury którą te barany wymyślili i tak nie przejdziemy ... nawet jakby nie trzeba było się uwierzytelniać chińskim dokumentem / kartą to nawet nabicie tego level 5 na ich community to byłby koszmar ... podobno nawet CEO Xiaomi ma tylko level 4 🙃 no comment ... 1
michals19s Opublikowano 11 Listopada 2023 Opublikowano 11 Listopada 2023 Też się obawiam problemów z globalem, chciałem brać wersję cn, ale po tych informacjach się wycofuję. Chyba się zdecyduje wziąć za około 600 euro iPhona 15, bo u mni w Niemczech jest spoko oferta Black week, Xiaomi kusił bardzo ale czekać do lutego ,marca jakoś się nie uśmiecha
never winter Opublikowano 11 Listopada 2023 Opublikowano 11 Listopada 2023 Uu patrzę wszystkie trzynastki spadły z ceny o około 250zł na Ts
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Opublikowano 11 Listopada 2023 Niebawem... Więcej zrzutów na stronie prawdopodobnie jutro. 2
Master Opublikowano 11 Listopada 2023 Opublikowano 11 Listopada 2023 57 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Niebawem... Więcej zrzutów na stronie prawdopodobnie jutro. coś się dzieje w temacie 🙃 czekamy ... z unlockiem wersji CN coś może nowego wylazło w międzyczasie? ale ta pro to chyba nie Twoja? jak pamiętam zamawiałeś zwykłą 14 ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Opublikowano 11 Listopada 2023 Z unlockiem CN nic się oficjalnie nie zmieniło, te zasady są takie same dla wszystkich i tu się nic nie zmieniło. Musieliśmy ogarniać to trochę "na lewo". Nie, to nie moje, to ingbrzego Moja 14-stka jest w Holandii, także pewnie po niedzieli będzie u mnie.
Master Opublikowano 11 Listopada 2023 Opublikowano 11 Listopada 2023 3 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Z unlockiem CN nic się oficjalnie nie zmieniło, te zasady są takie same dla wszystkich i tu się nic nie zmieniło. Musieliśmy ogarniać to trochę "na lewo". Nie, to nie moje, to ingbrzego Moja 14-stka jest w Holandii, także pewnie po niedzieli będzie u mnie. czyli jednak da się "na lewo"? sorki że tak się dopytuje - bo jeśli tak to też zamówię 14tke ... 🙃 a jak to sposób nieosiągalny dla "zwykłego śmiertelnika" to zostaje czekać na globala i liczyć że tam się odczepia ... 🙃
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Opublikowano 11 Listopada 2023 Na razie się da. Jak będzie w przyszłości, nie wiadomo, ale generalnie to wymaga też trochę wprawy, bo trzeba ogarnąć jeszcze kupno kryptowaluty, by dostać klucz (bo trzeba też im w tej kryptowalucie zapłacić). Nie będę więc tego publicznie promować.
Master Opublikowano 11 Listopada 2023 Opublikowano 11 Listopada 2023 2 minuty temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Na razie się da. Jak będzie w przyszłości, nie wiadomo, ale generalnie to wymaga też trochę wprawy, bo trzeba ogarnąć jeszcze kupno kryptowaluty, by dostać klucz (bo trzeba też im w tej kryptowalucie zapłacić). Nie będę więc tego publicznie promować. jasna sprawa ... w sumie nie bawiłem się nigdy w te krypto ale w razie czego zgłaszam się do tej procedury jeśli będzie taka możliwość ...
s2002 Opublikowano 12 Listopada 2023 Opublikowano 12 Listopada 2023 13 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Na razie się da. Jak będzie w przyszłości, nie wiadomo, ale generalnie to wymaga też trochę wprawy, bo trzeba ogarnąć jeszcze kupno kryptowaluty, by dostać klucz (bo trzeba też im w tej kryptowalucie zapłacić). Nie będę więc tego publicznie promować. Mógłbyś jednak wrzucić jakiś sprawdzony namiar. Może być płatność krypto, byleby źródło było pewne.
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Opublikowano 12 Listopada 2023 No właśnie nie o to chodzi żeby wrzucać, bo Xiaomi mogłoby zdjąć, a też nie chodzi o to, by tracić taką metodę. Sporo na Telegramie na grupkach 14/Pro jest o tym, więc tam można to spokojnie znaleźć.
michals19s Opublikowano 12 Listopada 2023 Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-14-xiaomi-14-pro/xiaomi-14-8gb256gb moze ktos podpowiedziec to bedzie osttateczna cena telefonu? juz nie mi dorzuca cla?? Bo mam jeszcze kod znizkowy 30 euro wiec zawsze jakis rabat jaka metoda platnosci placici na trading? przelicza zl po wyzsyzm kursie czy zabiera tylko kwote podana w cenniku sprzedazy?? Edytowane 12 Listopada 2023 przez michals19s
pobudi Opublikowano 13 Listopada 2023 Opublikowano 13 Listopada 2023 W dniu 12.11.2023 o 13:46, Kacper Skrzypek napisał(a): No właśnie nie o to chodzi żeby wrzucać, bo Xiaomi mogłoby zdjąć, a też nie chodzi o to, by tracić taką metodę. Sporo na Telegramie na grupkach 14/Pro jest o tym, więc tam można to spokojnie znaleźć. Witaj, znalazłem na telegramie ale pytanie mam bardziej poważne. skąd mam wziąć xiaomi.eu na xiaomi14 pro
abc00 Opublikowano 13 Listopada 2023 Opublikowano 13 Listopada 2023 @pobudi jak ogarną temat to zapewne wypuszczą publicznie, trzeba uzbroić się w cierpliwość i po prostu zwyczajnie poczekać...
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Opublikowano 13 Listopada 2023 Tak jak wyżej. Jak będzie gotowe, to na pewno wyjdzie.
michals19s Opublikowano 14 Listopada 2023 Opublikowano 14 Listopada 2023 Zaowilem swoja 14, 12.11 dzis informacja ze juz wyslana, ciekawe jak szybko przyjdzie. Osoby ktore juz zamowily juz maja na stanie, zamawialiscie ochrone wyswietlacza i etui dla telefonu? jak tak to jakie mozecie polecic i z jakiej strony??
Master Opublikowano 14 Listopada 2023 Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) 39 minut temu, michals19s napisał(a): Zaowilem swoja 14, 12.11 dzis informacja ze juz wyslana, ciekawe jak szybko przyjdzie. Osoby ktore juz zamowily juz maja na stanie, zamawialiscie ochrone wyswietlacza i etui dla telefonu? jak tak to jakie mozecie polecic i z jakiej strony?? ja jeszcze nie zamówiłem - najpierw chciałbym się upewnić że dam radę ten bootloader odblokować ... znalazłem dwa potencjalne sposoby choć nie ukrywam że mile byłoby widziane jakieś info od fachowców z miui polska ... ochrony wyświetlacza nigdy nie używam - nie widzę takiej potrzeby - a za etui rozglądam się na Ali - pojawia się coraz więcej ciekawych ... zerknij tam - już jest w czym wybierać 🙃 chociaż takiego typu jakiego używam w swoim mi 11 jeszcze nie ma ... pisałem do producenta i niedługo powinno się pojawić ... trochę fajnych wybrałem sobie do listy życzeń ... Edytowane 14 Listopada 2023 przez Master
hexi Opublikowano 14 Listopada 2023 Opublikowano 14 Listopada 2023 Jak ktoś mi napisał xiaomi 14 pro ma mniejszą główną matrycę od 13 pro, czyli jest regres?
Master Opublikowano 14 Listopada 2023 Opublikowano 14 Listopada 2023 2 godziny temu, hexi napisał(a): Jak ktoś mi napisał xiaomi 14 pro ma mniejszą główną matrycę od 13 pro, czyli jest regres? tu jest dość ciekawy tekst w tym temacie - co prawda bardziej to dotyczy 13 ultra ale i 13 pro też jest wspomniane https://ts2.shop/en/posts/xiaomi-14-pro-first-hands-on-tests-compare-the-leica-camera-with-xiaomi-13-pro-ultra-and-apple-iphone-15-pro-max
ricki Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 W dniu 14.11.2023 o 12:41, michals19s napisał(a): Zaowilem swoja 14, 12.11 dzis informacja ze juz wyslana, ciekawe jak szybko przyjdzie. Osoby ktore juz zamowily juz maja na stanie, zamawialiscie ochrone wyswietlacza i etui dla telefonu? jak tak to jakie mozecie polecic i z jakiej strony?? Witam gdzie zamawiałeś? I czy nie ma jakichś opłat typu VAT?
Master Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 53 minuty temu, ricki napisał(a): Witam gdzie zamawiałeś? I czy nie ma jakichś opłat typu VAT? ja będę brał w trading shenzhen - wysyłka global priority jest bez opłat ... tam kosztuje chyba 70 złotych no ale nie ma wyjścia ...
pobudi Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 Cytat ja będę brał w trading shenzhen - wysyłka global priority jest bez opłat ... tam kosztuje chyba 70 złotych no ale nie ma wyjścia ... Teraz jest promocja na losowanie i zawsze wychodzi darmowa wysyłka no i polecam wrzucić coś do koszyka i poczekać dzień dwa trzy...przyjdzie jakiś kod ze zniżką.
ricki Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 W dniu 14.11.2023 o 12:41, michals19s napisał(a): Zaowilem swoja 14, 12.11 dzis informacja ze juz wyslana, ciekawe jak szybko przyjdzie. Osoby ktore juz zamowily juz maja na stanie, zamawialiscie ochrone wyswietlacza i etui dla telefonu? jak tak to jakie mozecie polecic i z jakiej strony?? Witam gdzie zamawiałeś? I czy nie ma jakichś opłat typu VAT? Super już bym zamawiał tyko wstrzymuje mnie ten bootloader. Ponoć jest ciężko go zdjąć
pobudi Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 Cytat Witam gdzie zamawiałeś? I czy nie ma jakichś opłat typu VAT? Na tradingshenzhen nie masz opłat Vat... paczka idzie np. do Holandii i tam jako europejska do PL. Moja została wysłana 9.11 i doszła 14.11 Myślałem że to żart bo naprawdę szybko.
ricki Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 No dobra a jak temat bootloadera wygląda? Da się jakoś usunąć?
michals19s Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 https://miuipolska.pl/odblokowanie-bootloadera-xiaomi-14-zmiany/ poczytaj, cos tam ludzie działaja i probuja to zrobic, trzeba czekac na nowe informacje, i sledzic temat
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Listopada 2023 Autor Opublikowano 15 Listopada 2023 Odblokować da się nieoficjalnie, tak jak pisałem, ale po pierwsze - trzeba płacić krypto, po drugie - serwer od odblokowywania nie jest czynny 24/7, trzeba śledzić w zasadzie co chwilę status. Dzisiaj odblokowałem swoją 14-stkę 12/256, właśnie przywracam dane na Xiaomi.eu. 1
Master Opublikowano 15 Listopada 2023 Opublikowano 15 Listopada 2023 29 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Odblokować da się nieoficjalnie, tak jak pisałem, ale po pierwsze - trzeba płacić krypto, po drugie - serwer od odblokowywania nie jest czynny 24/7, trzeba śledzić w zasadzie co chwilę status. Dzisiaj odblokowałem swoją 14-stkę 12/256, właśnie przywracam dane na Xiaomi.eu. ja znalazłem metodę bez krypto - za 40 dolarów - jest nawet filmik z tego na jutubie jak to wygląda - tam to zrobili dla 14tki - widać to po nazwie kodowej modelu ... jeśli to nie problem panie Kacprze proszę o jakieś info i linka gdzie to ogarniać (nawet na priv jak tu nie można z jakiegoś powodu) - ja czekałem z zakupem właśnie na info od Pana czy odblokowanie pójdzie - chciałem mieć pewność że to przejdzie ... teraz mogę już spokojnie zamawiać tylko nie wiem jeszcze która wersję wziąć - też kolorystyczna ... niby to na małe znaczenie ale jakoś nie mogę się zdecydować ... chyba po prostu wezmę titana i będzie spokój 🙃 1
ricki Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 Też poprosze o info jak odblokować bootloader i jakie są tego koszty. I druga rzecz na telegramie wyczytałem że chińska wersja nie obsługuje esim czy to prawda?
Master Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 a czy ktoś może wie gdzie mi 14 ma wyjście na górny głośnik? nigdzie tego nie mogę znaleźć ... z tego co wynalazlem jest to tzw głośnik mikro szczelinowy (ukryty) ale gdzieś wyjścia muszą być ... no i tu właśnie pytanie gdzie ... w żadnej recenzji nie ma o tym słowa ... chodzi tu głównie o dobranie etui (ramek osłon obiektywów itp.) do tego modelu żeby nie zasłonić tych wyjść głośnika ... to też pytanie do posiadaczy tego modelu (panie Kacprze?) sprawdzić skąd jest emisja dźwięku na górze ... może to te szczeliny wokół wyspy aparatów?
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Listopada 2023 Autor Opublikowano 16 Listopada 2023 Zdaje się że dźwięk z góry dochodzi z głośnika od rozmów.
Master Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 (edytowane) 31 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Zdaje się że dźwięk z góry dochodzi z głośnika od rozmów. ale on jest miedzy szklem a ta metalowa ramka? kurcze bo na zdjeciach czy recenzjach tego za bardzo nie widac ... no ale zakladam ze tak - bo tam trzymamy ucho przeciez ... czyli to musi byc gdzies miedzy ramka a szklem bo i nie ma innego miejsca za bardzo ... a tak przy okazji w ogole jak ten dzwiek z glosnikow? jest w porzadku? ekran też daje radę? rozdzielczość wystarczająca? Edytowane 16 Listopada 2023 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Listopada 2023 Autor Opublikowano 16 Listopada 2023 31 minut temu, Master napisał(a): ale on jest miedzy szklem a ta metalowa ramka? Tak, tak, tam jest dość wyraźnie widoczny wycinek na niego. 31 minut temu, Master napisał(a): a tak przy okazji w ogole jak ten dzwiek z glosnikow? jest w porzadku? ekran też daje radę? rozdzielczość wystarczająca? Porównując bezpośrednio z Xiaomi 12 - słychać zdecydowanie więcej głębi, jest głośniej. Ekran moim zdaniem też spokojnie daje radę, choć na niego w 12-stce jakoś specjalnie nie narzekałem.
Master Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 5 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak, tak, tam jest dość wyraźnie widoczny wycinek na niego. Porównując bezpośrednio z Xiaomi 12 - słychać zdecydowanie więcej głębi, jest głośniej. Ekran moim zdaniem też spokojnie daje radę, choć na niego w 12-stce jakoś specjalnie nie narzekałem. o proszę - dobre informacje ... dzięki za info bo często takie praktyczne rzeczy pomijają w recenzjach ... te ppi ekranu w zasadzie też w zupełności powinno wystarczyć ... podobnież od 300 PPI w górę już w zasadzie nie widzi się różnicy a tu mamy chyba 460 gdzieś ... przy nieco ponad 500 dla wersji pro ...
never winter Opublikowano 16 Listopada 2023 Opublikowano 16 Listopada 2023 A jaki macie czas pracy na baterii na 14 ?
Rekomendowane odpowiedzi