kpietrek Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 Witajcie Coraz częściej aplikacje zaczynają zgłaszać problemy najprawdopodobniej związane też z tym, że jest odblokowany bootloader. Czy jest jakaś możliwość jego zablokowania? Mój sprzęt to: Marka: XIAOMI Model: MI CC9 Pro Premium Edition System: Android Wersja: 11 Wersja miui: V13.0.4.0.RFDCNXM
Acid Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 Oczywiście, że nie i nawet nie próbuj bo będzie cegła. Albo zrobisz reset do ustawień fabrycznych i może safetynet wróci dobry albo poszukaj na XDA jakiegoś nowszego Androida (już nie MIUI), który będzie miał działającą certyfikację.
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Października 2023 Opublikowano 26 Października 2023 Zablokować możesz, ale na China ROM-ie, a nie Xiaomi.eu, więc jeśli nie przeraża Cię brak polskiego i chińskie aplikacje to od biedy możesz. Ewentualnie tak jak pisał @Acid wgrać custom ROM z nowszym Androidem.
uremytoy Opublikowano 28 Października 2023 Opublikowano 28 Października 2023 A nie łatwiej zrobić roota, ukryć magisk dla aplikacji np bankowych i wgrać safety net Fix? Wysłane z mojego M2012K11G przy użyciu Tapatalka
marcin19883 Opublikowano 29 Października 2023 Opublikowano 29 Października 2023 @uremytoy U mnie pomimo ukrycia aplikacji bankowych, Magiska itp, i tak płatność NFC np. w PKO BP nie przechodziła. Wyskakiwał zawsze błąd. Inne banki np. Nest Bank, przechodziły. Nie wiem jak wykrywały odblokowany bootloader, ale nie działało.
QQxQ Opublikowano 23 Listopada 2023 Opublikowano 23 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 26.10.2023 o 11:47, Kacper Skrzypek napisał(a): Zablokować możesz, ale na China ROM-ie, a nie Xiaomi.eu, więc jeśli nie przeraża Cię brak polskiego i chińskie aplikacje to od biedy możesz. Ewentualnie tak jak pisał @Acid wgrać custom ROM z nowszym Androidem. Dobrze rozumiem jeśli tel. jest na rynek China nie mogę wgrać mu Globala i zablokować BL? Edytowane 23 Listopada 2023 przez QQxQ
Netoper Opublikowano 23 Listopada 2023 Opublikowano 23 Listopada 2023 Dobrze rozumiesz Jeśli zablokujesz globala na chińskiej wersji telefonu to cegiełka.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi