Skocz do zawartości
  • 0

Wybudzenie ekranu podwójnym tapnięciem.

Pytanie

Opublikowano

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego tak przydatna funkcja jak blokowani i wybudzanie ekranu podwójnym tapnięciem jest dostepna w tak nielicznych telefonach ?? To jest chyba jedyne czego mi na dzień dzisiejszy brakuje w moim Mi4. Nie mam pojęcia dlaczego tego nie wprowadzą. Huawai własnie wprowadziło to w najnowszej aktualizacji P8. Co z Miui na Mi4 i inne xiaomi ??

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Kwestia modułu kernela na mi2s też mówili że nie ma tego bo trzeba mieć sprzęt który to wspiera. Trzy miesiące temu wyszedł Rom który ma tą funkcję :-) kwestia oprogramowania i tyle.

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Funkcja Super przydatna i wszyscy o tym mówią. a producenci jakby bali się nie wiem czego. Dziwna sprawa bo przecież to nie jest szczyt technologi tylko mała funkcja która ułatwia życie. Czekamy może kiedyś na Miui też się pojawi.

• 0
Opublikowano (edytowane)

Odblokowywanie jest. Tyle, że to zabiera to więcej prądu, tak jak blokada przed użyciem w kieszeni. Ja bym tylko miał wątpliwości co do interpretacji dotyku bo na allview X1 extreme mini dość ławo w kieszeni się sam odblokowywał.

Edytowane przez preston2009
  • 0
Opublikowano

Podobna funkcja jest w BB Q10 od paru lat.Polega na przesunięciu palcem po ekranie.

Bateria wytrzymuje 3 dni, a telefon ani razu nie wybudził się przez przypadek w kieszeni.

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

To kwestia 1 dnia z życia :-) dla kogoś kto ma ten telefon aby wykonać tę modyfikację.

Ogólnie różnie to działa przez tapniecie.

Przesunięcie lepiej, ale wszystko zależy od wyświetlacza.

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez sibul
  • 0
Opublikowano

Uzytkownicy LG chwalą bardzo a Użytkownicy Huawai skaczą z radości że to odblokowano. W Asusie Zenfon też uważają to za wielką zaletę i skopiowali od LG. Więc nie rozumeim dlaczego na naszych Xiaomi miałoby być inaczej. Zawsze można sobie tą funkcję wyłaczyć.

• Like 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

A w Google Play? zamknięty?..

----

wysłałano z mojej mikrofalówki

Pralka Indesit

Telewizor Panasonic

Telefon ...działa

Edytowane przez didinn1
  • 0
Opublikowano

Dzisiaj odebrałem mi3 i cóż. Brakuje mi trochę dual sima, lte. Telefon do małych też nie należy, ale najbardziej odczuwam brak double tap to wake. Ktoś cos robił w tym temacie?

Wgrałem miui7 i nie mam tej opcji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...